Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ - Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Ο πιτσι-ρόκερ! Δείτε και ακούστε απίστευτο video clip

Θαυμάστε πως ο μπόμπιρας τα δίνει όλα στα ντραμς ως γνήσιος ροκάς από κούνια! Ο πιτσι-ρόκερ τα ''σπάει'' παίζοντας το αγαπημένο του τραγούδι '' I hate myself for loving you'' και ήδη έχει τρελλάνει κόσμο στο internet με χιλιάδες clicks.newsit

ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Mέτρα για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

«Τάξη» στα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία «καταλαμβάνουν» παράνομα δημόσιο χώρο, επιχειρεί να βάλει η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Η αρχή του εγχειρήματος γίνεται με τον πεζόδρομο της Ικτίνου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες σεβαστούς από όλους αλλά και συνεχείς ελέγχους από την πλευρά του δήμου. Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ανέφερε πως για την οδό Ικτίνου -που θα αποτελέσει μοντέλο λειτουργίας και για άλλους δρόμους- απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα κατά μήκος των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή, ορίζεται ελάχιστη απόσταση από τις οικοδομές, ενώ τα τραπέζια και οι καρέκλες θα τοποθετούνται μόνο στη μια πλευρά του καταστήματος ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς αλλά και για οχήματα, όπως πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. zougla

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

97 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗ… εσύ είσαι το καμάρι! (video)
ΕΛΛΑΔΑ, SUPERLEAGUE, ΑΡΗΣ - Δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2011 08:00
arisolympi1-0_ph2
25 Μαρτίου 1914
Σαν σήμερα, 97 χρόνια πριν, γεννιέται ο Άρης Θεσσαλονίκης. Ο Άρης της… καρδιάς χιλιάδων ανθρώπων στον πλανήτη. Ο Άρης της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας και των τίτλων…. Ο θεός Άρης, ο θεός του πολέμου.
Του: ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό και την Χριστιανοσύνη. Η 25η Μαρτίου ωστόσο αποτελεί ορόσημο και για τον Αρειανό, αφού είναι η ημερομηνία όπου «γεννήθηκε» ο μεγάλος Αθλητικός Σύλλογος που φέρει το όνομα «ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Όλα… ξεκίνησαν από κάτι γυμνασιόπαιδα τον Μάρτιο του 1914 που πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Σαν σήμερα, πριν από 97 χρόνια, έγινε η επισημοποίηση του καταστατικού του Άρη σε καφενείο της περιοχής Βότση. Η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ανήμερα του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Εορτής για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, οι μαθητές αποφάσισαν να πραγματώσουν τις ιδέες και τα οράματά τους με την ίδρυση αθλητικού συλλόγου.
Ως ιδρυτές εμφανίστηκαν οι Δημήτρης Ιωαννίδης, Θόδωρος Θεοδωρίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης («νονός» μάλιστα του ονόματος), Θανάσης Παπαγεωργίου και Ρούσσος Ρωσσιάδης. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο, εκτός από τους προαναφερθέντες, είχε μέλη τον Μίνωα Κυδωνάκη (ορίστηκε πρώτος πρόεδρος του Άρη), τον Πέτρο Κουτζαμάνη, τον Γιάννη Πλιάτσικα, τον Γιώργο Λάμπρου, τον Σωτήρη Παπαγεωργίου και τον Τάσο Τσιατσιαπά.
Στην συνάθροιση πήραν μέρος ακόμη 11 άτομα, οι: Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Δήμου, Άγγελος Ζέγας, Δημήτρης Κοτρώτσης, Λάζαρος Κωστίδης, Γιάννης Νακόπουλος, Κάρολος Σαλούτσο, Πρόδρομος Κότσιανός.
Αυτοί ήταν και οι συνολικά 22 νεαροί που εμπνεύστηκαν τη δημιουργία της ομάδας του Άρη, την οποία σήμερα δοξάζουν, αγαπούν και υποστηρίζουν χιλιάδες κόσμου και τα χρώματα της οποίας φοράνε και μάχονται για αυτά δεκάδες αθλητές.
*Το καταστατικό του Άρη περιελάμβανε 43 άρθα. Το πρώτο ανέφερε: «Ιδρύεται εν Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός σύλλογος υπό την επωνυμίαν Άρης» και το δεύτερο: «Σκοπός του συλλόγου είναι η εκγύμνασις ισχυράς ομάδος αποτελουμένος εκ πασών των κοινωνικών τάξεων«.
ΑΡΗΣ: Κιτρινόμαυρο χρώμα και φανέλα με έμβλημα τον θεό του πολέμου:
Το ποδοσφαιρικό τμήμα απαριθμεί τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (1928,1932, 1946) και ένα Κύπελλο Ελλάδος (1970). Ωστόσο κατέχει και πολλές… πρωτιές, όπως:
Η ιστορία κάθε αθλητικής ομάδας είναι συνυφασμένη με το όραμα, τις ιδέες και τη ζωή των ιδρυτών της. Την αθλητική πορεία των ανθρώπων που ανέλαβαν τη συνέχιση του οράματος αυτων των ανθρώπων, των προπονητών και των αθλητών αλλά και των φιλάθλων, που δέθηκαν μαζί της κοινωνικά και κυρίως συναισθηματικά. Η ιστορία του Άρη είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την Θεσσαλονίκη και την αθλητική παράδοση της πόλης από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα εώς τις μέρες μας.
Η ονομασία «Άρης» δεν δόθηκε τυχαία από τα ιδρυτικά στελέχη, τα οποία θέλησαν να υποδηλώσουν την αθλητική ισχύ, το αγωνιστικό πάθος αλλά και τα χαρακτηριστικά που συνόδευαν τον αρχαίο θεό του πολέμου, όπως η επιβλητικότητα, η μεγαλοπρέπεια που εμπνέει σεβασμό, ο φόβος και η μαχητικότητα.
Γι΄αυτό και ως έμβλημα στη φανέλα επιλέχθηκε ο «θεός του πολέμου» αναπαυόμενος. Ακόμα και τα χρώματα του συλλόγου, το κίτρινο και μαύρο, δεν ήταν τυχαία. Επιλέχθηκαν για συμβολικούς λόγους αφού είναι το χρώμα του Βυζαντίου, όπου η Θεσσαλονίκη ήταν πάντοτε η δεύτερη πολιτεία της Αυτοκρατορίας. Παράλληλα, επιλεχθηκε το κίτρινο γιατί δείχνει νιότη, χαρά, ζωντάνια και ενεργητικότητα, ενώ το μαύρο αντιπροσωπεύει τη θλίψη, την απώλεια αλλά και την σοβαρότητα.
Μια ιστορία, δεκάδες τίτλοι…
Όλα τα παραπάνω ασπάστηκαν με ενθουσιασμό εκατοντάδες αθλητές, που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του Άρη και αγωνίστηκαν για τίτλους, γράφοντας με υπερηφάνεια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την ιστορία του.
Αυτό αποδυκνύουν άλλωστε και οι 31 στο σύνολο τίτλοι του Άρη στα τέσσερα θεωρητικά μεγάλα ομαδικά αθληματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο), με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης να είναι ο πρώτος σε κατάκτηση τίτλων στη Μακεδονία….
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
20 Ιανουαρίου 1923 – ο πρώτος ελληνικό σύλλογος που αντιμετώπισε ομάδα του εξωτερικού (κέρδισε 3-1, στη Θεσσαλονίκη την Σπόρτινγκ Κλουμπ Βελιγραδίου).
5 Απριλίου 1925 – πρώτη ελληνική ομάδα που βγήκε εκτός συνόρων και αντιμετώπισε στο Μοναστήρι (σημερινή Μπιτόλα των Σκοπίων) την Πελιστέρ.
Περίοδο 1927-1928 – Πρώτος Πρωταθλητής Ελλάδος.
23 Ιουνίου 1946 – ο πρώτος μεταπολεμικά Πρωταθλητής.
ΜΠΑΣΚΕΤ:
Ο… μπασκετικός, των 21 τίτλων, Άρης έχει καταφέρει κάτι που καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει. Τη χρυσή δεκαετία του 1980 κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες. Την ημέρα που ο Άρης είχε αγώνα στη Θεσσαλονίκη δεν… κυκλοφορούσε τίποτα. Όλοι έβλεπαν και θαύμαζαν Άρη. Όλοι φώναζαν… «Άρης».
:
Άλλη μία… πρωτιά για τον Σύλλογο. Ο Άρης το 1997 γίνεται η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών που κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος! Την ίδια χρονιά οι κίτρινοι πανηγυρίζουν και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συγκεκριμένη ομάδα αναδείχθηκε κορυφαία της 50ετίας στην Ελλάδα!
Δέκα (10) πρωταθλήματα, οχτώ (8) κύπελλα Ελλάδος και τρία (3) ευρωπαϊκά τρόπαια… «Και στο Τορινό ξανά μαζί σου….», το σύνθημα που έχει γράψει την δική του ιστορία στον μπασκετικό Άρη του Γκάλη, του Γιαννιάκη και των… άλλων παιδιών!
ΒΟΛΕΙ
ΠΟΛΟ:
Και στην υδατοσφαίριση ο Άρης έχει την δική του ιστορία και την πρωτιά με τέσσερα πρωταθλήματα στην κατοχή του (1928, 1929, 1930, 1932) τα πρώτα που διεξήχθησαν στη χώρα.
, βροντοφωνάζουν σήμερα όλοι οι Αρειανοί της Ελλάδας και όχι μόνο. Και επειδή τα 100 πλησιάζουν… «και στα 100 θα ‘μαι πάλι εδώ να στο τραγουδώ».
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα ομαδικά αθλήματα που έχουν γιγαντώσει τον Σύλλογο. Και άλλα τμήματα και πολλοί αθλητές/-τριες έχουν δοξάσει τα χρώματα του συλλόγου και τα χρώματα της Ελλάδας με τις επιτυχίες τους.
Ο Άρης σήμερα γιορτάζει και μαζί του γιορτάζουν χιλιάδες κόσμου, χιλιάδες οπαδοί του που η ζωή τους ομορφαίνει μέσα από αυτόν τον Σύλλογο με τα κιτρινόμαυρα. «Χρόνια πολλά αγάπη μου γλυκιά…»
«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…»

 

LIGO ΓΕΛΙΟ

ΕΛΛΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΗ

Τα εξοχικά της Τουρκίας «βάζουν στο μάτι» οι Έλληνες

Αυτοι αγωραζουν στην ΘΡΑΚΗ και εμεις τα ΠΑΡΑΛΙΑ

Χιλιάδες εξοχικά έχουν αγοραστεί από Έλληνες στην Τουρκία ενώ η εγχώρια αγορά παραθεριστικής κατοικίας σημειώνει κατακόρυφη πτώση από τα τέλη του 2007- αρχές 2008.


Οι έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες σύμφωνα με έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης, καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση με τους Γάλλους και τους Γερμανούς να προηγούνται.


Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Αντώνης Κολλάρος επισημαίνει πως: «Η απουσία ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό και η μη ξεκάθαρη οριοθέτηση των χρήσεων γης στον παράκτιο χώρο δεν επιτρέπουν τη δημιουργία οργανωμένων συγκροτημάτων κατοικίας στην Ελλάδα, όπως αυτά που διαθέτει η Τουρκία».


Η χρησικτησία αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους υποψήφιους αγοραστές τουριστικών ακινήτων στη χώρα μας.


«Οι Έλληνες δεν στρέφονται στην Τουρκία μόνο λόγω των χαμηλότερων τιμών, αλλά κατά βάση επειδή στη γειτονική χώρα τα εξοχικά βρίσκονται σε ολοκληρωμένα οικιστικά συγκροτήματα, που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες, έως και ελικοδρόμια», εξηγεί Έλληνας κτηματομεσίτης που δραστηριοποιείται στην Τουρκία.


Την πρώτη θέση ως προς την ζήτηση κατέχουν, η Αττάλεια (Αλάνια) και η Αλικαρνασσός (Μποντρούμ), δύο πόλεις που διαθέτουν αεροδρόμια και πολύ καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια.


Σήμερα στο κέντρο του τουριστικού θέρετρου της Αλικαρνασσού πολυτελής βίλα πλήρως επιπλωμένη, τριών υπνοδωματίων, που απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τη θάλασσα, πωλείται προς 127 χιλιάδες ευρώ.


Στην Αττάλεια, βίλα με πανοραμική θέα στη θάλασσα και ιδιωτική πισίνα πωλείται περίπου προς 470 χιλιάδες ευρώ.


Τι προβλέπει ο τουρκικός νόμος για αγορά κατοικίας από Έλληνα


Βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου της γειτονικής χώρας, η αγορά ακίνητης περιουσίας είτε σε παράκτια είτε σε παραμεθόρια περιοχή αποτελεί «απαγορευμένο καρπό» για τους Έλληνες. Οι Έλληνες, οι Ισραηλινοί και οι Σύριοι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, ανήκοντας στις «ειδικές κατηγορίες» αγοραστών.


Οι μη Τούρκοι αγοραστές δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερα από 25 στρέμματα, ενώ το υπουργικό συμβούλιο της χώρας καθορίζει το είδος των περιοχών στρατηγικής, περιβαλλοντικής ή πολιτισμικής σημασίας που τα ξένα νομικά και φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να αγοράσουν.


Το συνολικό κόστος αγοραπωλησίας ακινήτου στην Τουρκία, είναι της τάξης του 9% επί της αξίας, ενώ η πώληση κατοικιών κάτω των 150 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιώτες δεν υπόκειται σε ΦΠΑ.


Σύμφωνα με κτηματομεσίτες που γνωρίζουν το τουρκικό real estate, είναι απαραίτητο η αγοραπωλησία να πραγματοποιείται με Έλληνα δικηγόρο, καθώς οι «παγίδες» δεν λείπουν. Ο αριθμός των παραμεσιτών, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι μεγάλος, ενώ απαιτείται ενδελεχής έρευνα των τίτλων ιδιοκτησίας που στην τουρκική γλώσσα αποκαλούνται «tapu».


Τα tapu μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως υποθήκη για την έκδοση στεγαστικού, ενώ, όχι σπάνια, οι φερόμενοι ως πωλητές, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που προσκομίζει ο υποψήφιος αγοραστής -στο πλαίσιο ελέγχου της ταυτότητάς του από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας-, παίρνουν δάνειο.


Στην περίπτωση αυτή οι «ενδιαφερόμενοι» μπορούν να χάσουν πολύ εύκολα την ιδιοκτησία του σπιτιού που υποτίθεται ότι αγόρασαν, αφού, σε περίπτωση καθυστέρησης αποπληρωμής των δόσεων, η τράπεζα προχωρά στην κατάσχεσή του.




Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΦΡΙΚΗ!!

 Μην ανησυχείς Αφρική,  από τον Mal d'estro.
ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ (ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ)


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011 

Οι ομάδες πέφτουν στη μάχη των προημιτελικών στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με τους δύο αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ στους οποίους ξεχωρίζουν η περσινή πρωταθλήτρια Ιντερ και η Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια. Διαβάστε αναλυτικά στο kingbet.gr

Εκτός από τις δύο αυτές αναμετρήσεις το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει στη σύνθεση του και αρκετούς αγώνες από την Αγγλία και την Σκωτία.

Σε όλες τις αγορές τα δύο φαβορί συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των παικτών και η δυάδα με απόδοση από 2.00 ως 2.20 δέχεται μεγάλα ποσά. Η Ιντερ θα υποδεχτεί τη Σάλκε, την τρίτη γερμανική ομάδα που βρίσκει φέτος στο δρόμο της και η νίκη της παίζει κατά μέσο όρο στο 1.55.

Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ, που μάλλον χάνει το τρένο του πρωταθλήματος, θα υποδεχτεί την επικίνδυνη Τότεναμ, η οποία στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Μίλαν και θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος για την έκπληξη. Ο άσος της ισπανικής ομάδας πιέστηκε και στο 1.40.

ΖΩΔΙΑ ΣΕ ΖΟΡΙ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Τι κάνουν τα 12 ζώδια μπροστά σε ένα εμπόδιο!

Διαφορετικά ζώδια, διαφορετική ανθρώπινη αντιμετώπιση!
Ο Κριός θα αρχίσει να κουτουλάει το εμπόδιο...
 θα μπουκάρει σαν οδοστρωτήρας!
Χτύπα - χτύπα θα ρίξει το εμπόδιο και θα ασχολείται μετά με το καρούμπαλο μπαίνοντας σε έναν φαύλο και ατέρμονο κύκλο χτύπων του
κεφαλιού του στον τοίχο.
Ο Ταύρος θα περιμένει το εμπόδιο να φύγει μόνο του πίνοντας φραπέ σταυροπόδι..
Το εμπόδιο δε θα φύγει, ο καφές όμως σίγουρα θα τελειώσει.
Ο Δίδυμος θα ψάξει για κάποιον άλλο δρόμο...
Ο Καρκίνος θα επιχειρήσει να τα φτιάξει με το εμπόδιο:
Είναι ο σταθμός του προορισμού του, θα το πιάσει με τις δαγκάνες του και θα το κουβαλάει με απίστευτη προσκόλληση και με κίνδυνο να πάθει ασφυξία το εμπόδιο!
Στο τέλος όταν το εμπόδιο ξεπεραστεί, θα μελαγχολήσει.
Ο Λέων θα αρχίσει να βρυχάται στο εμπόδιο, για να κάνει στην άκρη... αν φυσικά το εμπόδιο αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί μαζί του.
Η Παρθένος θα αρχίσει να γκρινιάζει στο εμπόδιο, μέχρι αυτό να το βάλει στα πόδια.
Ο Ζυγός θα αρχίσει διπλωματικές συναλλαγές με το εμπόδιο.
Στην προσπάθειά του να το ξεπεράσει, θα δημιουργήσει πολλαπλά επιπλέον εμπόδια και μετά θα
φρικάρει.
Ο Σκορπιός θα κάτσει ήσυχα, θα επισημάνει τα αδύνατα σημεία του εμποδίου, αλλά δε θα του αρκεί να το εξουδετερώσει.
Θα κολλήσει με εμμονή, μέχρι να το καταστρέψει εντελώς ή να καταστραφεί.
Ο Τοξότης θα αρχίσει να φιλοσοφεί την ύπαρξη του εμποδίου, μετά θα αρχίσει να νευριάζει, διότι του στερεί την ελευθερία και του κόβει το δρόμο, μετά θα ξεχαστεί και θα αρχίσει να παίζει με το εμπόδιο κι όταν βαρεθεί, κάτι που του συμβαίνει πολύ εύκολα, θα αρχίσει να το κλωτσάει, χωρίς να λογαριάζει πού βαράει.
Ο Αιγόκερως όταν δει ένα εμπόδιο, θα κοιτάξει να βρει ένα σημείο κατάλληλο για να το πηδήξει και θα φύγει.
Ο Υδροχόος θα βρει στο εμπόδιο κάτι πρωτοποριακό, κάτι θετικό, μετά θα αρχίσει διάλεξη στο εμπόδιο για το αντιδεοντολογικό της ύπαρξής του, και στο τέλος θα εφεύρει ένα καλύτερο εμπόδιο, για να το αντικαταστήσει..... οπότε θα το έχει εξουδετερώσει.
Ο Ιχθύς θα προσπαθήσει να περάσει ή να ξεγλιστρήσει από το εμπόδιο όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
Υπάρχει περίπτωση να το ερωτευτεί, λόγω έμφυτης τάσης μαζοχισμού, ή να μην το θεωρήσει εμπόδιο, διότι δεν ξέρει πού πηγαίνει, οπότε μάλλον δε θα ενοχληθεί.

ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Ο Τίμιος Σταυρός και φέτος στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης

Ένα πανάρχαιο έθιμο που επαναλαμβάνεται εδώ και 242 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο γραφικό οικισμό των Πετροκέρασων Δήμου Λαγκαδά.


Το χωριό έχει το «ιερό δικαίωμα», μοναδικό στον κόσμο, να φιλοξενεί τον Τίμιο Σταυρό, που έρχεται από την Ι.Μ. Ξηροποτάμου Αγ. Ορους.
Αυτό γίνεται σε ανάμνηση της σωτηρίας του χωριού από αφανισμό, εξαιτίας θανατηφόρου ασθένειας (πανώλης) στα μέσα του 18ου αιώνα και από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα
Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου στις 18.00

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ [ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ]

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Λεωνίδας Μαρινόπουλος: Κέρδισε 5 εκατ. δολάρια στο Ντουμπάι

«Χρυσό» το άλογο του Έλληνα εφοπλιστή Λεωνίδα Μαρινόπουλου, "Πρέσβης", αφού στην ιπποδρομία που διεξήχθη στη νέα πίστα-υπερπαραγωγή στο Ντουμπάι κέρδισε το...
αστρονομικό ποσό των 5 εκατ. δολαρίων. Για την ιστορία, η εν λόγω πίστα ιπποδρομιών είναι ένα δημιούργημα του Άραβα κροίσου Μοχάμεντ Μπιντ Ρασίντ Αλ Μακτούμ και η κατασκευή της κόστισε 2 δις δολάρια.

ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Μαζί με τους γιους της δρούσε η ξανθιά παραχαράκτης


Σύζυγος πρώην αστυνομικού και… επίτροπος εκκλησίας στο Ρεγκίνι του δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας είναι η 44χρονη εντυπωσιακή ξανθιά που επί δέκα ημέρες είχε αναστατώσει την αγορά της Λαμίας, πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα και εισπράττοντας τα ρέστα! Μαζί της κατηγορούνται και οι δυο γιοι της, ενώ το φωτοτυπικό μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε για την αντιγραφή των χαρτονομισμάτων, ήταν εγκατεστημένο στην… εκκλησία του χωριού!

Το υψηλής πιστότητας φωτοτυπικό χρησιμοποιούσαν η 44χρονη και ο ένας γιος της που ετοιμαζόταν να… χειροτονηθεί ιερέας, για να βγάζουν σε φωτοτυπίες τις παλιές εικόνες της εκκλησίας και να τις μοιράζουν στους πιστούς! Τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, όμως, τα κρατούσε η μητέρα για να τα διακινήσει στην αγορά! Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά της δεν γνώριζαν τίποτα, όμως οι αστυνομικοί σχηματίζουν δικογραφία και για τον δεύτερο γιο της, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Η πληθωρική γυναίκα με το προκλητικό ντύσιμο έκανε το λάθος να συνεχίσει να ψωνίζει στο κέντρο της Λαμίας, παρά το γεγονός ότι όλοι οι καταστηματάρχες είχαν ενημερωθεί για την δράση της! Η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος κατάλαβε ότι το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που της έδωσε ήταν πλαστό, την ακολούθησε τρέχοντας και κατάφερε να την σταματήσει. Στους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας που έφτασαν λίγα λεπτά μετά, η 44χρονη ισχυρίστηκε ότι πήρε το πλαστό χαρτονόμισμα από έναν πλανόδιο πωλητή CD που της ζήτησε να του το χαλάσει!

Όμως, η σωματική έρευνα στην οποία την υπέβαλε γυναίκα αστυνομικός, αποκάλυψε ότι στις… κάλτσες της είχε κρυμμένα και άλλα πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 1.070 ευρώ και συγκεκριμένα 17 των 50 ευρώ, 10 των 20 ευρώ και δυο των 10 ευρώ! Στην τσάντα της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 200 ευρώ, που προέρχονταν από τα ρέστα που εξασφάλιζε πληρώνοντας με πλαστά! Η ψηλή ξανθιά απατεώνισσα θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ η Ασφάλεια εξακολουθεί να ερευνά αν δρούσε μόνη της ή είναι μέλος σπείρας παραχαρακτών.
PROTO THEMA

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Δίπλα στα σύνορα μας θα φτιάξουν οι Τούρκοι το νέο πυρηνικό τους εργοστάσιο - Η Ελλάδα κοιμάται


Στις Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλάρελι) φαίνεται οτι καταλήγουν να κατασκευάσουν τον τρίτο πυρηνικό σταθμό ενέργειας οι Τούρκοι, που εδω και καιρό τόνιζαν οτι θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην Κων/πολη.

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Τσερνομπίλ 25 χρόνια μετά - Οδοιπορικό στην πόλη φάντασμα - Η ακτινοβολία ακόμη σκοτώνει


- Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης
- Η ραδιενέργεια δεν εγκαταλείπει ποτέ!
- Μετρήσεις που σοκάρουν ακόμα και σήμερα

Ο θάνατος χορεύει ακόμη πάνω από το Τσερνομπίλ. Μια πόλη που 25 χρόνια πριν βίωσε τον χειρότερο εφιάλτη της, σήμερα είναι ένα φάντασμα. Άδεια εγκαταλελειμμένα σπίτια, ανοιχτά καταστήματα, νηπιαγωγεία με ζωγραφιές στον τοίχο απο παιδάκια που τώρα δεν ζουν...

Η ρωσική τηλεόραση Russia Today, 25 χρόνια μετά, έκανε ένα απίστευτο οδοιπορικό στην πόλη του Πριπγιάτ, δηλαδή το Τσερνομπίλ όπως το ξέρει ολόκληρος ο κόσμος.
Ο ρεπόρτερ κρατάει επάνω του ένα μετρητή ραδιενέργειας. Ο ήχος που κάνει είναι ανατριχιαστικός. Το Τσερνομπίλ δεν έχει ακόμη καθαρίσει.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με τον ρεπόρτερ να λέει ότι “25 χρόνια μετά το Πρίπγιατ είναι μια πόλη φάντασμα”.
Τα πλάνα παγώνουν την ψυχή του τηλεθεατή. Ειδικά οταν ακολουθούν πλάνα αρχείου με την Ουκρανική πόλη να σφύζει από ζωή. Ακόμη και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Λούνα Πάρκ με την μεγάλη ρόδα είχε πάντα παιδάκια που με τις φωνές και τα γέλια τους έδιναν ένα άλλο τόνο στη πόλη.

Κανείς στην πόλη του Πρίπγιατ δεν ήξερε ότι 3 χιλιόμετρα δίπλα το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, “έσκασε”. Στη συνέχεια μας πηγαίνει στην “γέφυρα του θανάτου”. Εκεί όπου στήθηκε το πρώτο μπλόκο από αστυνομικούς που απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από την πόλη. “Οι αστυνομικοί έμειναν εκτεθειμένοι στην ραδιενέργεια. ¨όλοι τους πέθαναν σε λίγες ώρες”.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με τον ρεπόρτερ να λέει ότι “25 χρόνια μετά το Πρίπγιατ είναι μια πόλη φάντασμα”.Τα πλάνα παγώνουν την ψυχή του τηλεθεατή. Ειδικά οταν ακολουθούν πλάνα αρχείου με την Ουκρανική πόλη να σφύζει από ζωή. Ακόμη και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Λούνα Πάρκ με την μεγάλη ρόδα είχε πάντα παιδάκια που με τις φωνές και τα γέλια τους έδιναν ένα άλλο τόνο στη πόλη.

Κανείς στην πόλη του Πρίπγιατ δεν ήξερε ότι 3 χιλιόμετρα δίπλα το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, “έσκασε”.
Στη συνέχεια μας πηγαίνει στην “γέφυρα του θανάτου”. Εκεί όπου στήθηκε το πρώτο μπλόκο από αστυνομικούς που απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από την πόλη. “Οι αστυνομικοί έμειναν εκτεθειμένοι στην ραδιενέργεια. ¨όλοι τους πέθαναν σε λίγες ώρες”.
Το ρεπορτάζ σοκάρει με τον ρεπόρτερ να κρατάει τον μετρητή. Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ακόμη επικίνδυνα.
“Ο μετρητής μου τώρα που περπατάω στο κέντρο της πόλης δείχνει ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας είναι 15 φορές υψηλότερο από το κανονικό”. Και μόλις ο ρεπόρτερ σκύβει και πλησιάζει τον μετρητή στο χώμα, εκεί “τρελαίνεται” το μηχάνημα.

ΟΛΑ ΤΑΧΑΜΕ Η ΤΡΥΠΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Συναγερμός για την μείωση του προστατευτκού όζοντος στην ατμόσφαιρα - Πότε το φαινόμενο θα έρθει στην Ελλάδα

Τι λέει ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός για την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας που προκαλεί η αραίωση του όζοντος... Όπως δήλωσε στο Newsit o ακαδημαϊκός καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, Χρήστο Ζερεφός "το φαινόμενο ίσως επηρεάσει και την Ελλάδα τις ερχόμενες 2 εβδομάδες. Αυτές οι ψυχρές αέριες μάζες είναι τωρα στο Βόρειο Πόλο, δηλαδή είναι στη Σκανδιναβία, στη Σιβηρία, στην Αλασκα, στον βόρειο Καναδα, αυτές οι ψυχρές αέριες μάζες έχουν πολύ αραιό όζον, περιπου το μισό όζον. Από αυτές τις μάζες επειδή την άνοιξη αυτός ο στρόβιλος που τις εγκλωβίζει, είναι μια ρουφήχτρα ψυχρή στη στρατόσφαιρα, σε ύψος πάνω από τα 14 χιλιόμετρα, αυτός ο στρόβιλος αρχίζει και σπάζει και κομμάτια του μπορεί να έρθουν και σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη. Η παλαια μέτρηση το 1997 ήταν στο 30% και η τωρινή είναι της τάξης του 40%". Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Όπως εξηγεί ο καθηγητής την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος "την αποφασίσαμε διοτι έρχεται το Πάσχα και ο κόσμος θα κάνει διακοπές. Γι΄αυτό το λόγο, να ξέρουμε όλοι οτι φέτος τον Απρίλιο επειδή μπορεί να έρθει αέρας που ειναι φτωχός σε προστατευτικό όζον, να χαιρόμαστε τον ήλιο πριν τις 11 το πρωί και μετά τις 3 το απόγευμα. Το καλό είναι ότι είναι παροδικό φαινόμενο, μόλις τελειώσει ο Απρίλιος, θα έχει σπάσει ο στρόβιλος και δεν θα έχει φτωχό όζον ο Βόρειος Πόλο".