Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ

Αυτοί είναι οι κατώτατοι μηνιαίοι μισθοί στην ΕΕ

 
 
Στοιχεία της Eurostat δείχνουν
τους κατώτατους μηνιαίους μισθούς στην Ε.Ε. Από το Λουξεμβούργου των 1.801 έως τη Λετονία των 132 ευρώ. Οι μισθοί είναι μεικτοί και καταγράφηκαν το α' εξάμηνο 2012.
Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση του πίνακα -όπως δημοσιεύουν τα ΝΕΑ- με τον κατώτατο μηνιαίο μισθό να φτάνει τα 586 ευρώ.

  1. Λετονία 132
  2. Βουλγαρία 138
  3. Ρουμανία 162
  4. Λιθουανία 286
  5. Εσθονία 290
  6. Ουγγαρία 296
  7. Τσεχία 310
  8. Σλοβακία 327
  9. Πολωνία 336
  10. Πορτογαλία 556
  11. Ελλάδα 586
  12. Μάλτα 680
  13. Ισπανία 748
  14. Φινλανδία 763
  15. Βρετανία 1.202
  16. Γαλλία 1.398
  17. Βέλγιο 1.444
  18. Ολλανδία 1.447
  19. Ιρλανδία 1.462
  20. Λουξεμβούργο 1.801

ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ

Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής: «Φοβόμαστε για τη ζωή μας!»
Wednesday, 27 March 2013


 
Ονόματα και στοιχεία που αποδεικνύουν την καταλήστευση, που στήθηκε σε βάρος της Λαϊκής Τράπεζας, από ανθρώπους που βρίσκονταν εκ των έσω, δήλωσαν στη Βουλή ότι κατέχουν, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη του Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, όταν πλέον αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Οι τρεις σύμβουλοι, που συνοδεύονταν στη Βουλή και από τον νομικό σύμβουλο της Λαϊκής Δ. Αραούζο, μιλώντας χθες σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, έκαναν λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Λαϊκής κατάγγειλαν ότι από τα στοιχεία που κατέχουν, «διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας». Όταν κλήθηκαν από τους βουλευτές να τους κατονομάσουν, εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους και είπαν ότι το ρίσκο, που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.
Στη συνεδρία κλήθηκε εσπευσμένα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος είπε στα μέλη του ΔΣ της Λαϊκής ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα εν λόγω στοιχεία στη Βουλή. Ο κ. Ομήρου μαζί με τους βουλευτές και τον Γενικό Εισαγγελέα αποφάσισαν, τα στοιχεία που θα κατατεθούν θα χαρακτηριστούν ως άκρως απόρρητα και θα φυλάγονται σε χώρο της Βουλής, όπου λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας.


Πηγή: parapolitα
Seleo.gr News


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Eλλάδα και Κύπρος. Το Μεγάλο Φαγοπότι και οι πραγματικοί ένοχοι

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το Μεγάλο Φαγοπότι


Στην πολιτική κανείς πρέπει να είναι ελαστικός, να παρακολουθεί, να καταγράφει, να συμμετέχει, να μαθαίνει, να είναι ψύχραιμος, έτσι ώστε όταν χρειαστεί, να μπορεί να προβλέψει σωστά και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Οι ισχυροί δύνανται να αλλάσσουν τις ισορροπίες σε τοπικό επίπεδο
ενώ οι αδύνατοι έχουν θεωρητικά ως μόνη διέξοδο, πλήν της “αυτοκτονίας”, μια νέα επιλογή με εγκατάλειψη παλαιοτέρων θέσεων, ιδεών και υποσχέσεων. Ακόμη και μiα λάθος επιλογή τους θα είναι πάντα ιστορικά δικαιολογημένη, αφού ο φόβος πολλές φορές οδηγεί στην παράνοια, στις φαντασιώσεις και φυσικά στο λάθος!

Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από χώρες - ακέφαλα πτώματα όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Το Ισραήλ επίσης, έντονα εξηρτημένο απο την Αμερικανική πολιτική που έχει αποτύχει στη Συρία, αντάλλαξε την Κυπριακή φιλία με ένα “συγγνώμη” στη Τουρκία και με μιά πρόσκληση της τελευταίας σε συζήτηση για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, ενός κράτους που παραμένει υπό κατοχή. Σημείο παρακμής… και ήταν κάτι που αναμενόταν (διαβάστε εδώ). Ηδη οι σχηματισμοί για τους οποίους μίλαγα εμφανίστηκαν. Ας είναι καλά ο Νετανιάχου ο “φίλος” και “έμπιστος” που δίνει προσκλήσεις…

Τα πλυντήρια, το μεγάλο φαγοπότι, η σιωπή της Καμόρα, οι κλακαδόροι και τα κοιτάσματα…

Τα “πλυντήρια” στην ΕΕ δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες. Ομως σε καμμία χώρα απο αυτές δεν έχει γίνει τόσο μεγάλο φαγοπότι από τις καταθέσεις και τη κακοδιαχείριση στις τράπεζες, όσο έχει γίνει στην Ελλάδα και τη Κύπρο τις δεκαετίες που πέρασαν.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε σκοπό να καλύψει τα κλεμμένα απο αυτό το φαγοπότι, που γινόταν απουσία των καταθετών και των επενδυτών. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν πλυντήρια διότι αποτελούσαν πόλους έλξεις κεφαλαίων. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι μέσα στις τράπεζες, έφαγαν εκεί ότι ερχόταν για ξέπλυμα και ότι άλλο υπήρχε… ακόμη και τα ντουβάρια.

Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν φόροι, μειώσεις μισθών και έγιναν μνημόνια για να καλυφθούν τα κλεμμένα και αγύριστα ώστε να συγκεντρωθεί ενα 9% σε ρευστό απο το σύνολο των καταθέσεων κάθε τράπεζας. Φυλακή δεν μπήκε όμως κανείς. Εδώ η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης σιώπησαν για να μη αποκαλυφθούν οι ένοχοι, γιατί πολλοί δικοί τους πολιτικοί ήταν ανακατεμμένοι στα κόλπα αυτά, όπως και Ελληνες και Κύπριοι…

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το ξέπλυμα στην Ελλάδα δεν γίνεται μόνο μέσω των τραπεζών αλλά και μέσω άλλων διόδων π.χ. μέσω ναυτιλιακών εταιρειών και εφοπλιστικών γραφείων που δεν πληρώνουν φόρους ώστε να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος, μέσω νόμων με τους οποίους αγοράζονται οι μετοχές στο χρηματιστήριο απο κεφάλαια του εξωτερικού κλπ. Σε αυτά η Τρόικα έχει σιωπήσει. Ισως να είναι στο project του Tσίπρα να “δουλέψει” αυτά τα δύο θέματα στο μέλλον, αν και το ταξείδι του στις ΗΠΑ θα του άλλαξε τα σχέδια. Τις τελευταίες ημέρες διέγραψε όσα είχε πεί για την φορολόγηση των καταθέσεων στο προεκλογικό του πρόγραμμα τις τελευταίες εκλογές… Ο Καμμένος πάλι των εισαγωγέων, των εφοπλιστών και της υψηλής “διανόησης” ελπίζει να πάρει τους δυσαρεστημένους της ΝΔ, όσους δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και διαλαλεί (πανέξυπνο) ότι θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ! Οπως καταλαβαίνετε ο αγώνας είναι σικέ. Θύματα οι ψηφοφόροι, όπως πάντα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

Ο Ελληνικός Καφές «Διαβατήριο» Μακροζωίας

Ο ελληνικός καφές «διαβατήριο» μακροζωίας

Υπερέχει των άλλων ειδών καφέ σύμφωνα με ελληνική μελέτη που διεξήχθη σε Ικαριώτες.
Ο ελληνικός καφές συμβάλλει στη μακροζωία και στην καλή υγεία, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που έγινε στην Ικαρία, εστιάζοντας στα μυστικά της καλής ζωής των κατοίκων του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη εστιάζει στην Ικαρία, αφού το ακριτικό νησί συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων του κόσμου.
  • Δεκαπλάσια ικαριώτικα ποσοστά μακροζωίας
Σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το ποσοστό αυτό είναι δεκαπλάσιο, με ταυτόχρονη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής.
Οι ερευνητές της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου και του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπονούν διαρκή μελέτη για την καταγραφή των κλινικών και παρακλινικών χαρακτηριστικών, καθώς και των συνηθειών των κατοίκων της Ικαρίας, μέσης και προχωρημένης ηλικίας, προκειμένου να εξηγήσουν πώς ο τρόπος ζωής στο νησί δρα προστατευτικά έναντι των καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων.
  • Ο καφές και η υγεία του ενδοθηλίου
Σε δημοσίευση που έκαναν στο επιστημονικό έντυπο Vascular Medicine, ο επίκουρος καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, εστίασαν την προσοχή τους στην επίπτωση που έχει η τακτική κατανάλωση του καφέ στην υγεία του ενδοθηλίου, του ζωτικού στρώματος των κυττάρων στην εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων.
Το ενδοθήλιο επηρεάζεται αρνητικά από τη γήρανση και άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα.
Οι ερευνητές έδωσαν έμφαση στον καφέ, επειδή άλλες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ακόμα και η μέτρια κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει ελαφρά τον κίνδυνο παθήσεων της στεφανιαίας αρτηρίας, ενώ μπορεί και να λειτουργεί προστατευτικά για το ενδοθήλιο.
Η μελέτη αφορούσε ένα δείγμα 71 ανδρών και 71 γυναικών σε σύνολο 673 μονίμων κατοίκων της Ικαρίας, ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές κατέγραψαν την υγεία των 142 κατοίκων και τη συσχέτισαν με τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους, μεταξύ των οποίων η κατανάλωση καφέ. Η μεγάλη πλειονότητα (87%) έπινε καθημερινά τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ.
Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ, είχαν καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμα και στους ηλικιωμένους που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση ελληνικού καφέ σχετιζόταν με καλύτερη κατάσταση του ενδοθηλίου των αρτηριών.
  • Η υπεροχή του ελληνικού καφέ
«Ο βραστός ελληνικός καφές, που είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και ο οποίος περιέχει μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να παρέχει περισσότερα οφέλη σε σχέση με άλλα είδη καφέ», σύμφωνα με τον δρα Σιάσο.
Η νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στη σχέση διατροφής και υγείας της καρδιάς, αν και, σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζονται και άλλες μελέτες για να διευκρινιστούν οι ακριβείς μηχανισμοί μέσω των οποίων ο ελληνικός καφές ασκεί την προστατευτική δράση του για την καρδιαγγειακή υγεία.
  • Αλλες δύο μελέτες δείχνουν τα οφέλη του καφέ (γενικώς)
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δύο ακόμα νέες έρευνες αναδεικνύουν τη συμβολή του καφέ (αν και όχι κατ’ ανάγκη του ελληνικού) στην καλή υγεία.
Η πρώτη, που έγινε από ιάπωνες ερευνητές και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Stroke», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καφές και το πράσινο τσάι μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Η έρευνα αφορούσε 83.200 ανθρώπους ηλικίας 45 έως 74 ετών, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση επί 13 χρόνια.
Όσο περισσότερο καφέ και πράσινο τσάι έπιναν οι συμμετέχοντες, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου. Όσοι έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, είχαν περίπου 20% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με όσους έπιναν σπανίως καφέ. Όσοι έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ όσοι έπιναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο.
Η δεύτερη έρευνα έγινε στην Αυστραλία και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «British Medical Journal». Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καφές συντελεί σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες οδηγοί είχαν 63% μειωμένο κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος, συνέπεια της κατανάλωσης καφέ και της πνευματικής και σωματικής εγρήγορσης που αυτός τους προσέφερε.
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Κρέας σκύλου αντί για αρνί σερβίρει delivery!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ενα νέο ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει τι ακριβώς περιέχουν τα κρέατα με τα οποία φτιάχνονται τα κεμπάπ και τα αρνίσια κάρυ που σερβίρονται σε delivery...
του Λονδίνου. Σοκ προκαλεί η μια περίπτωση, που όλοι υποψιάζονται ότι πιθανόν να περιέχει κρέας σκύλου. Δείγματα από έξι delivery της πρωτεύουσας στάλθηκαν στο εργαστήριο στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ Horsemeat Banquet που προβάλλει σήμερα (27/03) το BBC Three.

Παρά, όμως, τις φιλότιμες προσπάθειες των επιστημόνων κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τι ακριβώς περιέχει ένα συγκεκριμένο ινδικό αρνίσιο κάρυ.

«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είχε κρέας. Και ότι αυτό δεν ήταν αρνίσιο, χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο. Καθώς επίσης ότι δεν προερχόταν από άλογο ή κατσίκι». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του προγράμματος.

Αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να περιέχει κρέας από κάποιο άλλο ζώο. Και φέρνοντας, σύμφωνα με την Daily Mail, στο νου την περίπτωση στην Ισπανία όπου ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσαν πτώματα σκύλων σε σκυλοτροφή.

Ενώ, στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, βρέθηκε ότι ένα μοσχαρίσιο burger περιείχε κοτόπουλο και αίμα, ενώ ένα άλλο δεν περιείχε καθόλου κρέας πέρα από αίμα και καρδιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών σοκάρουν. Όπως πέρυσι όταν μια έρευνα σε 20 αρνίσια κάρυ στα West Midlands αποκάλυψε ότι περιείχαν φθηνότερα κρέατα, όπως μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο. Ενώ τέσσερα δεν είχαν καθόλου αρνί, το οποίο είχε αντικατασταθεί με κοτόπουλο.

Την ίδια ώρα που ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Ουαλία είχε κατηγορηθεί ότι προμήθευε αλογίσιο κρέας σε εταιρίες που έφτιαχναν κεμπάπ και burgers για εκατοντάδες take-aways ανά την Αγγλία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΥΝΕΛΟΠΝΙΧΤΗΣ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Πόσα... κουνελάκια έχει "πνίξει" ο Mr Playboy;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προέβη ο "μεγαλύτερος εραστής" όλων των εποχών, Χιου Χέφνερ, μίλησε για τον αριθμό των γυναικών που πέρασαν από το κρεβάτι του...

Χωρίς να είναι απολύτως σίγουρος ο "κούνελος" ανέφερε, πως οι γυναίκες που έζησαν τον έρωτα δίπλα του, πρέπει να είναι πάνω από 1.000!

Τόνισε ωστόσο, ότι δεν απάτησε ποτέ καμία του σύζυγο.

ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΙΖ: Ποιός εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα;;;

To συγκεκριμένο άτομο μην ξεχάσετε να το καλέσετε την Πρωτοχρονιά για ποδαρικό...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ψαράς αλίευσε... δικέφαλο καρχαρία!!!

Ένα έμβρυο καρχαρία με δύο κεφάλια ανακάλυψε ένας ψαράς στον Κόλπο του Μεξικού...

Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός δικέφαλου εμβρύου καρχαρία ταύρου, το οποίο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο.

Ο δικέφαλος καρχαρίας βρέθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με μια μελέτη του Michigan State University που δημοσιεύθηκε στο Journal of Fish Biology.

Ανακαλύφθηκε από έναν ψαρά, όταν άνοιξε τη μήτρα ενός ενήλικα καρχαρία το 2011, περίπου ένα χρόνο μετά την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικού.

Ενώ άλλα είδη καρχαριών έχουν γεννηθεί στο παρελθόν με δύο κεφάλια - συμπεριλαμβανομένου τον μπλε καρχαρία και τον καρχαρία γαλέο- αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του καρχαρία ταύρου με δύο κεφάλια.

Ο Michael Wagner, επίκουρος καθηγητής του τομέα της αλιείας και της άγριας ζωής στο MSU, είπε:"Πρόκειται για σκληραγωγημένα μικρά πλάσματα, αλλά παρ 'όλα αυτά, το δικέφαλο έμβρυο πιθανότατα θα πέθαινε λίγο μετά τη γέννηση."

Στις περισσότερες περιπτώσεις δικέφαλων πλασμάτων, λίγο μετά την γέννηση τους πέθαιναν.

Ο κ. Wagner είπε ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις δικέφαλων σαυρών και φιδιών, επειδή συχνά έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία, όπου οι κτηνοτρόφοι μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις παραδοξότητες.

Αφού ανακαλύφθηκε, ο καρχαρίας μεταφέρθηκε στο τμήμα επιστημών της θάλασσας στο Κολέγιο Florida Keys Community και στη συνέχεια στο Michigan Stateνα, όπου ο κ. Wagner και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μαγνητική τομογραφία για να το μελετήσουν.

Ανακάλυψαν λοιπόν δύο διαφορετικά κεφάλια, καρδιές και στομάχια.

Το υπόλοιπο του σώματος, στη συνέχεια επανασυνδέεται για να σχηματίσει μια ενιαία ουρά.
Ενώ ο καθηγητής σημείωσε στην έρευνά του ότι η παραμόρφωση του καρχαρία μπορεί να συνδυαστεί με την έκθεση του σε ρύπους, στην πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon.

Και πρόσθεσε: "Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουμε κάποια συγκεκριμένη αιτία."
Σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επιθέσεων Καρχαρία, υπήρξαν 80 περιπτώσεις απρόκλητης επίθεσης καρχαρία εναντίον ανθρώπων το 2012, με επτά θανάτους.

Πηγή: otherside.gr