Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται.



Σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή.

Κι αυτό γιατί ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».


Αναμονή.

Αυτό το «πάσης φύσεως» αντέστρεψαν και οι δικαστικοί -αναφερόμενοι στους βουλευτές- προκειμένου, βάσει της απάντησης -που ματαίως περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο- να καθορίσουν τις αμοιβές τους.


20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή


Το έγγραφο μάλιστα στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου και όχι στον πρόεδρο του Σώματος, διότι ο πρώτος ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να απαντήσει, κάτι που ωστόσο δεν έκανε παρά τη δίμηνη διορία που ανέφερε το έγγραφο, αφού είχε οριστεί νέα δικάσιμος στις 12 Ιουνίου 2012.

Ο λόγος της κοινοβουλευτικής «αφωνίας» είναι απλός, καθώς η Βουλή δυσκολεύεται να απαντήσει ότι το «πάσης φύσεως» κόστος του κάθε βουλευτή για το Κοινοβούλιο ξεπερνά τις 20.000 ευρώ (!) μηνιαίως ή τα 700 ευρώ ημερησίως.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ο στόλος των αυτοκινήτων που διαθέτει η Βουλή στους εθνοπατέρες. Κατά μέσο όρο το ελληνικό Κοινοβούλιο χρεώνεται 1.000 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή. Στο κονδύλι προστίθενται και έξοδα κίνησης ύψους


Αναλυτικά το συνολικό κόστος του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι:


Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ.
Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.


Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα, στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.


Οι... υπερωρίες.


Σημειώνεται ότι για κάθε επιτροπή ο βουλευτής παίρνει 150 ευρώ. Άλλα 150 τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής. Σύνολο για επιτροπές και θερινά 1.250 ευρώ τον μήνα.


Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.

Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο κοστολογούνται τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή. Μετά και τις μειώσεις στα μισθώματα και στον κυβισμό των αυτοκινήτων, για τους βουλευτές της Αττικής τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα.
Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έξοδα κίνησης για τους βουλευτές ύψους 1.705.100 ευρώ ή 473 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή.
Το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012 για το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών είναι 8.146.900 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει τον μήνα 2.263 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη που δικαιούται που είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.

Για τα τηλέφωνά τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα (ή 983 ευρώ μηνιαίως) και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.


Παροχές

Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να ξεπερνά κατά λίγο τα 8.000 ευρώ, όμως αν αθροιστεί το κόστος όλων των μηνιαίων αποδοχών, αυτή σχεδόν τριπλασιάζεται.


Τα έχτρα τυχερά

Ελευθέρας και για... Παράλληλη απασχόληση

Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να είναι περίπου 8.000 ευρώ τον μήνα, ωστόσο με την κοστολόγηση όλων των παροχών που δίνονται στους βουλευτές και παρά τις μειώσεις που τους έγιναν, το συνολικό ποσό που πληρώνει η Βουλή μηνιαίως για καθέναν από τους «300» φτάνει τις 20.479 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αρθεί το ασυμβίβαστο και μπορεί ο κάθε βουλευτής να ασκεί παράλληλα το όποιο επάγγελμά του και να κερδίζει και από αυτό.

Τακτική

Κρατούν στο συρτάρι την κοστολόγηση μέχρι νεωτέρας

Το ποσό των 20.000 είναι μικρότερο κατά περίπου 2.000 ευρώ για τους βουλευτές της πρωτεύουσας που αντιστοιχούν στο 1/3 της Βουλής, αφού οι συγκεκριμένοι δεν λαμβάνουν επίδομα διαμονής και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μπορούν να μεταβαίνουν στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους.

Και φυσικά τα 12.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσής του, που λαμβάνει είτε σε χρήματα, είτε σε παροχές ο κάθε βουλευτής, δεν μπορεί ούτε κατ΄ ελάχιστο να συγκριθούν με τις όποιες υπερωρίες ή σε κάποιες περιπτώσεις τα εκτός έδρας που λαμβάνουν κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
«Φόρμουλα».

Αυτό που κάνει λοιπόν η Βουλή, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να κρατά στο συρτάρι το έγγραφο των δικαστών και να μην απαντά, μέχρις ότου ενδεχομένως βρεθεί κάποια «φόρμουλα» και δικαιολογήσουν ή να βγάλουν εκτός αμοιβής κάποια από τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές ή ακόμα και να προχωρήσουν «σε περικοπές των προνομίων των βουλευτών», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την προπερασμένη Παρασκευή.


Χαμηλές... Πτήσεις

Το κόστος για τους δύο επιστημο­νικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη, άρα 4.000 ευρώ και για τους δύο. Επίσης οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειές τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ τον μήνα.


Τα ντοκουμέντα

Το έγγραφο του δικαστηρίου έφτασε στη Βουλή εδώ και μήνες. Με αυτό οι δικαστές ζητούν να πληροφο­ρηθούν πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής τον μήνα. Απάντηση δεν έχουν πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Δημοσιευμένη  εικόνα



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ για την εφημερίδα "ΈΘΝΟΣ"

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ

Τα εγκλήματα των τραπεζιτών θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι καταθέτες στην Ελλάδα

Δημοσιευμένη  εικόνα



 Για να μην τρέφουμε αυταπάτες.

Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος.
Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι “εγγυημένες” από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. “Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ”.

Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος “δεν εγγυάται”, με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου.



Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που “εγγυάται το κράτος”. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.
Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις.

Μέρκελ και Σόιμπλε “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν “σφραγίσει” οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της “Ελληνικής ασθένειας” μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.

Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος.

Και αναλύουμε:
Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.
Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.

Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την …Ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.

Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει.

olympia

ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ

Eίναι εξωφρενικό ! Αν ισχύει ότι οι Φρίτσιδες καταγράφουν την ιδιωτική περιουσία μας

Συνημμένη Εικόνα: 1319915psWSnWAD.jpg




Είναι πραγματικά εξωφρενικό αν ισχύει το δημοσίευμα που υπάρχει σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα» και το οποίο ισχυρίζεται ότι Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει φτιάξει ένα μηχανισμό ο οποίος έχει καταγράψει όλη την ιδιωτική ακίνητη περιουσία –σύμφωνα με το δημοσίευμα την υπολογίζουν ότι αξίζει 500 δις ευρώ και σε άλλα 200 δις εκτιμούν την ακίνητη περιουσία των νομικών προσώπων-, όλες τις «ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων οι οποίες έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των Γερμανών», -καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανέρχονται σε 163.4 δισ-, ακόμα μέχρι πίνακες ζωγραφικής και κοσμήματα των οποίων όμως δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία τους!



Το δημοσίευμα επικαλούμενο λεγόμενα Γερμανού αξιωματούχου που βρίσκεται στην Ελλάδα και ο οποίος επισήμανε στο περιοδικό ότι «Η Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο» καθώς και ότι δεν «πρόκειται να χαρίσουν στους Ελληνες ούτε ένα ευρώ» απ’ τα τοκογλυφικά δάνεια που έχει πάρει το ελληνικό κράτος, γράφει ότι η Γερμανία θέλει «να αποφύγει κάθε πιθανή βλάβη και να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά και τους τόκους».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα η Γερμανική κυβέρνηση πίεσε για να δημιουργηθεί Περιουσιολόγιο, και προθυμότατα ο αρμόδιος υφυπουργός Μαυραγάνης όρισε μια επιτροπή για να ξεκινήσει τη συγκρότησή του. Στο Περιουσιολόγιο θα «κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν "ότι έχουν και δεν έχουν"».

Αν δεν είναι μύθευμα αυτό το δημοσίευμα τότε δεν ξέρουμε τι χειρότερο μπορεί να περιμένουμε από τούτη την κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ- tsak-giorgis

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

Έλληνες μόλις χάσατε τα σπίτια σας!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Η «τελική λύση» εξολόθρευσης της κοινωνίας μας – Ιδού η «Νέα Ελλάδα»! Με την χώρα μας να βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τα ξένα distress funds έρχονται σαν «κοράκια» στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των προβλέψεων του Μνημονίου που οι άνθρωποι που ψηφίσατε έκαναν πραγματικότητα, ώστε οι «οικονομικοί δολοφόνοι» από Αμερική και Γερμανία να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%. Εκεί μπαίνουν στο... κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σ' άλλες τράπεζες που θέλουν να ξεφορτωθούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια, δίνοντάς τα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα distress funds έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και στοχεύουν στην απόκτηση, κυρίως στεγαστικών, δανείων σχεδόν... τσάμπα.

Ο σχετικός τιμοκατάλογος των distress funds αναφέρει ότι τα δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις ακινήτων μπορούν να πουληθούν στο 30-40% της αξίας τους, ενώ όσα δεν έχουν τέτοιες εξασφαλίσεις «πωλούνται» ακόμα και στο 10%. Έτσι, τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού οι μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν το στόχο τους, όμως, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.

Παράλληλα, οι fund managers φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι και τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες αυτό:
Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με όσους δουν το δάνειό τους – κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου - να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.

Αν, μάλιστα, το 2014 απελευθερωθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, αφού εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 150.000 κατασχέσεις. Στα δικαστήρια της Αττικής, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», έγιναν οι πρώτες αγωγές ξένων εταιριών κατά δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μόνο αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι έξι funds τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη τραπεζών. Συγκεκριμενα, στη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στελέχη των Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax.

Το πρόβλημα όμως δεν θα τα έχει μόνο ο καταναλωτής που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά ακόμα και ο ενήμερος δανειολήπτης.

Σε αυτόν έρχεται το Fund και τον καλεί στο τηλέφωνο. Και του λέει κ. τάδε αύριο το πρωί θέλω πλήρη αποπληρωμή του δανείου μου. «Μα δεν μπορώ» θα πείτε εσείς... «Κανένα πρόβλημα, μόλις χάσατε το σπίτι σας και το σπίτι της μητέρας σας που βάλατε για εγγύηση», θα σας πει. Εσείς θα τρέξετε σε δικηγόρο, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια θα είναι αναρμόδια.

Οι εταιρείες αυτές πηγαίνουν σε ρημαγμένες χώρες σαν τη δικιά μας, (με το αζημίωτο βέβαια για τους πολιτικούς που τους ανοίγουν τον δρόμο), και αγοράζουν σε σετ τα δάνεια με τα σπίτια, τα οποία εξίσου μετά πωλούν σε σετ. Δηλαδή ένας Γερμανός με το 1/30 του κόστους που πήρατε εσείς το σπίτι σας θα αποκτά 4-5 ακίνητα στην Ελλάδα.... Αυτό είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματίζονται και επιτέλους ...ξυπνήστε!



Πηγή: logioshermes.blogspot.com

ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ

15 Ιουλίου 2013
 
ΖΩΑΡΑ για ΓΑΠ και Κωστάκη! Βίλες, σουίτες κλπ για τους πρώην Πρωθυπουργούς!!!
 
Πόσα μέρη έχουν αλλάξει μέσα σε 70 μέρες οι δύο πρώην πρωθυπουργοί

Σε βίλες και πανάκριβες σουίτες περνούν ξέγνοιαστα τις ημέρες τους οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, εναλλάσσοντας τις βουτιές στο Αιγαίο με εκδρομές στο εξωτερικό.
Ο μεν Κώστας Καραμανλής, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» όργωσε την Κάτω Ιταλία το Πάσχα επισκεπτόμενος με την οικογένειά του την Απουλία, την Καλαβρία και τη Σικελία.
Ακολούθησε το ταξίδι στην Τήνο τον Μάιο όπου σύσσωμη η οικογένεια έμεινε σε φιλικό σπίτι κοντά στην παραλία του Αγίου Ιωάννη. Στη συνέχεια η οικογένεια Καραμανλή πήγε για ένα τριήμερο στην Άνδρο, όπου απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις. Η περιοδεία όμως δεν σταματά εδώ καθώς ο επόμενος σταθμός του πρώην πρωθυπουργού ήταν τα Ζαγοροχώρια, ενώ όπως φαίνεται τίποτα δεν είναι ικανό να επηρεάσει το πρόγραμμα των διακοπών του αφού προτίμησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να πάει στο Μαρμάρι της Εύβοιας παρά να βρεθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται όμως και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος γυρνώντας από το Λας Βέγκας όπου ήταν ομιλητής σε επενδυτικό συνέδριο πέρασε το Πάσχα στις Σπέτσες, ενώ δέκα ημέρες μετά ταξίδεψε για ένα διήμερο στη Λωζάνη, όπου γευμάτισε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ και συμμετείχε σε συνέδριο ως ομιλητής.
Μέσα στον Μάιο ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε σε συνέδριο στο Παρίσι και δύο μέρες μετά πέταξε για Τορόντο όπου συμμετείχε σε debate για τη φορολογία πλουσίων μαζί με τον νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν. Ο Ιούνιος για τον κ. Παπανδρέου μπήκε με ταξίδι στην Ελβετία για το Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώ το πρώτο δεκαήμερο ολοκληρώθηκε με ομιλία στο TED Global του Εδιμβούργου. Στο τέλος Ιουνίου ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τις διακοπές του στην Ελλάδα από τη Σέριφο, όπου φιλοξενήθηκε σε σπίτι στην ακτή Λια.
Ανέμελος επισκεπτόταν το αγαπημένο του στέκι όπου απόλαυσε ψητά και σαλάτες, ενώ επισκεπτόταν με την σύζυγό του και ψαροταβέρνα της περιοχής.
Επέστρεψε στην Αθήνα για να μεταβεί στη Σιένα για συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη στη Μεσόγειο.
Η πρόκληση όμως ξεχείλισε στην Κυλλήνη όπου το ζεύγος Παπανδρέου έμεινε σε ξενοδοχείο, η πιο φτηνή σουίτα του οποίου κοστίζει 480 ευρώ. Εκεί είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα θαλάσσια σπορ στην πριβέ παραλία των δύο χιλιομέτρων, ενώ επιστρέφοντας στην Αθήνα ψήφισε την Τρίτη για την άρση της ασυλίας βουλευτών. Για να ετοιμάσει στη συνέχεια τις βαλίτσες του για το επόμενο ταξίδι στο Παρίσι
newsbeast.gr