Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑΙΛΑΝΔΗ

Η μόδα με τα Ταϊλανδέζικα τρίτροχα ταξί «tuk tuk» και στην Αθήνα..

2013-01-19
 
 
Φωτογραφία για Η μόδα με τα Ταϊλανδέζικα τρίτροχα ταξί «tuk tuk» και στην Αθήνα..
Προς το παρόν ο στόλος που κυκλοφορεί στην Αθήνα «μετράει» 10 tuk tuk, ενώ στόχος της εταιρείας που τα έχει φέρει στην Ελλάδα είναι σε διάστημα ενός έτους να έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα ελληνικά νησιά

Ξεκίνησαν από την Ασία, εξαπλώθηκαν στην Αφρική και με τις τρεις τους ρόδες κατακτούν πλέον τον δυτικό κόσμο.

Τα παραδοσιακά ταϊλανδέζικα ταξί, τα πολύχρωμα tuk tuk που πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του '60, κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στην Αθήνα. Από τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται, μάλιστα, να αποκτήσουν τη δική τους πιάτσα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Παρέχουν βόλτες σε τουρίστες, διαδρομές εντός της πόλης, ορισμένοι τα νοικιάζουν για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους στο κέντρο, ενώ κερδίζουν έδαφος και ως πρωτότυπο μεταφορικό μέσο για νύφες ή γαμπρούς. «Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2010 στο Αμστερνταμ όπου λανσάραμε για πρώτη φορά τα tuk tuk. Επειτα τα ταξάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμβέρσα της Ισπανίας, στις Κάνες, στο Σεντ Τροπέ και αλλού», εξηγεί η κ. Ζωή Κατσακιώρη, μάνατζερ της εταιρείας που έφερε τα ταϊλανδέζικα ταξί στην Αθήνα.


«Από το καλοκαίρι ήρθαν στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά έχουν κάνει μεγάλη θραύση. Στη Σαντορίνη ένας ευκατάστατος Γερμανός που πραγματοποίησε τον γάμο του στο νησί μας τα ζήτησε όλα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Αλλωστε, λόγω του μικρού τους όγκου είναι ιδανικά για τα νησιά, ενώ τα χρώματά τους τα καθιστούν πολύ ελκυστικά»

Στη Σαντορίνη Γερμανός έκανε τον γάμο του, χρησιμοποιώντας μόνο tuk tuk, που έντυσε με λουλούδια

Τα ταϊλανδέζικα ταξί διαθέτουν και κουρτινάκια βροχής για τους χειμερινούς μήνες, ενώ οι οδηγοί που έχει μισθώσει η εταιρεία μιλούν ξένες γλώσσες για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Τα οχήματα είναι προσαρμοσμένα στις συνθήκες της γηραιάς ηπείρου και κατασκευασμένα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Χρησιμοποιούν βενζίνη και υγραέριο ως καύσιμο, ενώ κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσουν και tuk tuk που θα κινούνται με μπαταρία.

Ο ΒΟΡΡΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης μετακινειται ταχυτατα

2013-01-19
 
Φωτογραφία για Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης μετακινειται ταχυτατα
Ο ΒOΡΕΙΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚOΣ ΠOΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΜΕΤΑΚΙΝΕIΤΑΙ ΑΠO ΤΟΝ ΒOΡΕΙΟ ΚΑΝΑΔΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο βόρειο Καναδά, το 1831, από τον σκωτσέζο εξερευνητή Τζέημς Κλαρκ Ρος, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να τοποθετήσει μια Βρετανική σημαία στο σημείο, ώστε να το "κατοχυρώσει" για λογαριασμό της Βρετανίας. Δυστυχώς γι' αυτόν, ο πόλος έκτοτε… έφυγε από εκείνο το σημείο.

Καθώς οι γεωφυσικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γης συνεχώς μεταβάλλονται, ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται κάθε χρόνο. Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι αυτά τα 180 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, ο πόλος μετακινείται βαθμιαία με ρυθμό σχεδόν 15 χιλιομέτρων ετησίως. Όμως στη δεκαετία του ΄90, για άγνωστο λόγο, η μετακίνηση αυτή επιταχύνθηκε σημαντικά, φθάνοντας τα 60 χιλιόμετρα το 2002 και έκτοτε έχει ελαφρά μειωθεί στα 55 χλμ., με κατεύθυνση βόρεια-βορειοδυτική στον Αρκτικό Ωκεανό. Αν συνεχίσει έτσι, σε μια δεκαετία περίπου ο βόρειος μαγνητικός πόλος θα βρεθεί στη Σιβηρία. Οι ερευνητές αποδίδουν την.... μετακίνηση σε μια ελικοειδή στήλη λιωμένων υλικών που ανεβαίνει από τα έγκατα του πλανήτη.


Όπως αναφέρουν, τέτοιες στήλες λιγότερο πυκνών υγρών σχηματίζονται στα σύνορα του εσωτερικού πυρήνα της Γης και στη συνέχεια βρίσκουν διέξοδο προς την επιφάνεια μέσω ενός "κυλίνδρου", ο κεντρικός άξονας του οποίου είναι ο άξονας περιστροφής του πλανήτη μας.

Η γρήγορη περιστροφή της Γης προκαλεί ισχυρή ελικοειδή κίνηση στα λιωμένα υλικά που περιέχονται μέσα σε αυτή τη στήλη. Οι κινήσεις αυτές, που επιδρούν στον μανδύα κάτω από την Αρκτική, έχουν ως συνέπεια την μετακίνηση του βορείου μαγνητικού πόλου, μέσω μιας διαδικασίας που κάπως μοιάζει με την μεταβαλλόμενη μαγνητική δραστηριότητα, η οποία παράγει τις πιο σκούρες "κηλίδες" στον ήλιο.

Οι νέες μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου στα Νέα Σιβηριανά Νησιά δείχνουν ότι μια τέτοια διαδικασία πρέπει να βρίσκεται σε εξέλιξη από κάτω τους, αν και απόδειξη προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει, όπως παραδέχτηκαν οι Γάλλοι επιστήμονες. Η λύση του μυστηρίου, που βρίσκεται "θαμμένο" στο εσωτερικό της Γης, θα απαιτήσει νέες επιστημονικές γνώσεις και μεθόδους, καθώς και περισσότερα στοιχεία από τους δορυφόρους που μελετούν το Αρκτικό μαγνητικό περιβάλλον.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ.... ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΆΞΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ;;;;

ΓΙ'ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΩΡΙΤΕΡΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝΔΊΑ;;;