Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΓΡΑΝΙΤΕΝΙΟ ΒΟΥΝΟ

Η πιο απότομη πλαγιά στον κόσμο!

Ευαγγελία Αναστασάκη

Το βουνό Thor βρίσκεται στην περιοχή Auyuittuq στον Καναδά και σε αυτό δεσπόζει η μεγαλύτερη και πιο απότομη πλαγιά του κόσμου, το περίφημο Thor Peak. Με κλίση τις 105 μοίρες και ύψος τα 1.250 μέτρα προκαλεί δέος στον ορειβάτη αλλά και στον θεατή, ευμπεριλαμβανομένου βέβαια και του παράδοξου εδάφους της οροσειράς, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από γρανίτη! Κι αν τα νούμερα δεν σας πείθουν, σκεφτείτε ότι ο Πύργος του Άιφελ έχει ύψος 324 μέτρα, το Empire State Building 381 μέτρα και το Burj Khalifa στο Ντουμπάι 828 μέτρα.
perierga.gr - Η πιο απότομη πλαγιά του κόσμου!
Ένα από τα πλέον δημοφιλή σημεία αναρρίχησης στον Καναδά αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το βουνό Thor αποτελεί πρόκληση για πολλούς, ενώ η πρώτη ανάβαση σε αυτό επιτεύχθηκε το 1965 από τον Pat Baird. Από τότε μέχρι σήμερα πολλές αποστολές έχουν αναρριχηθεί στις πλαγιές του, τα μέλη των οποίων ήταν… αυστηρά επαγγελματίες και μόνο!
perierga.gr - Η πιο απότομη πλαγιά του κόσμου!
perierga.gr - Η πιο απότομη πλαγιά του κόσμου!
perierga.gr - Η πιο απότομη πλαγιά του κόσμου!
perierga.gr - Η πιο απότομη πλαγιά του κόσμου!
perierga.gr - Η πιο απότομη πλαγιά του κόσμου!

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Γιγαντιαία προτομή του Μ Αλέξανδρου θα λαξευτεί κοντά στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιευμένη  εικόνα




Γιγαντιαία προτομή του Μ. Αλέξανδρου θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη. Η όψη που θα έχουν τα Κερδύλλια Όρη μετά την κατασκευή της προτομής του μεγάλου στρατηλάτη (Φωτογραφία: Ταχυδρόμος)



Η γιγαντιαία προτομή του Έλληνα στρατηλάτη θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη, πάνω από την Ασπροβάλτα, ένα γεωγραφικό χώρο που συνδέθηκε ιστορικά με το Μέγα Αλέξανδρο. Ο λόφος που επιλέχθηκε βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Αρεθούσας και Αγ. Γεωργίου, με θέα το Στρυμωνικό Κόλπο, 80 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, στον οδικό άξονα προς την Καβάλα. Η υπό κατασκευή εθνική οδός θα απέχει 200 μέτρα από το μνημείο. Σε εκτενές άρθρο του περιοδικού Ταχυδρόμος, αναφέρεται ότι η ιδέα γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον γλύπτη Τάσο Παπαδόπουλο, με αφορμή τη γνωστή επιθυμία του Έλληνα στρατηλάτη προς τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη να λαξευτεί η προτομή του στον Αθω, ώστε να φαίνεται ότι αναδύεται από τη θάλασσα κοιτώντας τις κτήσεις του και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κατασκευή της προτομής του Μέγα Αλέξανδρου θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους (mountain carving) καλλιτεχνική προσπάθεια στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα «Ο επί Όρους Αλέξανδρος», το οποίο έχει ήδη συλλέξει 15 εκατομμύρια δολάρια από προσφορές ομογενών. Η κατασκευή θα διαρκέσει οκτώ έως δέκα χρόνια. Η προτομή θα έχει ύψος 80 μέτρα και πλάτος 57 μέτρα. Ο βράχος θα λαξευτεί από τέσσερις εκπαιδευμένους γλύπτες που, επεξεργαζόμενοι στοιχεία ειδικού προγράμματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα προχωρούν την κατασκευή με γεωμετρικού συσχετισμούς. Μόλις το έργο προχωρήσει, οι γλύπτες που θα λαξεύουν το βουνό θα αυξηθούν σταδιακά σε οκτώ. Καθένα από αυτούς θα χρειαστεί δεκάδες εργάτες ως τεχνική υποστήριξη. Στην πλήρη ανάπτυξη το έργο περιλαμβάνει επιμορφωτικό χώρο, συνεδριακό κέντρο, αμφιθέατρο, σταθμούς ανάπαυσης και αναψυχής, ειδικές οδικές προσβάσεις και χώρους στάθμευσης. Ο ορεινός όγκος έχει ύψος 600 μέτρα και τις ημέρες που έχει καθαρή ατμόσφαιρα θα είναι ευδιάκριτο από το Άγιον Όρος.





ΠΗΓΗ: prisonplanet.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Bayer: Πουλούσε στην Ευρώπη φάρμακα μολυσμένα με τον ιό του AIDS γνωρίζοντας το βέβαια !!!(video)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Πιστεύω ότι αυτό συνέβη το 2006. Έχει κανείς ποτέ ακούσει για αυτό πριν; Τρελό και όμως αληθινό. Προφανώς η Bayer γνώριζε ότι το φάρμακο είχε μολυνθεί με τον ιό HIV.

Είναι συγκλονιστικό !!!
Η FDA (Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.) τους είπε ότι θα έπρεπε να τα αποσύρουν από τα ράφια στις ΗΠΑ, έτσι η Bayer τα έδωσε στη συνέχεια στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Με την ευλογία της κυβέρνησής τους να το πράξουν.


Κείμενα - Μετάφραση: kido

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Αντώνης Γρέγος: "Απροετοίμαστη η Θεσσαλονίκη σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού"

2013-03-06
 
Φωτογραφία για Αντώνης Γρέγος: Απροετοίμαστη η Θεσσαλονίκη σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού
ΠΡΟΣ:

1) Υπουργο παιδειας και θρησκευματων, πολιτισμου και αθλητισμου

2) Υπουργο αναπτυξης, ανταγωνιστικοτητας, υποδομων, μεταφορων και δικτυων Σύμφωνα με τους ειδικούς η χώρα μας εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα, ευρισκόμενη στις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη και στην έκτη θέση παγκοσμίως. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στην χώρα μας σημειώνεται τουλάχιστον ένας σεισμός της τάξεως των έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάθε χρόνο. Ειδικά όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στο νομό. Εντούτοις, η πόλη θεωρείται ανέτοιμη για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού. Αφενός μεν διότι δεν έχουν καταγραφεί τα ασφαλή κτίρια για την προστασία των πολιτών. Αφετέρου δε λόγω ανεπάρκειας καταφυγίων και ελλείψεων βασικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων. Εν προκειμένω σύμφωνα με εκπροσώπους αρμοδίων φορέων, σήμερα υπάρχουν μόνο 2.500 σκηνές, ενώ σημαντική είναι η έλλειψη κουβερτών
. Συν τοις άλλοις, οι πολίτες δεν γνωρίζουν πως ακριβώς πρέπει να αντιδράσουν κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό, καθώς δεν γίνεται πλέον συστηματική ενημέρωση. Όπως τονίζει ο σεισμολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης, θα έπρεπε διαρκώς να λειτουργούν πολλές επιτροπές ενημέρωσης των κατοίκων αλλά στον τομέα αυτό υστερούμε.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Τι προτίθενται να πράξουν στο πλαίσιο της ενεργητικής αντισεισμικής πολιτικής προκειμένου να ληφθούν μέτρα πρόληψης, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός μεγάλου σεισμού;

2) Θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για καταγραφή των κτιρίων, δημιουργία καταφυγίων και απόκτηση εξοπλισμού;

3) Θα λάβουν μέριμνα ώστε να πραγματοποιείται συστηματική ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών;

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Απίστευτο: Βρήκε στο λογαριασμό της 6 εκατ. ευρώ και τα... «έφαγε»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εσείς τι θα κάνατε αν βρίσκατε μια μέρα 6 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό σας; Η πλειοψηφία πάντως θα προσπαθούσε να δει πώς βρέθηκαν εκεί...

Η Κάρα Χάρινγκ από την Νέα Ζηλανδία πάντως αποφάσισε να το παίξει «κινέζος» και να περάσει καλά, όταν βρέθηκε το τεράστιο αυτό ποσό στον λογαριασμό του συζύγου της!

Σχεδόν αμέσως «σήκωσε» τα μισά χρήματα και τα μετέφερε σε άλλο λογαριασμό, ενώ αρκετά τα ξόδεψε για ψώνια. Όταν η τράπεζα κατάλαβε το λάθος ήταν αργά. Τα χρήματα όπως και η κ. Χάρινγκ είχαν κάνει «φτερά».

Μετά από δύο χρόνια που καταζητείτο συνελήφθη και αυτή και ο σύζυγος της. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για 30 αδικήματα μεταξύ των οποίων κλοπή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα, παρόλο που η ίδια υποστήριξε ότι πίστευε πώς τα χρήματα αυτά τα κέρδισε ο σύζυγος της στο λόττο!

Η τράπεζα κατάφερε να ανακτήσει τα μισά χρήματα, ενώ πιο αυστηρή αναμένεται να είναι η ποινή του συζύγου της.

Πηγή: newsbomb.gr