Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Μωρό γελάει υστερικά με το σκίσιμο χαρτιού (Video)


Όλοι οι γονείς χαίρονται όταν το μωράκι τους γελάει και ψάχνουν τον τρόπο για να το κάνουν να γελάσει πιο δυνατά. Το συγκεκριμένο αγγελούδι έχει αδυναμία στο σκίσιμο χαρτιού, κάτι που το κάνει να ξεκαρδίζεται πραγματικά!




Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/03/mwro-gelaei-usterika-me-to-skisimo-xartiou-video/#ixzz1MzLSgqY0

ΕΡΧΩΝΤΑΙ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ UFO ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ [video]





Οι κάτοικοι του χωριού Lesopilniy έζησαν μια εξαιρετικά συνταρακτική εμπειρία. Δεκάδες άνθρωποι πάγωσαν στην κυριολεξία όταν είδαν λίγο πιο πάνω απο τις στέγες των σπιτιών τους να ύπταται ένα τεράστιο άγνωστο "αντικείμενο" μεγέθους 200 μέτρων!



Το αντικείμενο ήταν λαμπερό και είχε 2 φώτα επάνω του.Στρατιωτικές αρχές το εντόπισαν και έστειλαν φωτοβολίδες και πυρά (;;;) προς το μέρος του, ενώ αυτό απλά τα απέφυγε αναπτύσοντας ταχύτητα προς τον ουρανό!Το περιστατικό κράτησε 2 ώρες, ενώ οποιαδήποτε προσπάθεια καταγραφής του είτε απο κάμερες είτε απο κινητά τηλέφωνα απέτυχε παταγωδώς, ενώ θεωρούν βέβαιο πως οφείλεται σε κάποιο είδος παρεμβολής που εξέπεμπε το άγνωστο αντικείμενο.

Το περιστατικό πήρε έντονες διαστάσεις στην Ρωσία και αμέσως πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί έσπευσαν για ρεπορτάζ. Στο βίντεο που ακολουθεί από κάτω θα δείτε κάποιους κάτοικους να μιλάνε με φόβο για την πρωτοφανή αυτή εμπειρία. Οι περισσότεροι πολίτες αρνούνται να μιλήσουν On camera και δικαιολογημένα.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η επιθετική αντίδραση της Ρωσίας. Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από αυτήν την κίνηση. Ήταν μια αντίδραση επιπόλαιη και επιζήμια για το μέλλον; Ή μήπως οι κυβερνήσεις γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να το αντιμετωπίζουν και για λόγους ασφάλειας δεν εξηγούν στον κόσμο την αλήθεια για να μην υπάρχει αναστάτωση; Απορίας άξιο είναι πως το συνταρακτικό γεγονός δεν έπεσε "θύμα" λογοκρισίας και συγκάληψης, ενώ αντιθέτως αναπαράγεται από πολλούς Ρώσικους σταθμούς!





ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Κλιμακώθηκαν οι διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας

Κλιμακώθηκαν οι διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας με κεντρικό αίτημα πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομία δε θα αποπειραθεί να διαλύσει τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής. «Η αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της ισπανικής κυβέρνησης.
Η εθνική εκλογική επιτροπή είχε νωρίτερα απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις για σήμερα Σάββατο και για την ημέρα των εκλογών.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία χθες το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης.
Χιλιάδες άλλοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Βαρκελόνη ενώ πορείες έγιναν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με τα εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα.
«Η αστυνομία θα επιβάλει το νόμο αλλά δε θα δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι απαραίτητο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.
Ενδεχόμενα επεισόδια ενώ οι εκλογές απέχουν ώρες θα μπορούσαν να στερήσουν κι άλλες ψήφους από τους Σοσιαλιστές του ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, που ήδη προβλέπεται να υποστούν βαριά ήττα από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.
«Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε ζητάμε ψήφους» είπε ένας εκπρόσωπος του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, όπου χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν χθες με σκηνές ή χωρίς.
Οι κινητοποιήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ειρηνικές από την έναρξή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το νεοπαγές κίνημα ονομάστηκε M-15, από την 15η Μαΐου, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας της Ιβηρικής.
Απαίτησαν ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, το οποίο οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα.
Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια.
Η ανεργία στις τάξεις των νέων ξεπερνά το 40%.
Το κίνημα διχάζει πολιτικούς επιστήμονες και δημοσιογράφους.
Κάποιοι λένε ότι δεν σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, ότι αποτελεί μια εκτόνωση, ότι είναι κάτι σαν φεστιβάλ δρόμου.
Άλλοι το συγκρίνουν με τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και τα κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.
«Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου τύπου κοινωνικού κινήματος, ανεξάρτητου από κόμματα και συνδικάτα», λέει ο καθηγητής κοινωνιολογίας Χάιμε Παστόρ.
fimotro

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Όλοι θέλουν να πάνε στον Παράδεισο.....

Αλλά κανείς δε θέλει να  πεθάνει!!!!




ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1MzEuW4xQ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

21 του μηνός Μαΐου, η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη των αγίων Κωνσταντίνου και της μητέρας του Ελένης. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για τους δυο αυτούς Αγίους της Εκκλησίας και για το έργο τους. Η ιστορία τον άγιο Κωνσταντίνο τον ονόμασε Μέγα, γιατί το έργο του είναι πραγματικά μοναδικό και μεγάλο, είναι έργο, που άλλαξε το δρόμο της ιστορίας του κόσμου. 
Ο άγιος Κωνσταντίνος είναι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, που πριν απ’ όλα με δύο Διατάγματα στα 312 και …313 έβαλε τέρμα στους αρχαίους διωγμούς της Εκκλησίας.
Ο άγιος Κωνσταντίνος ήταν ο πρώτος βασιλιάς των χριστιανών, γιος του Κων/νου του Χλωρού και της Αγίας Ελένης γεννήθηκε στη Ναϊσσό της Δαρδανίας(3ος αι).
Όταν το 312 έμαθε ότι ο Μαξέντιος και ο Μαξιμίνος ενώθηκαν εναντίον του,  πραγματοποίησε εκστρατεία στην Ιταλία. Προχωρώντας προς τη Ρώμη εναντίον τους, είδε στον ουρανό μετά το μεσημέρι φωτεινότατο σταυρό που έφερε την επιγραφή: «Εν τούτω νίκα».
Κατασκεύασε σημαία, λάβαρο και αποτύπωσε το σημείο του Σταυρού και νίκησε κατά κράτος το Μαξέντιο και αργότερα τον Λικίνιο. Έτσι ο Κων/νος έμεινε αυτός μονάρχης της Δύσεως και της Ανατολής.
Με διάταγμα περί ανεξιθρησκείας του Κωνσταντίνου (313 μ.Χ.) έπαψαν όλοι οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών, και θριάμβευσε ο χριστιανισμός. Το 325 συγκροτήθηκε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια της Μ. Ασίας, την οποία και προσφώνησε αυτοπροσώπως. Το 328 έθεσε στο Βυζάντιο τα θεμέλια της Κων/πολης ως πρωτεύουσας. Η μητέρα του Ελένη, βρήκε τον Τίμιο Σταυρό στους Αγίους Τόπους. Και ο ίδιος την τίμησε, όταν στη μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης έκτισε δυο στήλες, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: «Εις Άγιος εις Κύριος Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός, Αμήν».
Λίγο πριν πεθάνει, ο Κωνσταντίνος αξιώθηκε και του Αγίου Βαπτίσματος, και αμέσως μετά είπε: «Νυν αληθει λογω μακαριον οιδ’; εμαυτον, νυν της αθανατου ζωης πεφαναι αξιον, νυν του θειου μετειληφεναι φωτος πεπιστευκα». Τώρα, δηλαδή, σύμφωνα με το λόγο της αληθείας, ξέρω ότι είμαι μακάριος, τώρα έχω γίνει άξιος της αθανάτου ζωής, τώρα έχω πιστέψει πως έλαβα το θείο φως. Εκοιμήθη σε ηλικία 63 ετών, την 21 Μαΐου 327. Η Ιστορία ονόμασε τον Κωνσταντίνο Μέγα και η Εκκλησία τον ανεκήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο.

Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρθηκε πολύ και για τα ιερά σεβάσματα των χριστιανών, για το λόγο αυτό απέστειλε στα Ιεροσόλυμα την μητέρα του, για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Μετά την εύρεσή του, η Αγία Ελένη, αφού διχοτόμησε τις κεραίες του δημιούργησε δύο Σταυρούς εκ των οποίων τον ένα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αγία Ελένη ήταν αυτή η οποία έδωσε στον Μ. Κωνσταντίνο την πρέπουσα διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, και ο ίδιος την τίμησε, όταν στην μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης έκτισε δύο στήλες, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: «Εις Αγιος εις Κυριος Ιησους Χριστος, εις δοξαν Θεου Πατρος, Αμην». Η Αγία Ελένη βοήθησε να χτιστούν οι πρώτοι μεγάλοι ιεροί ναοί της Χριστιανοσύνης. Εκοιμήθη ειρηνικά το 327 μ.Χ. σε ηλικία 83 ετών.