Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΝΤΙΚ ΚΑΜΕΡΑ

Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η Ρουμανία ανατρέπει το δικό της Μνημόνιο - Aποκαθιστά μισθούς!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Στροφή 180 μοιρών κάνει η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας η οποία εξασφάλισε χθες την υποστήριξη της Βουλής και στοχεύει να συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές προκειμένου να αποκαταστήσει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.


Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μιχάι Ουνγκουρεάνου καταψηφίσθηκε στη Βουλή τον περασμένο μήνα έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των περικοπών στις δαπάνες και αυξήσεις στη φορολογία.

Η νέα κυβέρνηση του 39χρονου Βίκτορ Πόντα διαπραγματεύθηκε με το ΔΝΤ που ανακοίνωσε ότι η Ρουμανία έχει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010 και γι' αυτό κάποιοι μισθοί θα αποκατασταθούν.

Δύο κυβερνήσεις έχουν καταρρεύσει στη Ρουμανία μέσα σε δύο μήνες. Αν και ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ ύψους 5 δισ. ευρώ, οι επενδυτές ανησυχούν ακόμα για την αποκατάσταση των μισθών του Δημοσίου. Η κυβέρνηση όμως θεωρεί ότι η αύξηση αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατέληξε σε συμφωνία με το ΔΝΤ η αποκατάσταση των μισθών να γίνει σε δύο βήματα από τον Ιούνιο.

ΤΕΛΙΚΟΣ EUROPA LEAGUE

Τελικός: H μάχη των ΑΤΛΕΤΙΚΟ

09/05/2012
Τελικός: H μάχη των ΑΤΛΕΤΙΚΟ
 
Ο 54ος τελικός του Europa League μας σερβίρει το
βράδυ της Τετάρτης (21:45, ΑΝΤ1) το πρώτο πιάτο των ευρωπαϊκών τελικών, πριν ακολουθήσει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το επόμενο Σάββατο. Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Νάσιοναλ Αρένα του Βουκουρεστίου, με τους Μαδριλένους να στοχεύουν στο δεύτερό τους τρόπαιο στη διοργάνωση και τους Βάσκους να επιθυμούν διακαώς την πρώτη τους ευρωπαϊκή κούπα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αγωνιστεί για έκτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό τελικό. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν μία αποτυχημένη απόπειρα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1974), ένα Κύπελλο (1962) και δύο χαμένους τελικούς (1963, 1986) στο Κύπελλο Κυπελλούχων, καθώς και μία και πετυχημένη απόπειρα στο Europa League (2010). Τέλος μετρούν και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2010). Βίοι αντίθετοι για την Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία μετρά μόλις μια παρουσία σε τελικό (τότε) Κυπέλλου UEFA όταν και δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο (1977).

Σε επίπεδο χωρών το…σίγουρο τρόπαιο θα είναι το 13ο για τους Ισπανούς που προηγούνται στην σχετική λίστα.

«Εμφύλια» μάχη (αργεντίνικη) και στους πάγκους με τον «μαθητή» Ντιέγκο Σιμεόνε να αντιμετωπίζει τον «δάσκαλο» Μαρσέλο Μπιέλσα. Οι δύο προπονητές έχουν συναντηθεί μόλις μια φόρα σαν αντίπαλοι τεχνικοί, στην φετινή 29η αγωνιστική όταν και η Ατλέτικο πήρε την νίκη με 2-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Μία απουσία μετρά η τυπικά γηπεδούχος Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τιάγκο. Οι «φιλοξενούμενοι» της Μπιλμπάο θα παραταχθούν χωρίς απόντες, αφού οι Αμορεμπιέτα και Μουνιαΐν ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούσαν.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Οι πολυνίκεις του θεσμού (Κύπελλο Εκθέσεων έως και σήμερα) σε επίπεδο ομάδων:
Κατακτήσεις/φιναλίστ

1. Γιουβέντους - 3/3
2. Μπαρτσελόνα - 3/1
3. Βαλένθια - 3/1
4. Ίντερ - 3/1
5. Λίβερπουλ - 3/0


Και η αντίστοιχη λίστα σε επίπεδο χωρών

1. Ισπανία - 12/7
2. Αγγλία - 10/9
3. Ιταλία - 10/8
4. Γερμανία - 6/8
5. Ολλανδία - 4/2

πηγή :sportfm

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Της διέγραψαν το χρέος

09/05/2012
 
Της διέγραψαν  το χρέος
Στη διαγραφή χρέους 61.600 ευρώ καταναλώτριας προχώρησε το
Ειρηνοδικείο Καβάλας.

Είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται εξ ολοκλήρου χρέος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, και όπως εξηγεί ο κος Γιώργος Πασχαλίδης, οικονομολόγος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας «η συγκεκριμένα κυρία ήταν χήρα και έπαιρνε μόνο μια σύνταξη 420 ευρώ. Κατέθεσε αίτηση να μπει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της».

Το Ειρηνοδικείο εξέτασε την αίτηση και έκρινε πως το ελάχιστο ποσό δόσης ανέρχεται σε 560 ευρώ, «πολύ περισσότερα δηλαδή απʼ όσα έβγαζε η κυρία. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η εξ ολοκλήρου διαγραφή του χρέους της». Κάθε έξι μήνες θα επανεξετάζεται η εν λόγω περίπτωση ώστε να διαπιστώνεται εάν υπάρχει αλλαγή στην οικονομική κατάσταση της υπερχρεωμένης καταναλώτριας.

«Πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο, πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της, έφυγε από τη δουλειά της και μετά δεν μπορούσε. Πιεζόμενη από τις εισπρακτικές εταιρίες αναγκαζόταν να παίρνει κάρτες και έτσι έφτασε στην υπερχρέωση» εξηγεί ο κος Πασχαλίδης, για να συμπληρώσει πως «αυτή τη στιγμή και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια, προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις ώστε να φανεί ότι υπάρχει ενημερότητα των δανείων και να μπορούν να δανείζονται και αυτές. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώσει πλέον τις δόσεις του».

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;Ετσι που καταντησε το ΠΑΣΟΚ τι θα γινει τελικα τωρα με τον Ακη, θα μεινει ξεχασμενος στο κελι 33 μεσα στον Κορυδαλλο. Αφου του το ειχαν πει ξεκαθαρα μπες και κατσε μεσα μεχρι να περασουν οι εκλογες και αφου ψηφισουν τα κοροιδα μετα σε βγαζουμε πανηγυρικα. Τωρα τι γινεται τωρα πες μου σε παρακαλω ,τωρα πια ποιος θα τον βγαλει απο τα δυσκολα ο Μπενυ που κοιταει να σωσει το τομαρι του? η ο Γιωργακης που εχει εξαφανιστει για αλλη γη γι αλλα μερη Μηπως ηρθε η ωρα να ανοιξη το στομα του τουλαχιστον να αποχτηση παρεα τις ατελειωτες ωρες της μοναξιας του ,να βρισκει καιρο να παιζει και κανενα ταβλακι βρε αδερφε.

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΝΕΡΟΥ

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ανακαλύψαμε το φορτιστή που πίνει... νερό για να φορτίσει το κινητό σας!


Έναν φορτιστή που διαθέτει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και λειτουργεί απλά και μόνο με νερό ανέπτυξε η σουηδική εταιρεία myFC.

Ο «πράσινος» φορτιστής PowerTrekk σχεδιάστηκε για ανθρώπους που περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.