Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Από πρωταθλητής πάλης, μοναχός στο Άγιο Όρος! Αυτό θα πει απόφαση ζωής!


ΔΕΙΤΕ: Την ασκητική ζωή του πατέρα Βασίλειου

Ο ασκητής πατέρας Βασίλειος εγκατέλειψε έντεκα μετάλλια στην ελευθέρα πάλη, τη δόξα και τις παρέες του και ζει προσευχόμενος, από την ηλικία των 21 ετών, στην έρημο του Αγίου Όρους.
Αφήνοντας πίσω τον πρωταθλητισμό στην ελευθέρα πάλη που διακρίθηκε πάνω από δέκα φορές, κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια.

Το απόκρημνο ησυχαστήριο της Γέννησης του Χριστού στα ξακουστά Κατουνάκια είναι το πνευματικό «καταφύγιό» του όπου ζει με πέντε ακόμα μοναχούς. Εκεί, όπου η μετακίνηση γίνεται μόνο με μουλάρια μέσα από αυτοσχέδια μονοπάτια.

Λίγο αργότερα τον πατέρα Βασίλειο τον ακολουθεί και ο κατά σάρκα αδερφός του πατέρας Δωρόθεος. Κάτι που στοίχισε πολύ στη μητέρα τους που ζει μόνη της στις Αχαρνές, έξω από την Αθήνα.


 

ΠΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Τώρα μας κυνηγάνε να μας δώσουνε λεφτά!


Πως η Ελλάδα ανάγκασε Ευρωπαίους, ΔΝΤ και Αμερικανούς στην μεγαλύτερη τους ''κωλοτούμπα'' και από εκεί που μας απειλούσαν πως θα μας παρατήσουν να χρεοκοπήσουμε τώρα μας ''βομβαρδίζουν'' με εκατοντάδες δις ευρώ βοήθειας.


Μέσα σε λίγα 24ωρα η στάση πολιτικών και μεγαλοεπενδυτών σε όλο το κόσμο απέναντι στην Ελλάδα ήρθε ''τούμπα''.

Μας έτειναν ένα πιστόλι στον κρόταφο και μας απειλούσαν με αιφνίδιο θάνατο από στάση πληρωμών.

Ξαφνικά για την 5η δόση, που έλεγαν πως δεν θα την έδιναν, άρχισαν να διαγκωνίζονται η Ε.Ε και το ΔΝΤ για το ποιός θα κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες για να την εκταμιεύσουμε.

Εκεί που το νέο πακέτο σωτηρίας ολοένα και απομακρυνόταν ενώ πλησίαζε επικίνδυνα το φάντασμα της χρεοκοπίας, τώρα το πακέτο αυτό φαίνεται πως όχι μόνο επειγόντως ''κλείδωσε'' αλλά ''αυγάτισε'' κιόλας, αφού αρχικά μας έταζαν περίπου 60 δις ευρώ και τώρα το ποσό αυτό έχει πολλαπλασιαστεί.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εαν τόσο καιρό μας πουλούσαν ''παραμύθια'' για να πάρουμε το δρόμο του Μεσοπρόθεσμου ή εαν τους τρόμαξαν οι εξελίξεις;

Σίγουρη και αμείλικτη ήταν η αλήθεια των αριθμών στις παγκόσμιες αγορές την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν η πολιτική κρίση στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε ''γονάτισμα'' των παγκοσμίων αγορών.

Μέσα σε αυτό το 48ωρο η Ελλάδα οδήγησε σε πτώση όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, ακόμη και της Αυστραλίας.

Ρίξαμε το ευρώ και το πετρέλαιο ενώ από την πυρκαγιά στα δικά μας spreads δεν κάηκαν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή Ιρλανδία και Πορτογαλία, αλλά και Ιταλία και Ισπανία.

Μετά από όλα αυτά οι εκβιασμοί και οι ''τσαμπουκάδες'' αλάφρωσαν.Τώρα και την 5η δόση δίνουνε και το νέο πακέτο βοήθειας των πάνω από 120 δις ευρώ περιλαμβάνει και δεκάδες δις ευρώ για έργα ανάπτυξης και περίπου 40 δις ευρώ για να ''ορθοποδήσουν'' οι τράπεζες μας.

newsit