Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

"Πόλεμος" στην Ηλεία..

Εκατοντάδες αλλοδαποί από Μπαγκλαντές και Αίγυπτο κ.α. επιτέθηκαν με μαχαίρια σε κατοίκους της Μανωλάδας!




Φόβο και οργή νοιώθουν οι κάτοικοι στη Νέα Μανωλάδα μετά το τελευταίο επεισόδιο βίας στο κέντρο της κοινότητας.Μια διαμάχη μεταξύ Αιγύπτιων και Μπαγκλαντέζων εργατών το μεσημέρι...  της περασμένης Κυριακής (13-05-2012), κόντεψε να μετατραπεί σε μακελειό το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κέντρο της Ν. Μανωλάδας, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι αλλοδαποί επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής.

Η διαμάχη ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες με αφορμή τα μεροκάματα των αλλοδαπών και για άγνωστο λόγο το βράδυ επέστρεψαν περί τους 300 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων στην πλατεία του χωριού. Μάλιστα πληροφορίες λένε πως αυτοί που προκάλεσαν την όξυνση στους κόλπους των αλλοδαπών ήταν μια ομάδα ομοεθνών τους που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στη μέρα, από την Αθήνα.

Βίντεο:








Διαδοχικά τα φραστικά επεισόδια έγιναν αψιμαχίες και οι αψιμαχίες επιθέσεις σε κατοίκους, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως οι αλλοδαποί δεν δίστασαν να τραβήξουν μαχαίρια ή να εμφανίσουν ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Κάποιοι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ προχώρησαν και στο εσωτερικό καφετέριας με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με θαμώνες τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilialive.gr, ο απολογισμός των επεισοδίων είναι δύο τραυματίες. Την ώρα της έντασης ειδοποιήθηκε η αστυνομία, οι αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή και το θέμα έληξε.

Κατά μια άλλη πηγή η διαμάχη μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών ξεκίνησε όταν οι πρώτοι θέλοντας να παρακολουθήσουν τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, ενοχλήθηκαν από την έντονη παρουσία των αλλοδαπών. Ωστόσο από τις Αρχές δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.
πηγές ilialive.gr,newsit.gr 

ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Το σκάνδαλο των σκανδάλων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Συνημμένη Εικόνα: pn.jpeg


Χωρις προλογο..
Μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, η υπόθεση της δανειοδότησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας από τι τράπεζες, με εγγύηση τις κρατικές επιδοτήσει που ΘΑ έπαιρναν παίρνει διαστάσεις μείζονος πολιτικού σκανδάλου. Ταυτόχρονα το αδίκημα της απιστίας επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια πολλών τραπεζιτών και τραπεζικών στελεχών. Για το θέμα αυτό ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει διατάξει από τις 30 Νοεμβρίου 2011 τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, εάν τα δάνεια είναι επισφαλή, αφού δεν είναι βέβαιο ότι τα κόμματα θα εξακολουθήσουν να επιχορηγούνται μελλοντικά ή ότι το ύψος των επιχορηγήσεων θα παραμείνει αμετάβλητο.

pnΤα δάνεια προς τις τράπεζες είναι 132,4 εκατομμύρια ευρώ για τη Νέα Δημοκρατία, 120, 7 για το ΠΑΣΟΚ, 10,9 για το ΚΚΕ και 8,2 για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα το 2012 η κρατική επιδότηση για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται δραματικά. Όμως τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα σε συνεργασία με τις τράπεζες και κυρίως την κρατική Αγροτική που ελέγχουν, πήραν τεράστια δάνεια με εγγύηση μεγάλα ποσοστά που πλέον δεν διαθέτουν. Ταυτόχρονα, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και στο μέλλον η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον στη σημερινή τους μορφή ή με το σημερινό τους τίτλο.

Αλλά ας δούμε πως είναι το νομοθετικό πλαίσιο.

Με το νόμο Σκανδαλίδη (3023/2002) τα κόμματα λαμβάνουν τριπλή κρατική χρηματοδότηση, «προκειμένου να αντιμετωπίζουν μέρος των λειτουργικών και εκλογικών δαπανών τους». Οι τρεις χρηματοδοτήσεις είναι:

1. Η ετήσια τακτική χρηματοδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 1,020100 των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους.

2. Η εκλογική χρηματοδότηση καταβάλλεται κάθε φορά που γίνονται εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές και ανέρχεται σε 0,22% των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους κατά τη διάρκεια του οποίου διεξάγονται οι εκλογές. Αν το ίδιο έτος διεξαχθούν παραπάνω από μια εκλογές η εκλογική χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπερβεί αθροιστικά το 0,35%.

3. Η ετήσια οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς των κομματικών στελεχών, ίση με 0,1000% των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού

Επισημαίνουμε ότι επιπλέον των προηγουμένων η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα δεν φορολογείται.

Δικαιούνται την κρατική χρηματοδότηση τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης και κόμματα που μετείχαν στις εθνικές εκλογές τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών και συγκέντρωσαν ποσοστό 1,50%.

Για την κατανομή της τακτικής και της εκλογικής χρηματοδότησης μεταξύ των κομμάτων, το ποσό που διατίθεται διαιρείται με το συνολικό αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα κόμματα που δικαιούνται επιδότησης. Το πηλίκο πολλαπλασιάζεται με το αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσε κάθε κόμμα και το γινόμενο αντιστοιχεί στο ποσό, το οποίο δικαιούνται το κόμμα.

Ας υποθέσουμε ότι το 2012 τα κόμματα θα πάρουν συνολικά 54 εκατομμύρια (όσα πήραν και το 2011).

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009 το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 28 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα, και με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα η επιδότηση, θα πέσει σε μόλις 7 εκατομμύρια ευρώ. Κι όμως το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει δάνειο, με βάση την ανυπόστατη υπόθεση ότι έπαιρνε και το 2012 μεγάλο ποσοστό κι άρα περίπου την ίδια επιδότηση.

Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία με βάση τις εκλογές του 2009 θα έπαιρνε 23 εκατομμύρια ευρώ αλλά τώρα και με βάση το πρόσφατο ποσοτό της πέφτει στα 10.

Κι εδώ γίνεται ολοφάνερο το σκάνδαλο. Προεξοφλώντας ότι θα έχουν τα ίδια υψηλά ποσοστά, τα πρώην μεγάλα κόμματα ζήτησαν και πήραν από τις τράπεζες δάνεια, βάζοντας σαν εγγύηση τις κρατικές επιδοτήσεις που υπέθεταν ότι θα έπαιρναν τα επόμενα χρόνια. Αλλά πλέον τέτοιες επιδοτήσεις δεν υπάρχουν.

Τα δάνεια προς τις τράπεζες είναι 132,4 εκατομμύρια ευρώ για τη Νέα Δημοκρατία και 120, 7 για το ΠΑΣΟΚ.

Η βασική πηγή δανειοδότησης τους είναι η υπό κρατικό έλεγχο Αγροτική Τράπεζα, από την οποία αφαίμαξαν ως δάνεια 106 εκατομμύρια η ΝΔ και 92 το ΠΑΣΟΚ.

Στη σύμβαση της Αγροτικής Τράπεζας με τη Νέα Δημοκρατία προβλέπεται η «εκχώρηση απαιτήσεων από Κρατική Χρηματοδότηση και Οικονομική Ενίσχυση των ετών 2012-2018 (πλην του 2015), ενώ για το ΠΑΣΟΚ η «εκχώρηση απαίτησης από Κρατική Χρηματοδότηση των ετών 2012-2016 (πλην του 2015)».

Εκτός από την Αγροτική Τράπεζα υπάρχουν και τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν δοθεί δάνεια 8,7 εκατομ. ευρώ με αντάλλαγμα τις επιχορηγήσεις του 2015 και του 2019. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν δοθεί δάνεια 5,1 εκατομ. με αντάλλαγμα την κρατική χρηματοδότηση των ετών 2019 και 2020.

Πηγη:spirospero.gr

Η ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Extreme φωτογραφίες, Extreme ανθρώπων!

Απολαύστε μία φωτογραφική συλλογή από ανθρώπους που αψηφούν τον κίνδυνο, μόνο και μόνο για ν' απολαύσουν την μαγεία αυτών των στιγμών . Όλο αυτό συνδυάστε το με την απερίγραπτη ομορφιά της μητέρας φύσης και έχετε το αποτέλεσμα που θα δείτε...














ΓΙΑΤΙ

Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

15 Μαϊου 2012, 15:11
ερωτηση, αφγανισταν, ποσοστο, μεγαλυτερο
« Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου »
 
Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:Ερώτηση 1.Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2.Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3.Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4.Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας υψηλόμισθος τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5.Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι έπαθε εκεί: α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό! β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν ψυχικά κουρασμένος και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών! γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές. δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!Ερώτηση 6.Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7.Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8.Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να αντέχουν να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9.Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10.Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους; Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθείένας παγκόσμιος έλεγχος ; Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ

Η 92χρονη ρακοσυλλέκτρια ήταν τοκογλύφος με καταθέσεις 16,4 εκατ. ευρώ!

15/05/2012
 
Η 92χρονη ρακοσυλλέκτρια ήταν τοκογλύφος με καταθέσεις 16,4 εκατ. ευρώ!
Ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010
αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ! Πάνω σε αυτή την απίστευτη αλλάελληνική ιστορία έπεσαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.



Το άνοιγμα των λογαριασμών πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν καταγγελιών ότι η εν λόγω «γιαγιά» διατηρούσε πολύ υψηλές καταθέσεις καθώς και περισσότερα από 15 ακίνητα. Όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τις τραπεζικές καταθέσεις της συγκεκριμένης ηλικιωμένης που είχαν από τις ελληνικές τράπεζες και τις αντιπαρέβαλαν με τις φορολογικές της δηλώσεις δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάθε χρόνο η «γιαγιά» δήλωνε είτε μηδενικό εισόδημα είτε μερικές χιλιάδες ευρώ με τη μεγαλύτερη φορολογική της δήλωση να εμφανίζεται το 2004 και να περιλαμβάνει εισόδημα περίπου 6.500 ευρώ. Ωστόσο, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια εισροή ποσών μέχρι και μια κατάθεση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η συγκεκριμένη φορολογούμενη απεβίωσε και κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ ο γιος της που είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος. Αυτός ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από μια μεγάλη κληρονομιά που έλαβε η μητέρα τους από συγγενή της που ζούσε στην Αμερική καθώς και από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών.

Επίσης, είπε ότι μέρος των καταθέσεων προέρχεται από τη σύνταξη που ελάμβανε λόγω του θανάτου του συζύγου της αλλά και από μισθώματα ακινήτων. Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι οποίοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η «γιαγιά» ασκούσε κατ’ εξακολούθηση το επάγγελμα του τοκογλύφου.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου αναμένεται να επιβληθούν στον γιο και κληρονόμο της πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι η «γιαγιά» στο τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό της εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, όπως υποστήριξε ο γιός της, ζούσε στους δρόμους ως ρακοσυλλέκτρια.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ

Στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης

Στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης
15/05/2012
Σε δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο
 πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθώς και τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου για την μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ.ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή συνολικά 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων εκτός του κ. Παπαγεωργόπουλους, των κυρίων Μ. Ζορπίδη, Α. Γερογιάννη και Θ. Αθανάσαρο, οι οποίοι είχαν διατελέσει αντιδήμαρχοι Οικονομικών. Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται επίσης σε δίκη ο επί σειρά ετών συνεργάτης του τέως δημάρχου, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, και άλλοτε προϊστάμενοι και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών/τμημάτων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Το συμβούλιο δεν αποφάσισε την προφυλάκιση των Παπαγεωργόπουλου και Ζορπίδη όπως ζητούσε ο εισαγγελέας αλλά όρισε χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ όρισε για τον Α. Γερογιάννη και 30.000 για τον Θ. Αθανάσαρο. Χρηματικές εγγυήσεις, κατά περίπτωση, 10 και 20 χιλιάδων ευρώ καλούνται, τέλος, να καταβάλουν οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Προφυλακισμένοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραμένουν ο στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου και πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης Μ.Λεμούσιας καθώς και ο υπάλληλος του δήμου Π. Σαξώνη.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης δεν συντάχθηκε με την πρόταση που είχε κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος είχε προτείνει τη σύλληψη και προφυλάκιση των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Ζορπίδη.