Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Γουστάρεις αδρεναλίνη; Δες φωτό!



Αν κοιτάξετε καλά... κάπου εκεί... υπάρχει ένας άνθρωπος! Οι μεγαλύτεροι τυχοδιώκτες της αδρεναλίνης φιγουράρουν σε αυτές τις φωτογραφίες, βάζοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, μόνο και μόνο για ... πλάκα! Είτε όταν αιωρούνται αγέρωχα πάνω από έναν γκρεμό είτε όταν πηδάνε με τη σανίδα τους πιάνοντας το απόλυτο κύμα, αυτοί οι διαβόλοι της τόλμης έχουν ένα πράγμα κοινό.



 Είναι απόλυτα ευτυχισμένοι όταν βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, για κανέναν απολύτως λόγο.
Τους αποκαλούν «adrenaline junkies», γιατί η αδρεναλίνη είναι το ναρκωτικό τους! Πηγαίνουν στα πιο εξωτικά μέρη της υφηλίου για να κάνουν το κέφι τους, και οι φωτογραφίες τους είναι ένα πραγματικό ταξίδι στον κόσμο του κινδύνου. Ιμαλάια, Καλιφόρνια, Δολομίτες, Αργεντινή, Γιούτα, Μαδαγασκάρη. Πήγαν παντού.



Όλοι μαζί, 6.417 φωτογράφοι από 124 χώρες, συμμετείχαν με 28.257 φωτογραφίες στον διαγωνισμό Red Bull Illume (redbullillume.com ) του 2013. Επιλέχθηκαν 50 νικητές σε 10 διαφορετικές κατηγορίες και ιδού κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που μας χάρισαν.

ΟΛΟΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης- Ξεκινά η πιλοτική πεζοδρόμησή της



Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, θα είναι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 η Λεωφόρος Νίκης στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησής της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τυριακίδη συμφωνήθηκε ότι το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου, οπότε και θα παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 το βράδυ, ώρες κατά τις οποίες με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτή η αγορά, στο πλαίσιο της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από την 1η μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.
Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.


«Το πείραμα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και σκεφτόμαστε πλέον να το επεκτείνουμε σταδιακά και σε κάποιες άλλες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο», ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης, σημειώνοντας ότι στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το μέτρο της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης να μπορέσει να εφαρμοστεί κάθε Κυριακή και πρόσθεσε: «Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να ισχύσει από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς υπάρχει μια σειρά παραμέτρων που πρέπει να συνεκτιμηθούν.
Για τον λόγο αυτό προωθούμε την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σαφώς χρειάζεται αυξημένη αστυνόμευση, αφού απαιτούνται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και αποκλεισμός, παράλληλα με τη λεωφόρο Νίκης, και όλων των κάθετων δρόμων που οδηγούν σε αυτή.


Η διεύθυνση Τροχαίας συμφώνησε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά, ώστε βήμα - βήμα να καταστεί εφικτό τις Κυριακές η παραλιακή λεωφόρος να αποδίδεται στους πεζούς».
Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση Τροχαίας αντιμετωπίζοντας θετικά το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο και την πρώτη Κυριακή του ερχόμενου μήνα (1η Δεκεμβρίου 2013). Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από ομάδες πολιτών και εθελοντών με την ευκαιρία του εορτασμού, τον περασμένο μήνα, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ

Δημιουργικοι τρόποι για την επαναχρησιμοποίηση παλιων παλέτων

kreativni nacini-0001
kreativni nacini-0002
kreativni nacini-0003
kreativni nacini-0004
 

ΑΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ

Εκεί που σκάει το κύμα!!! Άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες....
Ημερομηνία: 31 Οκτωβρίου 2013
 
Εκει που σκαει το κυμα!!! Ακρως εντυπωσιακες φωτογραφιες....

Παγωμένα κύματα σκάνε στα βράχια των ακτών της Ιταλίας και ο φωτογραφικός φακός κάνει πάλι το θαύμα του! Οι εικόνες δείχνουν τα κύματα ακριβώς στο σημείο της θραύσης τους κάνοντάς τα να μοιάζουν σαν «κουβέρτες» νερού ή κρύσταλλα που παγώνουν στο κλικ του φωτογράφου. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν από τον 44χρονο Ιταλό φωτογράφο Giovanni Allievi, σε ένα ταξίδι του στη Σαβόνα, στη βόρεια Ιταλία.

ζ Τα κύματα σε όλο τους το μεγαλείο!

«Η θάλασσα είναι τις περισσότερες εποχές μια ειρηνική παρουσία στη φύση αλλά ορισμένες στιγμές έχει ανάγκη να αποδείξει την εξουσία της. Κι αυτό μέσω των μανιασμένων κυμάτων που σπάνε στις ακτές», λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων τα κύματα δημιουργούν απίθανα σχήματα που δεν τα είχες πριν φανταστεί. Άλλωστε ο Προυστ δεν είχε άδικο που έλεγε συχνά ότι "το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης δεν συνίσταται στην αναζήτηση νέων τοπίων αλλά να δεις τα ήδη υπάρχοντα με μια άλλη ματιά!».

ζ - Τα κύματα σε όλο τους το μεγαλείο!

ζ- Τα κύματα σε όλο τους το μεγαλείο!

ζ- Τα κύματα σε όλο τους το μεγαλείο!

ζ Τα κύματα σε όλο τους το μεγαλείο!

ζ Τα κύματα σε όλο τους το μεγαλείο!
Πηγή: http://perierga.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΤΖΙΛΑ

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ποια είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΧΕΛΩΝΑ που σκόρπισε τον πανικό;;;

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ! Ποια είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΧΕΛΩΝΑ που σκόρπισε τον πανικό;;; (PHOTO)
 
Στην πόλη Noto της Ιαπωνίας έπρεπε να καλέσουν ομάδα από την ναυτική βάση των ΗΠΑ για να σφραγίσουν το θηρίο με το σιδερένιο κέλυφος . Ζυγίζοντας πάνω από 7 τόνους αυτή η μεταλλαγμένη χελώνα μεταφράζεται από τους ντόπιους κυριολεκτικά σε δαίμονα .
Ορισμένοι κάτοικοι ισχυρίστηκαν οτι την νύχτα την είδαν να βγαίνει από το νερό και τα μάτια της είχαν μια περιέργη κοκκινη λάμψη δεν γνωρίζαμε όμως την πραγματική διατροφή της.
Άλλοι κάτοικοι λένε ότι άκουγαν τον θρήνο της στο βάθος της θάλλασας που μούγκριζε προς τους ουρανούς και μιλούσε μια αρχαία ιαπωνική γλώσσα λένε οτι καλούσε πνέυματα αρχαίων σκοτεινών θεών.
Πραγματικά αυτό μπορεί να ήταν ένα θηρίο της Αποκάλυψης όσον αφορά τους ντόπιους στην αποδεκατισμένη πόλη Noto στην Ιαπωνία είναι ανήσυχοι.
Όταν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις τελικά κάλεσαν έναν στρατιώτη τους υπενθύμισε ότι «Βλέπαμε τον στόχο να καλπάζει κάτω από μια εθνική οδό. Ενας γενναίος και ηρωικός οδηγός με τράκτορα αποφάσισε να χτυπήσει το καταραμένο τέρας με τακτικές καμικάζι .
Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι τον καλούσαν μανιωδώς στο CB λέγοντάς του να γυρίσει. Θα έλεγα ότι η χελώνα έτρεχε με 20 μίλια ανά ώρα , ήταν τρελός! Ήταν τρελό . "
 
 
" Τελικά ο τράκτορας χτύπησε την γιγαντιαία χελώνα και έγινε μια τεράστια έκρηξη . Το φορτηγό δυαλυθηκε . Η χελώνα ανοιγόκλεισε λίγο τα μάτια της και στη συνέχεια έτρεξε πάνω από το πρόσωπό του νεκρού οδηγού απολαμβάνοντας την απανθρακωμένη ανθρώπινη σάρκα του μαζί με κομμάτια καμένων μετάλλων από την έκρηξη .
Δυστυχώς το γιγαντιαίο μεταλλαγμένο επιτέθηκε στην πόλη της Noto της Ιαπωνίας και κυριολεκτικά έσχισε δεκάδες σπίτια ,έφαγε τίγρεις και αρκετές κατσίκες στον τοπικό ζωολογικό κήπο αφήνοντας έναν τραυματία ελέφαντα πίσω του,προσπάθησε να φάει ενα van του κρεοπωλείου που το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει το κρέας .
Το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και οι ομάδες Seals δώσανε μεγάλες ποσότητες κρέατος και πακέτα C4 και κοβαλτίου αρσενικού .
Το θηρίο έφαγε όλο το φαγητό όπως είχε προγραμματιστεί .
Μετά από δύο ώρες αρκετες για να κοιμοιθει οι βόμβες είχαν πυροδοτηθεί και η χελώνα δεν κινούνταν ούτε φαίνονταν τραυματισμένη.
Ο ναυτική ομάδα τότε γρήγορα πλησίασε και έδεσε την χελώνα μαζί με τους Ιαπωνες αξιωματούχους σε ενισχυμένο χάλυβα και την φορτωσαν για την πλησιέστερη ασφαλης ερευνητική εγκατάσταση της κυβέρνησης.
molwlave

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Γι' αυτό είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!
Αυτό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και πρέπει να το δείτε!!!

Γι' αυτό είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Αυτό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και πρέπει να το δείτε!!!
 
Οι καλύτεροι φίλοι... Αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση!
Ένα αγοράκι κάνει βόλτα με το σκύλο της οικογένειας, τον 12χρονο Watson, ένα Shar Pei.
Ο Άρθουρ ανακαλύπτει μια λακούβα με νερό και αποφασίζει να... παίξει!
Και ο σκύλος, περιμένει ο μικρός να τελειώσει το παιχνίδι και να συνεχίσουν την βόλτα τους!
 
Δείτε το βίντεο:
 

newsbomb.gr

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Η νεότερη πρόβλεψη για τον καιρό – Πώς θα είναι ο χειμώνας στην Ελλάδα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ήπιο χειμώνα χωρίς παρατεταμένες χιονοπτώσεις ή δριμύ ψύχος προβλέπει για την Ευρώπη φέτος η Accuweather...

Τα νέα για τους Έλληνες είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα καθώς τα φαινόμενα θα είναι λιγότερο έντονα από τον περσινό χειμώνα ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες προβλέπονται λιγότερες στους ορεινούς όγκους της χώρας μας σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Άλεξ Σοσνόβσκι οι μόνες περιοχές που θα δοκιμαστούν- αλλά κοντά στα μέσα ετήσια επίπεδα- θα είναι η χερσόνησος της Σκανδιναβία και το δυτικό κομμάτι της Ρωσίας. Όλο το υπόλοιπο κομμάτι της Ευρώπης θα έχει φαινόμενα λιγότερα από τα μέσα ετήσια επίπεδα.
 

koolnews.gr

ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ


 Εισαγωγή από κεφάλια σκύλων στην Ιταλία;


Η κινεζοποίηση της Ευρώπης έχει σαν αποτέλεσμα πέρα από τις εξισωτικές τάσεις ανάμεσα στις αμοιβές των κινέζων και των Ευρωπαίων (και ειδικότερα των Ελλήνων εργαζομένων) και την μεταφορά των διατροφικών συνηθειών του ασιατικού λαού στη γηραιά Ήπειρο.


Όπως είναι γνωστό το κρέας του σκύλου αποτελεί παραδοσιακά εκλεκτό μεζέ για τους κινέζους που όμως δεν το βρίσκουν στα κρεοπωλεία και τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης.

Οι Κινέζοι που ζουν στην Ιταλία αποφάσισαν να ζητήσουν και επίσημα την εισαγωγή από …κεφαλάκια σκύλων με αποτέλεσμα στη γειτονική χώρα (που τρώει άλογα) να έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις από κυνοφιλικές και γενικότερα κοινωνικούς φορείς….

Δημοσιευμένη  εικόνα
kynoclub.gr - defencenet.gr