Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΡΧΕΤΕ

Η Ανδρομέδα εκτός ελέγχου επιτίθεται στη γη! Συγκρούστηκε ήδη με τον Μ33 [εικόνες]

 
Θα καταπιεί τον γαλαξία μας νωρίτερα από ό τι υπολόγιζαν οι αστρονόμοι; Νεώτερες έρευνες έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες που δεν είχαν παρατηρήσει την επίθεση του 2004!
Το μεγάλο κοσμικό γεγονός που κυριολεκτικά θα ταρακουνήσει τη γη υπολόγιζαν οι επιστήμονες ότι θα συμβεί σε ....τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με τον γαλαξία της Ανδρομέδα. 'Εκαναν, όμως, λάθος!



Οι πρόσφατες έρευνες του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών που χρησιμοποιούν το Green Bank Telescope (GBT) επιβεβαιώνουν τους πιο ενδόμυχους φόβους των ειδικών: η Ανδρομέδα είναι εκτός ελέγχου εδώ και οκτώ χρόνια... Το 2004 συνέβη πράγματι η μέχρι πρότινος αμφιλεγόμενη σύγκρουση της Ανδρομέδα με τον γαλαξία Triangulum (γνωστό και ως Μ33) κατά την οποία απελευθερώθηκαν τεράστιες ποσότητες αερίων υδρογόνου.

Ο Μ33 βρίσκεται βέβαια 2.300.000 έτη φωτός μακριά από τον γαλαξία μας αλλά η σύγκρουση με την Ανδρομέδα αποδεικνύει ότι η πορεία της δεν είναι τόσο... προδιαγεγραμμένη όσο νομίζαμε.



Η Ανδρομέδα ταξιδεύει με ταχύτητα 250.000 μιλίων την ώρα η οποία θα αρκούσε για μετάβαση από τη γη στη σελήνη σε 60 λεπτά. Με τον Μ33 η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή αλλά οριακή ενώ με τον γαλαξία μας θα είναι μετωπική και θα αλλάξει όλη τη διάταξη των πλανητών.



Οι επιστήμονες ωστόσο εκτιμούν ότι η γη θα επιβιώσει της σύγκρουσης καθώς δεν θα διαλυθεί ακόμη κι όταν η Ανδρομέδα καταπιεί τον γαλαξία μας (2 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη σύγκρουση). Σε περίπτωση, όμως, που υπάρχουν ακόμη ανθρώπινα όντα πάνω στον πλανήτη θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν λόγω της απομάκρυνσης της γης από τον ήλιο...



«Σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε τις προηγμένες δυνατότητες του GBT προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τη σύγκρουση των δύο γαλαξιών», δήλωσε ο Σπένσερ Γούλφερ από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια.

«Έπειτα από έναν αιώνα υποθέσεων για το μέλλον της Ανδρομέδας και του γαλαξία μας, έχουμε επιτέλους μια σαφή εικόνα για το πώς θα εξελιχτούν τα δρώμενα στα επόμενα -δισεκατομμύρια- χρόνια», συμπληρώνει ο Σάνγκμο Τόνι Σολ από το Ινστιτούτο Ερευνών της Βαλτιμόρης.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το worldjudge2012.blogspot.com

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Τρεις τεράστιοι αστεροειδής αναμένετε να πλησιάσουν την Γη σήμερα τα ξημερώματα και αύριο

 Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Ιουνίου αναμένετε να μπει σε οπτικό πεδίο από πολλές χώρες, ο πρώτος αστεροειδής που θα περάσει σχετικά κοντά από την Γη, είναι ο 2012 LZ1 με εκτιμώμενη διάμετρο 310τμ - 690τμ και θα περάσει με ταχύτητα 16,99 χλμ/ δευτερόλεπτο και σε απόσταση 14 περίπου φορές μεγαλύτερη από την απόσταση της Σελήνης. 
 Ο δεύτερος είναι ο 2012 ΗΝ40 όπως είναι η ονομασία του έχει εκτιμώμενη διάμετρο 230τμ - 510τμ και θα περάσει με ταχύτητα 49.644 χλμ/ώρα σε εκτιμώμενη απόσταση 46 φορές πιο μακριά από την Σελήνη και αναμένετε να περάσει στις 15 Ιουνίου. 
 Ο τρίτος και μεγαλύτερος αστεροειδής ο
(2002 μ.χ) αναμένετε να περάσει στις 16 Ιουνίου και έχει εκτιμώμενη διάμετρο 750τμ - 1,7τμ και έχει την ασύλληπτη ταχύτητα των 96.156 χλμ/ωρα, ενώ η απόσταση του από την Γη είναι 62 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Σελήνης.
 Οι αστρονόμοι είναι καθησυχαστικοί μεν, αλλά παρακολουθούν τους αστεροειδείς στενά, για να είναι βέβαιοι ότι θα περάσουν σχετικά μακριά από την Γη και δεν θα αλλάξει η πορεία τους από την έλξει της γήινης βαρύτητας.
        

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ... ΕΔΩ ΟΙ 'Μπίζνες Καλά Οργανωμένες'... ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΠΗΡΑΝ 115 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ...


 
ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΪΜΕΝΕ... ΠΛΗΡΩΝΕ...

  • ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ 
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ???)
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ "ΒΡΩΜΑΕΙ" ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???)
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ... ΜΠΑΤΣΩΝ???)
  • ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΚΟ!!!)
  • ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ... ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ...
  • ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 
  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ (Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
  • ΚΛΑΜΠ 21 (ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ)
  • ΙΔΡΥΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
  • ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ... ΘΑΥΜΑΣΤΕ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΟΙ

Ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ - Ακύρωση γεύματος υπουργών λόγω… Ελληνικής Σημαίας!
Ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ - Ακύρωση γεύματος υπουργών λόγω… Ελληνικής Σημαίας!Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούν όλοι. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν το αποδέχονται. Ο υπουργός Άμυνας είχε φιλοξενήσει μια Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και όντας ευχαριστημένος έκλεισε όλο το χώρο για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Σεπτεβρίου στο πλαίσιο της Προεδρίας. Έλα όμως που κάποιος έβαλε το χέρι του…

Το Αιγαίον, ως γνωστόν, στην είσοδό του έχει εδώ και δεκάδες χρόνια μια Ελληνική Σημαία. Επίσης, στην είσοδο μπορεί κάποιος να βρει αφίσες και βιβλία αρκετά από αυτά αφιερωμένα στους Κύπριους πολιτικούς και στον αγώνα της ΕΟΚΑ… Έτσι ο υπουργός, τηλεφώνησε ξανά στην ταβέρνα απαιτώντας βάσει πρωτοκόλλου να κατέβει η Ελληνική Σημαία, και ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να κατεβάσει τη Σημαία, και τότε ο υπουργός του ανακοίνωσε ότι το γεύμα ακυρώνεται. Διαβάστε την επιστολή του ιδιοκτήτη Βάσου Φτωχόπουλου, ο οποίος περιγράφει όλο το ιστορικό της κράτησης και ακύρωσης, και σχολιάστε.

Από τον Βάσο Φτωχόπουλο, ιδιοκτήτη της ταβέρνας ΑΙΓΑΙΟΝ στη Λευκωσία

Ο υπουργός Άμυνας, αφού φιλοξένησε μία Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, αποφάσισε ότι το γεύμα προς τιμήν των υπουργών αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, να το…κάνει πάλι στο ΑΙΓΑΙΟΝ, και οι συνταγματάρχες του, αφού επισκέφτηκαν ξανά την ταβέρνα και συζήτησαν όλα τα σχετικά με τον υπεύθυνο (κ. Β. Φτωχόπουλο), έκλεισαν όλο τον χώρο για τις 26 του Σεπτέμβρη.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Ηλιάδης, για να μου αναφέρει δύο σημεία του πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν επισκέψεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και άλλους τέτοιους δημόσιους χώρους. Πρώτο σημείο, κατά τον υπουργό, είναι το πρωτόκολλο περί ΣΗΜΑΙΩΝ.

Ο χώρος εστίασης δεν μπορεί να έχει άλλες σημαίες παρά εκείνες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν του ανέφερα ότι μπορώ να συζητήσω το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τις σημαίες τους έξω στον δρόμο, μπήκε απευθείας στο δεύτερο σημείο του πρωτοκόλλου, το οποίο είναι ακόμη πιο ύπουλο, δηλαδή ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία, φωτογραφίες και αφίσες. Πολύ ευγενικά του εξήγησα πως την ελληνική σημαία δεν την κατεβάζουμε για κανέναν επίσημο και πως τα βιβλία, οι φωτογραφίες και οι αφίσες, πέραν του ότι βρίσκονται εκεί και δίνουν το στίγμα του χώρου μας, βρίσκονται εκεί και ως διακόσμηση εδώ και τριάντα χρόνια.

Του είπα ευθέως μάλιστα ότι αυτά τα βιβλία και τα κάδρα ΔΕΝ τα κατεβάζω για κανέναν Ευρωπαίο, Κύπριο ή εδεκκίτη που έγινε ακελικός, με ευγένεια φυσικά. Τότε ο Υπουργός, με μια ξεκάθαρη ατάκα, με έβαλε στη θέση μου, λέγοντάς μου πως αν τα πράγματα είναι έτσι, το γεύμα ΔΕΝ μπορεί να γίνει στο ΑΙΓΑΙΟΝ και θα πρέπει να ακυρωθεί. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Τώρα, έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλάβατε τι έχει συμβεί. ΚΑΠΟΙΟΣ του σφύριξε πως δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί να περάσουν κάτω απ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία για να μπουν μέσα στο ΑΙΓΑΙΟΝ και μετά ν αντικρίσουν φωτογραφίες, βιβλία και αφίσες που τα βάζουν με τον Χριστόφια και με το υπόλοιπο κυπριακό συγκρότημα εξουσίας.

Νοείται κιόλας πως ειδικά ο Υπουργός των Εγγλέζων ΔΕΝ μπορεί να περάσει κάτω από τη φωτογραφία του Αυξεντίου χωρίς να κάνει εμετό. Ούτε είναι σωστό να υπάρχουν φωτογραφίες της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΩΣΙΣ με τον Παπαδόπουλο στο πρωτοσέλιδο να λέει ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, με το οποίο συμφωνούσαν οι σκατοευρωπαίοι. Λάθος χώρο διαλέξατε να πείτε τα ψέματά σας, κύριε Ηλιάδη. Υπάρχουν άνθρωποι σ αυτόν τον τόπο, και είναι πολλοί, που δεν κατεβάζουν τα βρακιά τους δίδοντας ταυτοχρόνως και το προφυλακτικό στους εταίρους μας μήπως και πάθουν και καμιά ζημιά. Πολύ ευγενικός ήσουν, όμως δεν μας έπεισες. Και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ. Οι Υπουργοί θα χάσουν, και όχι εμείς. Να σου πω και μια ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην ταβέρνα και έφαγε ένα ζεύγος ηλικιωμένων Άγγλων. Τους υπέβαλα διάφορες ερωτήσεις, π.χ. αν είναι η πρώτη φορά που ήρθαν στην Κύπρο, εάν τους άρεσε το φαΐ, αν τους άρεσε η Λευκωσία, και ο άντρας, αφού ευγενικά μου έλυσε τις απορίες μου, είπε τα εξής: I came to Cyprus to pay tribute to the guy you have his picture hanging on thewall of your entrance, Afxentiou. Υou see, I was one of the soldiers who burned that hero, that holy guy, and since then I haven t had a good nights sleep. I am sorry for what I have done that s why I came to Cyprus, i am very sorry .

Δεν θα σου μεταφράσω, κύριε Υπουργέ, τα λεγόμενά του, αυτοί που σου σφύριξαν για το ΑΙΓΑΙΟΝ θα σου τα πουν καλύτερα. Τον Εγγλέζο τον κέρασα, και ΚΑΤΕΒΑΣΑ και του έδωσα την αφίσα του Αυξεντίου, για να θυμάται"

ΤΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΙ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Ανακαλύφθηκαν λουλούδια ... με πρόσωπο μαϊμούς!

Η φύση μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά με αυτά τα όμορφα φυτά, τις ορχιδέες, που όμως έχουν μια τρομερή ομοιότητα μ' ένα άλλο πλάσμα της φύσης, τις μαϊμούδες!..
... Οι ορχιδέες- μαϊμού βρίκονται στο δάσος της νοτιοανατολικής μεριάς του Εκουαδόρ και του Περού και ανακαλύφθηκαν από λουλουδοσυλλέκτες, αφού το ύψος τους φτάνει και τα 1.000 έως και τα 2000 μέτρα! Το επιστημονικό όνονα της ορχιδέας- μαϊμούς είναι Dracula simia και αυτό γιατί το κάτω μέρος του φύτου με τις δύο μακριές προεκτάσεις του κορμού θυμίζει τα δόντια του κόμη Δράκουλα! Νονός του φυτού είναι ο βοτανολόγος Luer, ο οποίος έδωσε αυτό το όνομα το 1978! Η ορχιδέα-μαϊμού ανήκει σε μια οικογένεια φυτών που περιέχει πάνω από 120 είδη και ανθίζει κυρίως στα δάση του Εκουαδόρ, ανεξαρτήτως εποχής, ενώ το άρωμα της θυμίζει μυρωδιά ώριμου πορτοκαλιού!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

14 Ιουνίου 2012
Δίδυμα κοριτσάκια με διαφορετικό χρώμα!(PHOTOS)
​Την έκπληξη στον ιατρικό κόσμο έκαναν τα δύο δίδυμα κορίτσια, η Marcia και η Millie Biggs, όταν γεννήθηκαν τον Ιούνιο του 2006! Η Marcia έχει λευκό δέρμα, γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά , ενώ η Millie έχει μαύρο δέρμα, σκούρα μάτια και μαύρα μαλλιά.... και είναι δίδυμες! Το περίεργο είναι πως παρότι η Marcia κληρονόμησε τα χρώματα της μητέρας της, ενώ η Millie τα χρώματα του μπαμπά τους που είναι τζαμαϊκανικής καταγωγής, δεν μοιάζου καθόλου με δίδυμες αδελφές!!!!

Πηγή:star.gr

Η ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Δείτε πως θα είναι οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής



Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων με τις νέες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, μια ταυτότητα την οποία θαμπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ως διαβατήριο.

Η διαδικασία αντικατάστασης θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.