Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ

Στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης

Στο σκαμνί ο Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης
15/05/2012
Σε δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο
 πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθώς και τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου για την μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ.ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή συνολικά 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων εκτός του κ. Παπαγεωργόπουλους, των κυρίων Μ. Ζορπίδη, Α. Γερογιάννη και Θ. Αθανάσαρο, οι οποίοι είχαν διατελέσει αντιδήμαρχοι Οικονομικών. Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται επίσης σε δίκη ο επί σειρά ετών συνεργάτης του τέως δημάρχου, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, και άλλοτε προϊστάμενοι και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών/τμημάτων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Το συμβούλιο δεν αποφάσισε την προφυλάκιση των Παπαγεωργόπουλου και Ζορπίδη όπως ζητούσε ο εισαγγελέας αλλά όρισε χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ όρισε για τον Α. Γερογιάννη και 30.000 για τον Θ. Αθανάσαρο. Χρηματικές εγγυήσεις, κατά περίπτωση, 10 και 20 χιλιάδων ευρώ καλούνται, τέλος, να καταβάλουν οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Προφυλακισμένοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραμένουν ο στενός συνεργάτης του Β. Παπαγεωργόπουλου και πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης Μ.Λεμούσιας καθώς και ο υπάλληλος του δήμου Π. Σαξώνη.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης δεν συντάχθηκε με την πρόταση που είχε κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος είχε προτείνει τη σύλληψη και προφυλάκιση των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Ζορπίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου