Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΗ

ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

2012: Γιατί ο κόσμος δεν θα τελειώσει?
Θυμηθείτε τον τρόμο του Y2K (έτος 2000); Ήρθε και έφυγε χωρίς πρόβλημα λόγω του επαρκούς προγραμματισμού και της ανάλυσης της κατάστασης. Παρά τα όσα λέει και δείχνει η ταινία “2012“, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου όπως λέγεται. Εντούτοις, θα είναι ένα άλλο χειμερινό ηλιοστάσιο.
Όπως το Y2K, το 2012 έχει αναλυθεί και η θεωρίες του “τέλους της γης” έχουν μελετηθεί λεπτομερώς. Η NASA θέλοντας να κατευνάσει τα βλέμματα απαντάει σε μερικές βασικές “θεωρίες” που εμφανίζονται σε αυτούς τους μύθους.
Ερώτηση: Υπάρχουν οποιεσδήποτε απειλές για τη Γη το 2012; Πολλές σελίδες στο Internet λένε ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Απάντηση: Τίποτα κακό δεν θα συμβεί στη γη το 2012. Ο πλανήτης μας κινείται μια χαρά για περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια έτη, και αξιόπιστοι επιστήμονες παγκοσμίως δεν έχουν βρει καμία απειλή που να συνδέεται με το 2012.

Ερώτηση: Ποια είναι η προέλευση της πρόβλεψης ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012;
Απάντηση: Η ιστορία άρχισε με τις αξιώσεις ότι ο Nibiru, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύπτεται από το Sumerians, κατευθύνεται προς τη γη. Αυτή η καταστροφή προβλέφθηκε αρχικά για τον Μάιο του 2003, αλλά τότε δεν συνέβη τίποτα. Η ημερομηνία “Ημέρας της Κρίσεως” κινήθηκε προς τα εμπρός προς τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Κατόπιν αυτοί οι δύο μύθοι συνδέθηκαν με το τέλος ενός από τους κύκλους στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγιας στο χειμερινό ηλιοστάσιο το 2012. Ως εκ τούτου και η προβλεφθείσα ημερομηνία Ημέρας της Κρίσεως της 21ης Δεκεμβρίου 2012.





Ερώτηση: Το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012; Απάντηση: Ακριβώς όπως το ημερολόγιο που έχετε στον τοίχο της κουζίνας σας δεν παύει να ισχύει μετά τις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο των Μάγιας δεν παύει να ισχύει μετά τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Αυτή η ημερομηνία είναι το τέλος της περιόδου των Μάγιας. Ακριβώς όπως το ημερολόγιό σας αρχίζει πάλι την 1η Ιανουαρίου, μια νέα περίοδος των Μάγιας αρχίζει για το δικό τους. Βέβαια αυτή η περίοδος δεν διαρκεί 365 μέρες αλλά περισσότερο. Ερώτηση: Θα μπορούσαν να εμφανιστούν φαινόμενα όπου πλανήτες ευθυγραμμίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδράσουν στη Γη; Απάντηση: Δεν θα υπάρξει καμία πλανητική ευθυγράμμιση στις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίσει το κέντρο του γαλαξία μας το 2012, και ακόμα κι αν αυτές οι ευθυγραμμίσεις ήταν να εμφανιστούν, τα αποτελέσματά τους στη Γη θα ήταν αμελητέα. Κάθε Δεκέμβριο η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται κατά προσέγγιση με το κέντρο του γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός καμίας σημασίας. Ερώτηση: Υπάρχει ένας πλανήτης ή καφε νάνος αποκαλούμενος Nibiru ή πλανήτης Χ ή Eris που πλησιάζει τη Γη και απειλεί τον πλανήτη μας με τη διαδεδομένη καταστροφή; Απάντηση: Το Nibiru και άλλες ιστορίες για τους δύστροπους πλανήτες είναι μια εξαπάτηση του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για αυτές τις θεωρίες. Εάν ο Nibiru ή ο πλανήτης Χ ήταν πραγματικοί και κάναν πορεία για σύγκρουση με τη Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα την είχαν καταλάβει από την προηγούμενη δεκαετία, και θα ήταν ορατή ήδη με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει. Το Eris είναι πραγματικό, αλλά είναι ένας μικρός πλανήτης παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό μέρος του ηλιακού μας συστήματος. Η απόστασή του με τη Γη είναι περίπου 4 δισεκατομμύριο μίλια.

Ερώτηση: Ποια είναι η θεωρία μετατόπισης των πόλων; Είναι αλήθεια ότι η γήινη επιφάνεια μπορεί να κάνει μια περιστροφή 180 μοιρών γύρω από τον πυρήνα της μέσα σε μερικές μέρες ή ώρες; Απάντηση: Μια αντιστροφή στην περιστροφή της γης είναι αδύνατη. Υπάρχουν αργές μετακινήσεις των ηπείρων (παραδείγματος χάριν η Ανταρκτική ήταν κοντά στον Ισημερινό εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν), αλλά αυτό είναι άσχετο με τις θεωρίες της αντιστροφής των πόλων. Εντούτοις, πολλοί από τους ιστοχώρους καταστροφής τραβούν με αυτό το δόλωμα τους ανθρώπους. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της περιστροφής και της μαγνητικής πολικότητας της γης, που αλλάζει ακανόνιστα, με μια μαγνητική αντιστροφή που πραγματοποιείται κάθε 400.000 έτη κατά μέσο όρο. Από όσα ξέρουμε, μια τέτοια μαγνητική αντιστροφή δεν προκαλεί οποιαδήποτε ζημιά στη ζωή στη γη. Μια μαγνητική αντιστροφή είναι πολύ απίθανο να συμβεί στις επόμενες μερικές χιλιετίες, εν πάση περιπτώσει. Ερώτηση: Κινδυνεύει η Γη από χτύπημα μετεωρίτη το 2012; Απάντηση: Η γη μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπηθεί από κομήτες και αστεροειδής, αν και μεγάλες συγκρούσεις είναι πολύ σπάνιες. Ο τελευταίος μεγάλος μετεωρίτης που έπεσε στη Γη ήταν 65 εκατομμύριο χρόνια πριν, και αυτό οδήγησε στην εξάλειψη των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA πραγματοποιούν μια έρευνα αποκαλούμενη “έρευνα Spaceguard” για να βρουν οποιαδήποτε μεγάλα αντικείμενα πολύ πριν χτυπήσουν τη Γη. Ήδη έχουμε καθορίσει ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο τόσο μεγάλο όσο αυτό που σκότωσε τους δεινοσαύρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά με τις ανακαλύψεις που εμφανίζονται καθημερινά στο NEO Program Office website της NASA, έτσι μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν προβλέπεται για να χτυπήσει το 2012. Ερώτηση: Πώς αισθάνονται οι επιστήμονες της NASA για τις αυτά που λέγονται για την Ημέρας της Κρίσης; Απάντηση: Για όλα όσα λέγονται για την καταστροφή ή τις δραματικές αλλαγές του 2012, πού είναι οι αποδείξεις; Πού είναι τα στοιχεία; Δεν υπάρχει κανένας, για όλους τους πλασματικούς ισχυρισμούς που γίνονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου γι αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για οποιονδήποτε από τους ισχυρισμούς που γίνονται υπέρ των ασυνήθιστων γεγονότων που πραγματοποιούνται το Δεκέμβρη του 2012. Ερώτηση: Υπάρχει κίνδυνος από γιγαντιαίες ηλιακές θύελλες που προβλέπονται για το 2012; Απάντηση: Η ηλιακή δραστηριότητα έχει έναν κανονικό κύκλο, που κορυφώνεται περίπου κάθε 11 έτη. Κοντά σε αυτές τις αιχμές δραστηριότητας, οι ηλιακές φλόγες μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, αν και οι μηχανικοί έχουν καταφέρει να προστατεύουν τις επικοινωνίες μας από τις περισσότερες ηλιακές θύελλες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας πρόσθετος κίνδυνος που συνδέεται με το 2012. Το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα εμφανιστεί στο χρονικό πλαίσιο 2012-2014 και προβλέπεται να είναι ένας μέσος ηλιακός κύκλος, κανένας διαφορετικός από τους προηγούμενους κύκλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

ΠΗΓΗ:odysonline.gr


Όποιος δεν ενδιαφέρεται για την έρευνα δεν έχει δικαίωμα και στην κριτική.
  1. Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όπως ο Πλάτωνας κ.α μιλούν για παγκόσμιους κατακλυσμούς. Ο Ηρόδοτος λέει ότι ο Ήλιος έχει ανατείλει από 4 διαφορετικές μεριές του ορίζοντα. Μετά από κάθε κατακλυσμό ο Ήλιος ανατέλλει από διαφορετικό σημείο του ορίζοντα, διότι μετατοπίζεται ο γεωγραφικός άξονας της Γης. Ο Πλάτωνας λέει ότι θα ξανασυμβεί.
  1. Παρόμοια στοιχεία με των Ελλήνων δίνουν τα Ινδικά βιβλία. Μιλούν για την προ-κατακλυσμιαία ανθρωπότητα με λεπτομέρειες, πόσες ημέρες κράτησε ο κατακλυσμός κτλ.
  1. Βασικό στοιχείο της διδασκαλίας των εσωτεριστικών και μυητικών ταγμάτων είναι ο Κατακλυσμός και ότι είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί. Διαβάστε τα βιβλία της Μπλαβάτσκυ για να καταλάβετε.
  1. Υπάρχουν πάρα πολλές γεωλογικές-παλαιοντολογικές έρευνες οι οποίες υποβιβάζονται και αποσιωπούνται. Αυτές οι έρευνες έδειξαν ότι έγινε πράγματι κατακλυσμός-όχι ένας αλλά πολλοί. Βρέθηκαν χαράδρες με φερτά υλικά και καθώς ανοίχθηκε μια τομή σε αυτά τα φερτά υλικά, οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τεμαχισμένα οστά ζώων-γουρουνιών ,αλόγων, σκυλιών, αντρών, γυναικών, παιδιών. Ένας μάλιστα παλαιοντολόγος λέει: «….είναι φανερό ότι μια τεράστια ασύλληπτη δύναμη μάζεψε όλα αυτά τα όντα, τα τεμάχισε και τα εναπόθεσε σε αυτήν τη χαράδρα….» Τέτοια ευρήματα έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Γης.
  1. Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες συγγραφείς που μιλούν για τον κατακλυσμό και για πιθανό επερχόμενο κατακλυσμό. Κατά τη γνώμη μας ένα από τα πιο αξιόλογα είναι το «Χρονικό του Ακακορ».
  1. Πριν λίγες ημέρες ένας φίλος μας είπε για ντοκιμαντέρ που παίχτηκε σε μεγάλο κανάλι και έδειξε το υπόγειο καταφύγιο του Bill Gates. Γιατί έκανε υπόγειο καταφύγιο;
  1. Στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα έδειξαν ένα νησί βόρεια της Νορβηγίας στο οποίο έχουν φτιάξει τεράστια υπόγεια βάση αποθήκευσης σπόρων. Γιατί άραγε;
  1. Ξέρετε ότι υπάρχει περιοχή στο δυτικό Θιβέτ η οποία είναι απαγορευμένη και από την μεριά της Ινδίας και από τη μεριά του Θιβέτ και ότι εκεί συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα; Ισως εκεί κατασκευάζουν ένα «φράγμα».
  1. Κατά καιρούς έχουμε δει δημοσιεύσεις για παράξενες τοποθετήσεις χρονοκάψουλων σε διάφορα σημεία της Γης. Όσο και αν το ερευνήσαμε δεν βρήκαμε ποιοι τις τοποθέτησαν και γιατί. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν. Το διασταυρώσαμε.
  1. Στη Ρωσία όπως και στο Ισραήλ κατασκευάζουν τεράστιες υπόγειες πολιτείες. Είναι ονομαστό στην Ρωσία το ονομαζόμενο «Μυστικό Βουνό-Διαμαντάο».Είναι πυρηνικό καταφύγιο ή κάτι άλλο;
  1. Στο διαδίκτυο υπάρχουν ατέλειωτες αναφορές πολιτικών που λένε ευθέως ότι επιλέχθηκαν για να διασωθούν σε αυτές τις υπόγειες κατοικίες.
  1. Στη «μυστική αρχαιολογία» υπάρχουν άπειρες αναφορές για τα αρχαία υπόγεια παλάτια, όπως η τεράστια υπόγεια πόλη που βρέθηκε στην Αίγυπτο και σφραγίστηκε.
  1. Αυτό που μας σόκαρε είναι το στοιχείο που μας έδωσε ένας φίλος. Σε ανύποπτο χρόνο την δεκαετία του 80’ έγινε διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για κατασκευή μεγαλιθικής κατασκευής πάνω από υπόγεια αποθήκη προμηθειών, η οποία μεγαλιθική κατασκευή θα έπρεπε να αντέχει σε παγκόσμιο κατακλυσμό και οι εναπομείναντες άνθρωποι να μπορούν να εντοπίσουν την υπόγεια αυτή αποθήκη-απίστευτη και σπάνια είδηση. Συμφωνείτε;
  1. Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες καθοδηγούμενες από «εσωτερικούς» κύκλους, για το πώς πρέπει να είναι κατασκευασμένη μια κιβωτός για να αντέχει σε ένα κατακλυσμό.
  1. Διέρρευσε από αγγλο-αμερικάνους καθηγητές πανεπιστημίων που συνεργαζόντουσαν με το ίδρυμα Ροκφέλερ, η εξής παράξενη πληροφορία. Το Ιδρυμα Ροκφέλερ συνεργάζεται με τις πετρελαϊκές εταιρείες των Ροκφέλερ. Σε κάποιες γεωτρήσεις μεγάλου βάθους διαπίστωσαν ότι το γεωτρύπανο απέκλινε από την κατακόρυφη πορεία του. Μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο στερεός φλοιός της Γης διολισθαίνει ως προς τα βαθύτερα στρώματα της Γης. Μιλούν για μετατόπιση του γεωγραφικού άξονα της Γης σε άγνωστο χρόνο και όχι φυσικά για το 2012. Αυτό ταιριάζει με την θεωρία του Τσάρλς Χάπγουντ(1958). Ο Χάπγουντ έχει αναπτύξει από τη δεκαετία του 60 την θεωρία ότι οι κατακλυσμοί προκαλούνται από την διολίσθηση του φλοιού επάνω στο μάγμα. Τη θεωρία αυτή την αποδέχονται οι περισσότεροι γεωλόγοι, διότι δίνει τις πιο πειστικές απαντήσεις. Η θεωρία όμως αυτή θέλει ειδικό άρθρο.
  1. Υπάρχουν έρευνες παλαιομαγνητισμού που δείχνουν ότι ο μαγνητικός άξονας της Γης μετατοπιζόταν και μετατοπίζεται. Αυτό από μόνο του σημαίνει αλλαγή της εσωτερικής δομής της Γης. Με όποια θεωρία και αν το δεί κάποιος.
  1. Να θυμίσουμε τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και την Κιβωτό του και το περιστέρι.
  1. Ο κατακλυσμός του Ωγύγου.
  1. Ο κατακλυσμός του Δαρδάνου.
  1. Το έπος του Γιλγαμές, το οποίο αντέγραψαν σχεδόν κατά γράμμα οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης. Όποιος έχει όρεξη ας κάνει σύγκριση των περιγραφών των δύο αυτών βιβλίων. Όλοι συμφωνούν ότι το έπος του Γιλγαμές είναι πιο παλιό.
  1. Στο διαδίκτυο και σε ειδικά περιοδικά βρήκαμε παράξενες ανακοινώσεις. Μια από αυτές έλεγε «επιλέχθηκαν οι 144.000 που θα διασωθούν».Το νούμερο 144.000 συνδέεται με την αποκάλυψη του Ιωάννη. Το παράξενο είναι ότι στο ημερολόγιο των Μάγιας, ένα «μπακτούν» έχει 144.000 ημέρες. Σύμπτωση;
  1. Μια άλλη παράξενη ανακοίνωση έλεγε: «Τελικά ο Αρμαγεδών απεφεύχθει». Η λέξη Αρμαγεδών για κάποιους συσχετιζόταν με Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η επικρατέστερη άποψη συσχετίζεται ένα πιθανό Παγκόσμιο Κατακλυσμό.
  1. Μια ακόμη παράξενη ανακοίνωση μιλά για υψηλής τεχνολογίας αντιβαρυτικά σκάφη, που θα δοθούν στους εκλεκτούς για να διασωθούν.
  1. Είναι γνωστό το παράξενο σενάριο της «Εναλλακτικής λύσης 3», το οποίο ήταν ντοκιμαντέρ που παίχθηκε στην Βρετανική τηλεόραση.
  1. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη μετά τον κατακλυσμό ο Θεός υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναγίνει κατακλυσμός. Αυτό το στοιχείο μην το υποτιμήσετε.
Πως μπορούν να αξιολογηθούν όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά άλλα ακόμη που δεν τα γράψαμε; Ότι γράψαμε είναι διασταυρωμένο ως προς την εγκυρότητα της δημοσίευσης. Ότι αφορά το παρελθόν είναι διασταυρωμένο ότι πράγματι συνέβησαν τα γεγονότα και πράγματι έγιναν οι παλαιοντολογικές έρευνες. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Προσωπικά πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.
Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι υπερβολικά περίπλοκος.
Αυτοί που κυβερνούν την ανθρωπότητα χειρίζονται με πολύ έξυπνο τρόπο την «ψυχοπολιτική» προκειμένου να ποδηγετήσουν την ανθρωπότητα και να την αναγκάσουν να αποδεχθεί «μια θρησκεία, μια οικονομία, μια Παγκόσμια Κυβέρνηση».
Ακούγεται στο διαδίκτυο ότι πολλοί άνθρωποι «παίρνουν τα μέτρα τους». Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι νομίζει.
Εμείς δεν έχουμε πάρει κανένα μέτρο. Ούτε φοβόμαστε. Όλα θα πάνε καλά.
ΠΗΓΗ:eleftheri-epistimi.blogspot.com

ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ο ΨΟΦΙΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ H ΑΛΛΙΩΣ TO GOLDEN BOY... Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011


O Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων.
Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα.
Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».
Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα .....λεφτά μου πίσω».
Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει».
Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο».
Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα το κάνεις;» και ο Billy απάντησε «Θα το βάλω σε λοταρία».
Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο» και ο Billy απάντησε «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος».
Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε «Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο;»
Ο Billy απάντησε: «Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 998 δολάρια».
Ο αγρότης ρώτησε «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;» και ο Billy απαντάει «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια».
Ο Billy πλέον συνεργάζεται με την Goldman Sachs.



ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/2011/03/h-to-golden-boy.html#ixzz1G7DSGsNO

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΡΥΟ

Έλληνες νεκροί από κρύο στους δρόμους και οι μετανάστες στα νοσοκομεία

Σημαντικό δείγμα της πλήρους αναισθησίας στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας αλλά και ο κρατικός μηχανισμός, είναι το γεγονός πως τρεις άστεγοι συνάνθρωποί μας εντοπίστηκαν νεκροί νωρίς σήμερα το πρωί στο Άλσος του Θησείου. Τους τρεις άτυχους άστεγους εντόπισαν εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί.

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ

"Aλ Τσαντίρι"...Τhe Best!!!


ΔΕΙΤΕ τα καλύτερα αποσπάσματα του χθεσινού "Αλ Τσαντίρι"...Απλά μάγεψε ο άνθρωπος!
ΒΙΝΤΕΟ...







ΣΕΙΣΜΟΣ 7,2 ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Εικόνες από τον σεισμό των 7,2R που χτύπησε την Ιαπωνία


Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στους πολίτες του Τόκιο, από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 04:45 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας στο νησί Honshu. Δείτε τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες στους δρόμους και τις παράκτιες περιοχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, δεν επικράτησε πανικός, αφού οι Ιάπωνες είναι συνηθισμένοι σε ισχυρούς και συχνούς σεισμούς, ενώ και τα κτήρια είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αντέχουν σε τέτοια χτυπήματα του εγκέλαδου.




ΤΥΧΑΙΟ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Ένα εκατομμύριο νεκρά ψάρια στην Καλιφόρνια


Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν χθες οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες ψαροκάικων στο Redondo Beach της νότιας Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Η θάλασσα σε ολόκληρο το λιμάνι είχε καλυφθεί με περίπου ένα εκατομμύριο νεκρές αντζούγιες. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστή η αιτία που τόσα πολλά ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές νεκρά.