Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΗΛΙΟ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Soleil rouge (1971) Poster


Charles Bronson ...
Link Stuart
Ursula Andress ...
Cristina
Toshirô Mifune ...
Kuroda Jubie (as Toshiro Mifune)
Alain Delon ...
Gotch 'Gauche' Kink
Capucine ...
Pepita


Η ΤΑΙΝΙΑ

BRUCE SPRINGSTEEN

«Χρυσό» χειρόγραφο του Bruce Springsteen (video)
Saturday, 07 December 2013
 

«Χρυσό» χειρόγραφο του Bruce Springsteen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για 197.000 δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's το χειρόγραφο προσχέδιο του Bruce Springsteen με τους στίχους του τραγουδιού «Born to Run». Πρόκειται για το κομμάτι από το ομώνυμο άλμπουμ του 1975 που άφησε ιστορία στις ΗΠΑ.

Το χειρόγραφο του Springsteen, γραμμένο με τον χαρακτηριστικό γραφικό του χαρακτήρα με μπλε μελάνι, έπιασε τελικά τιμή διπλάσια από τα 70.000 δολάρια που είχε αρχικά εκτιμηθεί πως θα έφτανε.
 
Ακούστε το κομμάτι στο video που ακολουθεί:
 
 
 
 

 

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ

Στο 250 προς 1 παίζεται η Εθνική Ελλάδας – Φαβορί η Βραζιλία με 4,00


















Λίγο πιο ψηλά σε σχέση με το έπος του EURO 2004 "δίνουν" την Ελλάδα τα πρώτα προγνωστικά που αφορούν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το πρακτορείο William Hill.

Η Εθνική μας παίζεται στο 250 προς 1 από το πρακτορείο στοιχημάτων William Hill, που θεωρεί ως φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Βραζιλία (4,00), με πολύ μικρή διαφορά από την Αργεντινή (5,50).
Αναλυτικά οι πρώτες στοιχηματικές εκτιμήσεις:

 4.00 Βραζιλία
5.50 Αργεντινή
7.00 Γερμανία
7.50 Ισπανία
15 Βέλγιο
17 Γαλλία
21 Κολομβία, Ολλανδία
26 Ιταλία
29 Ουρουγουάη
34 Αγγλία, Πορτογαλία
67 Ρωσία, Χιλή
101 Ελβετία
151 Βοσνία, Ισημερινός, Μεξικό, ΗΠΑ
201 Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία, Γκάνα
251 Ελλάδα, Νιγηρία
501 Νότια Κορέα
751 Καμερούν, Ιράν
1001 Αλγερία, Αυστραλία
2501 Κόστα Ρίκα, Ονδούρα


 

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης


Αρχιτέκτονες και οικολόγοι συμφωνούν ότι ο αστικός σχεδιασμός με τον τρόπο που διενεργείται αντιβαίνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των φυσικών πόρων.

Παράγοντες της αγοράς και ειδικοί στηνεξοικονόμηση ενέργειας επισημαίνουν ότι τοκτηριακό απόθεμα στην ΕΕ αντιστοιχεί στο 40% της πρωταρχικής κατανάλωσης ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, με γνώμονα το σχεδιασμό, τα σύγχρονα σπίτια παρεμβαίνουν άγαρμπα στο φυσικό τοπίο και απομυζούν φυσικούς πόρους, όπως νερό και ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.

Τη στιγμή που τα γνωστά αποθέματα ορυκτών καυσίμων αναμένεται να έχουν εξαντληθεί σε λιγότερο από μισό αιώνα -πρόκειται για την ενέργεια που κινεί τα οχήματά μας και θερμαίνει τα σπίτια μας- το μεγάλο στοίχημα παραμένει η κατασκευή κατοικιών που θα ενσωματώνουν συχνά απλές τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και εξοικονόμησης.

Ορισμένοι από τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι:

Το αυξανόμενο κόστος των λογαριασμών ενέργειας
Η ενεργειακή φτώχεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Το κόστος της οικιακής ενέργειας αυξάνεται παγκοσμίως και ελέγχεται από τις μεγάλες ηλεκτροπαραγωγικές εταιρείες άνθρακα και φυσικού αερίου.

Δεδομένης της αυξητικής τάσης, αλλά και της αβεβαιότητας γύρω από τη διαμόρφωση των τιμών και την ανεργία, ιδιοκτήτες και κατασκευαστές κατοικιών αναζητούν τρόπους ενεργειακής απεξάρτησης από το δίκτυο.

Γιατί κάποιος να επιβαρύνεται με δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος εάν μπορεί να αυτονομηθεί και να παράξει ενέργεια εκτός δικτύου;

Ο σχεδιασμός μιας κατοικίας εκτός δικτύου

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας εκτός δικτύου απαιτεί αλλαγή προοπτικής. Για παράδειγμα, η κλίμακα του σπιτιού πρέπει να περιοριστεί ώστε να μειωθούν αντίστοιχα και οι ενεργειακές ανάγκες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να επαρκέσουν για την κάλυψή τους.
Ανάλογα με την τοποθεσία, ο σχεδιασμός θα πρέπει να προσαρμοστεί στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, στην εξοικονόμηση και στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και εξαερισμού (όπως για παράδειγμα επιτάσσει το πρότυπο Passivhaus).

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


Μια εκπληκτική φωτογραφική συλλογή από μαγευτικά χειμωνιάτικα τοπία!!
 
Οι εικονες του χειμωνα!! Μια εκπληκτικη φωτογραφικη συλλογη απο μαγευτικα χειμωνιατικα τοπια!!

Μια υπέροχη συλλογή από μαγευτικά χειμωνιάτικα τοπία, με το λευκό χρώμα του χιονιού να πρωταγωνιστεί!

Χειμωνιάτικα τοπία (2)
Χειμωνιάτικα τοπία (3)

ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΕΛΛΗΝΕΣ

Σκωτία: Γεμάτη αρχαιοελληνικά τοπωνύμια (Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη)

Δημοσιευμένη  εικόνα


Γνώριζα ήδη την εκδοχή πού θεωρεί ότι το όνομά της προέρχεται από την Ελληνική λέξη «σκότια χώρα» δηλαδή «σκοτεινή» χώρα, γεγονός πού είναι αληθές και απηχεί μία ανέκαθεν πραγματικότητα, εφ' όσον οι ομίχλες και οι συννεφιές είναι η συνηθισμένη μετεωρολογική της κατάσταση.



Πέραν αυτού όμως, κανένα στοιχείο πού να παραπέμπει σε προφορικές παραδόσεις ή για ευρήματα αρχαίο-Ελληνικής παρουσίας στην Σκωτία σε ακαθόριστες χρονολογικά εποχές, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου, έως τότε...

Ωστόσο, για κάποιον πού έχει «πονηρευτεί» ερευνητικά, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν, σε έναν αρκετά λεπτομερή χάρτη της Σκωτίας και ειδικότερα των δυτικών παραλίων της, εντόπισα μία ονομασία πού μού φάνηκε «οικεία».

Πρόκειται για μία παραθαλάσσια πόλη στα νοτιοδυτικά της Γλασκώβης πού ονομάζεται «Ayr», γεωγραφικά είναι εντελώς «ανοιχτή» προς τον Βορρά και -τί απλό- θα πρέπει να υποφέρει από «αέρηδες», οπότε η ονομασία της έχει αντίστοιχη γλωσσική/νοηματική σημασία στην Ελληνική γλώσσα.

Από εκεί και πέρα, όλα ήταν ένα «παιχνίδι» στον χάρτη : Μία σειρά τοπωνύμια με «υποκρυπτόμενη» (στην Αγγλική γλώσσα), αρχαιοελληνική σημασία άρχισαν να αποκαλύπτονται διαδοχικά, προς έκπληξή μου.

Υπάρχει λοιπόν εκεί πέρα ένα νησί με το όνομα «Gigha» (δηλαδή Γίγας!!!), ενώ ένα άλλο ονομάζεται «Jura» (Γιούρα), όπως και το αντίστοιχο νησί των Κυκλάδων.

Βορειότερα, ένα άλλο νησί ονομάζεται «Colonsay». Εκ πρώτης όψεως η ονομασία υποκρύπτει την Ελληνική λέξη «Κολώνα», όμως το Αγγλικό λεξικό την αποδίδει και ως «αποικία» !!

Πολύ κοντά στα προηγούμενα, ένα άλλο νησί ονομάζεται «Ιοna» και βέβαια δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για ν’ αναζητηθεί ο Ίωνας πρόγονός μας, ο ταξιδευτής / αποικιστής πού έφτασε εκεί, «τις οίδε» πότε. (Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι, στο συγκεκριμένο νησάκι έχουν εντοπισθεί και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά χωρίς να προσδιορίζεται η «πατρότητά» τους…)