Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2011

Τα 11... πιο περίεργα βίντεο, που ''κλικάρατε'' περισσότερο το 2011!


Βίντεο που έκοψαν την ανάσα και προκάλεσαν, άλλες φορές γέλια και άλλες έκπληξη.
Τα 11 που κλικάρατε περισσότερο και... καλή σας διασκέδαση!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Πώς φαντάζεστε την τέλεια γυναίκα; Ψηλή, αδύνατη με τέλειες αναλογίες; Προσοχή, γιατί όπως θα δείτε στο βίντεο, πολλές φορές τα... φαινόμενα απατούν! Η βιτρίνα είναι πολύ διαφορετική από το περιεχόμενο. Δείτε και μόνοι σας...


10. Δεν ξεβγάζεται με τίποτα!
Βρίσκεται κάτω από την ντουζιέρα για 1.45'', όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο. Προσπαθεί να ξεπλύνει το κεφάλι του, αλλά... τίποτα! Η σαπουνάδα, όσο πάει και αυξάνεται. Η αιτία βρισκόταν πίσω του ακριβώς...


9. Πώς θα πληρώνουμε τους φόρους στο μέλλον;Oι φόροι αυξάνονται συνεχώς και κάποιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν! Έφτιαξαν λοιπόν ένα βίντεο, στο οποίο θέλουν να μας δείξουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο για κάθε μας κίνηση, θα πληρώνουμε. Δεν απέχουμε και πολύ...


8. Νύφη... κολλημένη με το κινητό της!

Κατάφερε να κάνει το γάμο της είδηση, στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα. Βλέπετε, την ώρα του μυστηρίου, έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε να πληκτρολογεί το μήνυμα. Όλα τα λεφτά η αντίδραση του γαμπρού...


7. H αγανάκτηση... με τη γλώσσα των ζώων!Δηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών, είδαμε πολλές τη χρονιά που πέρασε. Μία... άλλου είδους τοποθέτηση όμως, από το Ρέθυμνο, σας κέντρισε το ενδιαφέρον και έκανε πάνω από 1εκ. ''κλικ'' στο youtube. Δείτε...


6. Ο... άνθρωπος-λάστιχο στο Παρίσι!

Έχουμε δει πολλούς να χορεύουν σε πλατείες. Ο κύριος στο επόμενο βίντεο όμως, κάνει... παπάδες! Γνωρίζει την αποθέωση, τόσο στην πλατεία που χορεύει όσο και στο youtube, που τα ''κλικ'' ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια...


5. Αφού σε χαλάει, τι το πίνεις;Θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του... πιο μεθυσμένου της χρονιάς. Δεν μπορούσε ούτε να καθίσει, ούτε να περπατήσει. Και αυτές οι παντόφλες... Δεν έλεγαν να κάτσουν σε ένα σημείο με τίποτα...


4. Ήθελε να τον παντρευτεί αλλά...Εκείνη ήθελε... γάμο και ξερό ψωμί! Εκείνος όμως, ούτε που ήθελε να ακούει! Όσες φορές και αν του έγινε η πρόταση η απάντηση ήταν ίδια. Ένα μεγαλοπρεπές ''όχι'', που έκανε πάταγο στο διαδίκτυο...


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν… ονοματεπώνυμο!(Εσείς δεν το ξέρατε;)


Η λέξη «τράπουλα», που σημαίνει τη «δεσμίδα των παιγνιοχάρτων», προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola», που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος».
Η τράπουλα αποτελείται από τα «τραπουλόχαρτα» ή «παιγνιόχαρτα» ή «χαρτιά» και προήλθε από το ιταλικό παιχνίδι ..
...«ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτιά με αριθμημένες φιγούρες τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για κερδοσκοπία.

Οι φιγούρες της τράπουλας

Στη διάρκεια της ιστορίας εμφανίστηκαν αρκετές παραλλαγές αλλά τελικά επικράτησε το γαλλικό «σύστημα»(french pak), που έχει τις ρίζες του στη Γαλλία του 16ου αιώνα, γι αυτό και οι φιγούρες παριστάνουν ενδυμασίες της εποχής. Σύμφωνα με αυτό οι φιγούρες είναι βασιλιάς, ιππότης και υπηρέτης, ενώ αργότερα προστίθεται η βασίλισσα, με αποτέλεσμα η τρίτη σημερινή φιγούρα, ο βαλές, να πάρει χαρακτηριστικά και του ιππότη και του υπηρέτη.

Οι φιγούρες δεν είναι τυχαίες αλλά αναφέρονται σε συγκεκριμένες ιστορικές ή μυθικές μορφές.

Έτσι οι ρηγάδες είναι οι: Καρλομάγνος (ρήγας κούπα), Ιούλιος Καίσαρας (ρήγας καρό), Μέγας Αλέξανδρος (ρήγας σπαθί), Δαβίδ (ρήγας μπαστούνι).

Οι τέσσερις ντάμες είναι: η Παλλάδα Αθηνά (ντάμα μπαστούνι), η Ιουδήθ (η γενναία Εβραία που σκότωσε τον Ολοφέρνη), η Αρζίν (Argine, μάλλον αναγραμματισμός του regina=βασίλισσα) και η Ραχήλ (σύζυγος του Ιακώβ).

Τέλος οι τέσσερις βαλέδες είναι: ο Έκτορας (βαλές καρό), ο Λάνσελοτ, ο Οζιέ και ο Λαϊρ.

Ελληνική τράπουλα

Η παλαιότερη γνωστή ελληνική τράπουλα χρονολογείται στο 1822 και σ’ αυτήν οι τέσσερις ρηγάδες απεικονίζονται με τις μορφές των Αλέξανδρου Υψηλάντη, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Γεωργάκη Ολύμπιου και Γεωργίου Καντακουζηνού.

Perierga.gr - Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν... ονοματεπώνυμο!

ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Στην εκπνοή του '11…!Κύμα φιλελληνισμού ξεσπά σε όλη την Ευρώπη!


Σωρηδόν οι αιτήσεις στις ελληνικές πρεσβείες για απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας, με σλόγκαν «είμαι και εγώ Έλληνας!»
Με κάτι αισιόδοξο μας αφήνει το 2011. Ένα πρωτοφανές κύμα φιλελληνισμού έχει αρχίσει να απλώνεται στην Γηραιά Ήπειρο, όπου πλήθος πολιτών ...
...πηγαίνουν στις ελληνικές πρεσβείες, ώστε να πάρουν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα, σε ένδειξη συμπαράστασης για όσα δεινά προκλήθηκαν στην Ελλάδα την χρονιά που φεύγει...

"Με μια επιστολή ζήτησα συμβολικά να πάρω και την ελληνική υπηκοότητα ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα σας". Με αυτά τα λιτά λόγια η κ. Κατρίν Ντεμπισί σκιαγραφεί το κίνημα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη όπου μέσα από την εκδήλωση φιλελληνισμού καταγγέλλεται η «δικτατορία των αγορών».

Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Κοινό αίτημα, ως κατάληξη, είναι η επιθυμία Ευρωπαίων πολιτών να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική, συμπαράσταση στα δεινά των Ελλήνων που βρίσκονται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής και δημοσιονομικής κρίσης!

Το κείμενο έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης», αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με το σλόγκαν «είμαι και εγώ Ελληνας» και αν και ξεκίνησε από την Γαλλία, έχει πάρει πλέον διαστάσεις και σε άλλες χώρες , με τον κόσμο που ζητά να λάβει την ελληνική υπηκοότητα να μιλά για έλλειψη σεβασμού προς την χώρα μας και πως αισθάνονται «Έλληνες στην καρδιά»
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
«Είμαστε εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός.Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών..., και εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνυόμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπιστεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα […].Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας βασισμένης ακριβώς στην κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους, πριν από 2.500 χρόνια».

Η αίτηση για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας

«Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ίδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη και τον Περικλή».

ΤΗΣ ΒΑΖΕΛΙΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ

Και δήλωσε η Μέρκελ: “Το 2012 θα είναι πιο δύσκολο”


(Μα τί γλυκειά γυναίκα..!!!)
Αυτό λέει στο πρωτοχρονιάτικο της μήνυμα η γερμανίδα καγκελάριος και φυσικά παινεύει τους...γερμανούς ότι είναι σίγουροι για τον εαυτό τους!
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ...

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ 2011

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012


Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες για το 2011


Κατέκτησαν επάξια μια θέση στην επόμενη έκδοση του σχετικού βιβλίου
Άνθρωποι αλλά και… ζώα, από ολόκληρο τον κόσμο θα φιλοξενηθούν στις σελίδες της επόμενης έκδοση του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες για τη χρονιά που τέλειωσε.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Ορισμένα από τα ρεκόρ αυτά, όπως το μεγαλύτερης διάρκειας φιλί, έγιναν με σκοπό απλά την κατάκτηση του τίτλου. Αντίθετα, ορισμένοι από όσους κατέκτησαν ρεκόρ Γκίνες, το οφείλουν είτε σε ασθένειες, είτε σε φυσικά χαρακτηριστικά που είναι υπεράνω του ελέγχου τους.

Τα ρεκόρ που ακολουθούν είναι τα πλέον περίεργα και, ίσως, τα πιο εντυπωσιακά για το 2011.

Το μεγαλύτερης διάρκειας φιλί




Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του ζευγαριού που θα μπορούσε να φιλιέται για την περισσότερη ώρα, νικητές αναδείχθηκαν οι Laksana Tinarat και ο σύζυγος της Ekachai. Το φιλί που αντάλλαξαν ήταν εξαιρετικά παρατεταμένης διάρκειας, καθώς κράτησε 46 ώρες και 24 λεπτά!


Η μικρότερη γάτα στον κόσμο



Μια γάτα από το Σαν Ντιέγκο κέρδισε ρεκόρ Γκίνες της μικρότερης γάτας στον κόσμο! Ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά, ενώ σε ύψος φτάνει μόλις τα 15 εκατοστά!


Η μεγαλύτερη γενειάδα



Ο Sarwan Singh από τον Καναδά κέρδισε ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη γενείαδα καθώς η δικιά του πλησιάζει τα 2,5 μέτρα!


Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος



Στις 26 Αυγουστου, η Besse Cooper έκλεισε τα 115 έτη ζωής και έγινε έτσι ο μεγαλύτερη σε ηλικία άνθρωπος που έχει καταγραφεί ποτέ. 


Η βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο



Η 47χρονη Pauline Pott κέρδισε μια θέση στην επόμενη έκδοση του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες με τον τίτλο «η βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο» να την συνοδεύει. Ζυγίζει 292 κιλά!


Ο πιο «διάτρητος» άνθρωπος



Ο γερμανός Rolf Buchholz, έχει 425 σκουλαρίκια και καρφιά σε ολόκληρο το σώμα του. Από αυτά, 94 βρίσκονται στα χείλη του, 25 στα φρύδια και 278 στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.


Η μεγαλύτερη αφάνα



Η Aevin Dugas από τη Νέα Ορλεάνη είναι η περήφανης κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη αφάνα, η περιφέρεια της οποίας φτάνει τα 1,3 μέτρα! Όταν λούζετε χρησιμοποιεί μέχρι και 5 κουτιά conditioners!


Η μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο



Η γλώσσα της Chanel Tapper έχει μήκος 9,7 εκατοστά!


Τα πιο κοντά αδέλφια



Η 22χρονη Bridgette Jordan και ο 20χρονος αδελφός της Brad μοιράζονται τον τίτλο των πιο κοντών αδελφών στον κόσμο! Το ύψος της κοπέλας είναι 68,6 εκατοστά, ενώ του αγοριού 36,5 εκατοστά.


Η πιο τριχωτή γυναίκα



Η Supatra Sasuphan, από την Ταϊλάνδη έχει κερδίσει τη διάκριση της «πιο τριχωτής κοπέλας στον κόσμο». Η 11χρονη κοπέλα πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Ambras και η οποία, όπως είναι προφανές, προκαλεί έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα.


Τα μεγαλύτερα νύχια στον κόσμο



Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχει μπει και η Chris Walton λόγω του μήκους των νυχιών της, καθώς φτάνουν σε μάκρος τα σχεδόν 6 μέτρα! 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Διανομή τροφ'ιμων και ειδών πρώτης ανάγκης


Στη «Βραδιά των Ανέργων» στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Δωροεπιταγές αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αξίας εκατόν δέκα ευρώ η μία, καθώς και από ένα σακ βουαγιάζ με τρόφιμα, ποτά και ...
...άλλα είδη πρώτης ανάγκης (λάδι, ζάχαρη, κατεψυγμένα λαχανικά, ρύζι, κρασί, κ.α.) μοίρασε σε εκατόν πενήντα ανέργους, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της φετινής «Βραδιάς των Ανέργων», που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ.

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για τους ανέργους προσέφεραν 26 εταιρίες της πόλης και 17 σωματεία εργαζομένων του ΕΚΘ.

«Η ανεργία στην πόλη ξεπέρασε το 30% και στους νέους το 50%, ένα 10% των πολιτών διαθέτει μηδενικό εισόδημα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, τονίζοντας ιδιαίτερα το στοιχείο της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδεικνύεται μεταξύ εργαζομένων και από εργαζόμενους προς τους ανέργους.

Την ύπαρξη του «Κοινωνικού Ιατρείου» (Αισώπου 24), το οποίο λειτουργεί σε κτίριο που παραχώρησε το ΕΚΘ, προς όσους ανασφάλιστους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του, υπενθύμισε η αν. γραμματέας του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος της διοίκησης Παναγιώτης Οφθαλμίδης.

Η φετινή «Βραδιά των Ανέργων» ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα πρόεδρο του ΕΚΘ, Νίκο Γιαννόπουλο, που ήταν «εμπνευστής και πρωτεργάτης της» κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Ποδαρικό με 7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία


Ο Εγκέλαδος χτύπησε τα νησιά Ίζου
Οι Ιάπωνες θέλουν να ξεχάσουν, αλλά ο Εγκέλαδος δεν τους αφήνει. Ο πρώτος μεγάλος σεισμός του 2012, έντασης 7 ρίχτερ, σημειώθηκε στις..
... 7:28, ώρα Ελλάδος, στα νησιά Ίζου, νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας. Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Τόκυο, προκαλώντας ανησυχία, αλλά όχι πανικό στους κατοίκους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ 2012

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε είσαι Έλληνας!


(Ε,λοιπόν είμαι ένας!)
Δεν τρως ποτέ ßραδινό πριν τις 10µµ.
Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια.

Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.
Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.
Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 6π.µ.της Κυριακής.
Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάßßατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα µαγαζιά κλείνουν στις 3.
Χειροκροτάς τον πιλότο όταν προσγειωθείς.
Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.
Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.
Αγαπηµένη σου ασχολία όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.
Δεν σου κάνει εντύπωση γοµάρι 30 χρονών να ζει µε τους γονείς του ή 25 και να µην έχει ßγάλει ούτε µεροκάµατο.
Νηστεύεις, αλλά κάθε φορά µε διαφορετικούς όρους.
Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα ßασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.
Μισείς τους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.
Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευµα ρίχνεις Χριστοπαναγίες στο γήπεδο.
Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόµο και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριßώς το ίδιο.
Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά ßάζεις ßύσµα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαßιßαστής στο Χαϊδάρι.
Πας γυµναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα τη µέρα.
Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιού σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.
Προειδοποιείς µε τα φώτα για µπλόκο
Όταν σταµατάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα.
Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η ‘διάßαση πεζών’