Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟ

Σουρεαλιστικά φωτομοντάζ

Σουρεαλιστικά φωτομοντάζ

Σουρεαλιστικά φωτομοντάζ

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη το «Μακεδονία Παλλάς



Το ξενοδοχείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης το Μακεδονία Παλλάς έχει από σήμερα νέο μισθωτή. Ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε την καλύτερη προσφορά 95.000 ευρώ μηνιαίως για 12μηνη σύμβαση.


Ταυτόχρονα ο... ιδιοκτήτης του Δικεφάλου απέκτησε το πλεονέκτημα για μακροχρόνια μίσθωση τού Μακεδονία Παλλάς.

Εκτός από την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη (Black&White), οι άλλοι δύο που κατέθεσαν προσφορές ήταν η εταιρεία Aenaos (81.000 ευρώ) και η Grecotel, του ομίλου Δασκαλαντωνάκη (51.000 ευρώ).


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/02/blog-post_5570.html#ixzz2JwP0KYPd

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

Πρωτοφανής πρόκληση Βενιζέλου:
Ζητεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Θέτει θέμα περιορισμού του έργου της με αναθεώρηςη του συντάγματος!


Ο άνθρωπος που ευθύνεται για πολλά πολιτικά εγκλήματα σε βάρος του λαού, «χτύπησε» με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» της προηγούμενης εβδομάδος. Απορίας άξιον είναι πως η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλη που του πήρε συνέντευξη, ακούγοντας τα φοβερά και τρομερά που της έλεγε ο Βενιζέλος, δεν έβγαλε άχνα. Έγραψε απλά ό,τι της είπε, τα οποία διαβαζοντάς τα σου σηκώνεται η τρίχα. Βεβαίως δεν ακούσαμε και κανένα άλλο καθεστωτικό κανάλι να λέει τίποτε επί του θέματος. Τον Βενιζέλο τον έχουν χαϊδέψει τα κανάλια μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

Ιδού τι είπε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στη λειτουργία των σύγχρονων δημοκρατιών είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης, δηλαδή ο λεγόμενος πολιτικός αυτοπεριορισμός της Δικαιοσύνης και η αποφυγή κάθε μορφής δικαστικής δημαγωγίας. Και δεν αναφέρομαι στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο ασκείται αυτό καθαυτό το δικαιοδοτικό έργο. Ναι, αυτό είναι ένα μεγάλο θεσμικό θέμα. Γι' αυτό κι ένα από τα βασικά θέματα της αναθεώρησης του Συντάγματος πιστεύω ότι πρέπει να είναι το ζήτημα της Δικαιοσύνης. Νομικά τα θέματα αυτά μόνο σε επίπεδο Συντάγματος μπορούν να αντιμετωπιστούν».
Καταλάβατε τι ζητάει ο άνθρωπος; Η Δικαιοσύνη, λέει, δεν κάνει καλά τη δουλειά της, «δημαγωγεί», δεν ασκεί ορθά το «δικαιοδοτικό της έργο» κι αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επόμενη βουλή με αναθεώρηση του Συντάγματος και μάλιστα θα είναι ένα από τα βασικότερα θεσμικά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τους ...αρμόδιους πολιτικούς!

Ο Ε. Βενιζέλος είναι ο υπεύθυνος του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αυτός που έχει θέσει στο απυρόβλητο και την ατιμωρησία (άρα ασυδοσία) όλους τους πολιτικούς. Σήμερα, βλέποντας την κατάρευση του πολιτικού συστήματος μέσα στη λάσπη των σκανδάλων που το ίδιο δημιούργησε και βλέποντας ότι αδέκαστοι εισαγγελείς σαν τους Πεπόνη-Μουζακίτη βάζουν το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκαλο, εισηγείται την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ασκεί το...δικαιοδοττικό της έργο η Δικαιοσύνη!

ΠΗΓΗ:RAMNOUSIA.COM

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η πιο χρήσιμη είδηση της χρονιάς: Βρείτε δουλειά στην Ε.Ε - Υπάρχουν 1.260.454 κενές θέσεις εργασίας μέσω EURES


Δημοσιευμένη  εικόνα

Με την ανεργία στην Ελλάδα να έχει κτυπήσει κόκκινο, οι πιθανότητες για τους άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.



Κι όμως, τη στιγμή που η εύρεση μιας θέσης εργασίας στην Ελλάδα είναι σαν να αναζητάς ψύλλους στα άχυρα, στην Ευρώπη υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περισσότερες από 1.260.454 κενές θέσεις μέσω της πύλης EURES (στοιχεία 31/01/2013).

Δυνατότητα η οποία παρέχεται με βάση την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σημαίνει ότι μπορείτε να εργαστείτε σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη Νορβηγία, στην Ισλανδία, στο Λιχτενστάιν (χώρες ΕΟΧ) και στην Ελβετία. Τα οφέλη της εργασίας στο εξωτερικό είναι πολλά, διότι δίνεται η δυνατότητα στους ανέργους να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες.

Όσο για τα επαγγέλματα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, εκτός από τους μηχανικούς και τους προγραμματιστές συστημάτων, που είναι πρώτοι στη λίστα, μεγάλη πέραση έχουν επαγγέλματα όπως οι μάγειρες, οι πωλητές (υπάλληλοι) αλλά και οι αρχισερβιτόροι, οι σερβιτόροι και οι υπεύθυνοι πωλήσεων.


Σε τι μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η πύλη EURES

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες απασχόλησης EURES (European Employment Services) είναι ένα δίκτυο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.



ΠΗΓΗ:enikolopoulou.gr