Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!! Τι κάνει η Δύση;;;

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!! Τι κάνει η Δύση;;; (VIDEO)
 
Μαζικές δολοφονίες χριστιανών, απαγωγές και εκτελέσεις ελληνορθοδόξων, καθολικών και κοπτών χριστιανών, βιασμοί Χριστιανών γυναικών, καταστροφή εκκλησιών και ιερών συμβόλων της χριστιανοσύνης.
Αυτή είναι η μαύρη μοίρα των Χριστιανών σε Συρία και Αίγυπτο, όπου αποτελούν και στις δύο χώρες το 10% του συνολικού πληθυμσού τους, κάπου 10 εκατομμύρια ψυχές.
Περισσότερες από 40 εκκλησίες κάηκαν και άλλες 23 δέχθηκαν επιθέσεις και έχουν μεγάλες φθορές από τις αναταραχές των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο από τους ισλαμιστές.
Περισσότερες από 300 εκκλησίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Συρία, εκατοντάδες χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες χριστιανές έχουν βιαστεί από τους ισλαμιστές.
Δείτε την έκταση της καταστροφή που προκάλεσαν στον Άγιο Ηλία της αλ Κουσέιρ οι ισλαμιστές. σε όποιες περιοχές καταλαμβάνουν εξοντώνουν όλους τους χριστιανούς που δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν έγκαιρα, αφού πρώτα βιάζουν όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας
 

 
«Ηταν τρομακτικό, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Εκλαιγα ασταμάτητα», είπε στο CNN ο Ρίντα Γκέργκις, επίτροπος του Αγ. Μιχαήλ, στην Αίγυπτο ενός από τους ναούς που δέχθηκαν επίθεση, ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε να τρέξει για να σωθεί. «Είχαν μαχαίρια, βόμβες μολότοφ, όπλα», πρόσθεσε.
 

defencenet.gr

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ

ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕ! Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός του FBI που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τους χημικούς αεροψεκασμούς!!! (VIDEO)

ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕ! Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός του FBI που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τους χημικούς αεροψεκασμούς!!! (VIDEO)
 
 
Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ!!!! ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ;
 
Ο Ted L. Gunderson, πρώην υψηλόβαθμος αρχηγός του FBI*, κάνει μια δήλωση στο παρακάτω βίντεο, σχετικά με τα chemtrails ή όπως τα λέει "χωματερές του θανάτου", στις 12 Ιανουαρίου του 2011. Ο Ted λέει τα εξής: «Οι χωματερές του θανάτου, αλλιώς γνωστές ως ‘chemical trails’ – ‘Χημικές Ουρές’, πέφτουν και ψεκάζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη

Τα έχω δει, προσωπικά, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο Μεξικό και στον Καναδά. Τα πτηνά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα ψάρια πεθαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι γενοκτονία. Αυτό είναι δηλητήριο. Αυτό είναι δολοφονία από τα Ηνωμένα Έθνη. Όποιο στοιχείο μέσα στην κοινωνία μας το κάνει αυτό πρέπει να σταματήσει. Τυχαίνει να γνωρίζω δύο από τους τόπους όπου τα αεροπλάνα που αδειάζουν αυτά τα χάλια σε εμάς. Τέσσερα από τα αεροπλάνα είναι έξω από το Air National Guard (Εθνική Φρουρά Αέρα) στο Λίνκολν, της Νεμπράσκα. Και τα άλλα αεροπλάνα είναι έξω από το Fort Sill της Οκλαχόμα. Προσωπικά, έχω παρατηρήσει τα αεροπλάνα που ήταν ακόμη στη Nebraska – Lincoln, Νεμπράσκα - στο Air National Guard.

Δεν έχουν διακριτικά πάνω τους. Πρόκειται για τεράστια, σαν βομβαρδιστικά -όπως χωρίς επιγραφές. Αυτό είναι ένα έγκλημα: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έγκλημα κατά της Αμερικής, ένα έγκλημα εις βάρος των πολιτών αυτής της μεγάλης χώρας. Πρέπει να σταματήσει. Τι πρόβλημα έχει το Κογκρέσο; Αυτό επηρεάζει τον πληθυσμό της χώρας τους, και τους ανθρώπους τους, και τους φίλους τους, και τους συγγενείς τους, και τους ίδιους. Τι συμβαίνει με αυτούς; Τι συμβαίνει με τους πιλότους οι οποίοι πετάνε αυτά τα αεροπλάνα και το διοχετεύουν αυτήν την ανοησία, αυτό το δηλητήριο, στις δικές τους οικογένειες; Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για αυτό. Κάποιος στο Κογκρέσο θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να το σταματήσει τώρα. Σας ευχαριστώ. Είμαι ο Ted Gunderson». 
 
    
awakengr.com

ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

26 Αυγούστου 2013
Γελοιογραφίες με… ΒΑΘΥ νόημα! (PHOTOS)
Σκίτσα που σατιρίζουν την καθημερινότητά μας και προκαλούν μερικά χαμόγελα αλλά πολύ περισσότερο... προβληματισμό με τις αλήθειες που μας παρουσιάζουν.

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

Perierga.gr - Γελοιογραφίες με... νόημα!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΠΕΣ

Οι Τραπεζίτες είναι φίλοι μας...Μη τους φοβάστε!!
Συνημμένη Εικόνα: 261339WqDRMk0X.jpg



Τι καλοί οι τραπεζίτες! Και πόσο παρεξηγημένοι! Όχι, δε θέλουν να γίνουν κατασχέσεις σπιτιών. Θέλουν το καλό μας. Θέλουν τόσο πολύ το δικό μας καλό που προειδοποιούν πως αν δεν γίνει κάτι θα πλακώσουν οι «ξένοι γύπες των distress funds, που καραδοκούν για να
κερδοσκοπήσουν, με υποτιμημένα δάνεια ακινήτων».



Αυτό που δε μας εξηγούν είναι γιατί «φοβούνται» τα distress funds; Δε μπορούν να έρθουν μόνα τους. Κάποιος πρέπει να τα καλέσει, να διαπραγματευτεί μαζί τους, να πουλήσει τα δάνεια στο 30% της αξίας τους κι ύστερα να αρχίσουν τα distress funds το ξεκλήρισμα των δανειοληπτών.

Αυτός ο «κάποιος» που θα καλέσει τα distress funds είναι οι τραπεζίτες και μόνο αυτοί. Άρα, πώς μας απειλούν ότι θα πλακώσουν τα ξένα κοράκια για ν’ αρπάξουν το φαγητό από το στόμα των ελληνικών κορακιών; Αν δεν θέλουν οι τράπεζες να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια, δεν τα ξεπουλάνε. Τόσο απλό.

Μάλιστα, οι τραπεζίτες αντί να φοβούνται ότι θα υποχρεωθούν να ξεπουλήσουν στα distress funds τα κόκκινα δάνεια στο 30% της αξίας τους, θα μπορούσαν να τα πουλήσουν στο 35% της αξίας στους ίδιους τους δανειολήπτες. Γιατί, λοιπόν, απειλούν με τα distress funds και δεν προτιμούν να «κουρέψουν» τα δάνεια στους δανειολήπτες;

Μα επειδή οι τράπεζες φοβούνται πως αν «κουρέψουν» τα κόκκινα δάνεια στους δανειολήπτες, τότε ακόμη και όσοι απέμειναν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να πληρώνουν τις δόσεις τους, αμέσως θα σταματήσουν να πληρώνουν και θα απαιτήσουν να κουρευτούν και τα δικά τους, αφού πρώτα τα αφήσουν να κοκκινίσουν.

Από την άλλη, αν αρχίσουν αύριο οι κατασχέσεις ακόμη και μόλις 20.000 κατοικιών, τι να τα κάνουν οι τράπεζες; Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να τα βγάλουν σε πλειστηριασμό. Ποιος θα φυλάει όλη αυτή την περίοδο τα σπίτια; Η αστυνομία; Ας μη λέμε χαζά. Τα σπίτια δεν είναι αυτοκίνητα να τα μαζέψεις όλα σε μία μάντρα.

Θα χρειαστεί να νοικιαστούν εταιρείες security σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άρα κι άλλο κόστος. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κατασχεμένα σπίτια θα λεηλατηθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα κι όποιος τα αγοράσει θα πρέπει να επενδύσει ένα σκασμό λεφτά για να τα ξανακάνει σπίτια. Δεύτερον, στην περίπτωση που θα κατασχεθεί διαμέρισμα, είναι πολύ πιθανόν ο ιδιοκτήτης του να αφήσει όρθιους μόνο τους τέσσερις βασικούς τοίχους πριν παραδώσει τα κλειδιά στον κλητήρα, ενώ αν πρόκειται για μονοκατοικία ο κλητήρας θα παραλάβει μπάζα κι ένα οικόπεδο. Ποιος θα αφήσει να του πάρουν όρθιο το σπίτι του;

Οι φίλοι μας οι τραπεζίτες φοβούνται και κάτι ακόμη. Τρέμουν μια μεγάλη πτώση των τιμών των ακινήτων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυτός που πήρε στεγαστικό αξίας 200.000 ευρώ και πληρώνει τις δόσεις του, θα σταματήσει αμέσως να τις πληρώνει, θα αγοράσει το διπλανό νεόκτιστο σπίτι στα 150.000 ευρώ και χαρούμενος θα πάει στην τράπεζα να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού που αγόρασε με το δάνειο.

Οι τραπεζίτες, λοιπόν, ως πολύ καλοί άνθρωποι που είναι και, κυρίως, φίλοι μας δεν τα θέλουν όλα αυτά τα μπερδέματα. Θα προτιμούσαν μία ακόμη «ενίσχυση» κάποιων δισ. από το Κράτος, δηλαδή από εμάς, ώστε να συμμετέχουν και αυτοί «στην αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής». Όσα όμως και να πάρουν, το σπίτι που αγοράστηκε με δάνειο θα παραμένει υπό την απειλή της κατάσχεσης. Οι τράπεζες πάντα από τη δήθεν ζημιά τους βγάζουν κέρδος. Αιώνες τώρα συμβαίνει αυτό.

Εδώ, όμως, τώρα μπλέκονται τα πράγματα επειδή τα χρήματα με τα οποία διασώζονται οι τράπεζες είναι «δανεικά» και οι «δανειστές» θέλουν επίσης να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους. Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες της Ελλάδας βρίσκονται κατ’ ευφημισμόν σε ελληνικά χέρια. Ουσιαστικά βρίσκονται ήδη στα χέρια των «δανειστών» ενώ τυπικά θα βρεθούν μόλις εξαγοραστούν επίσημα.

Οι ξένοι «δανειστές», λοιπόν, θέλουν και σπίτια να κατασχεθούν στην Ελλάδα τα οποία θα διαχειριστούν οι κολοσσοί real estate που διαθέτουν, όμως θέλουν και να βολέψουν τα distress funds που οι ίδιοι διαθέτουν. Κι εδώ γίνεται το μεγάλο πανηγύρι που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ.

Η Ελλάδα δανείζεται τεράστια ποσά για να σώσει τις τράπεζες, οι οποίες τράπεζες ήδη βρίσκονται στα χέρια των «δανειστών». Εν ολίγοις, εμείς δανειζόμαστε για να διασώσουμε την περιουσία των «δανειστών». Στους «δανειστές», επίσης, θα επιστρέψουμε τα δάνεια που πήραμε για να διασώσουμε την περιουσία τους. Ταυτόχρονα, θα έχουμε παραδώσει στα χέρια των distress funds που ανήκουν στους «δανειστές», τη μοίρα όλων των δανειοληπτών που δε μπορούν να ξεχρεώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, ενώ οι κολοσσοί των real estates των ίδιων των «δανειστών» θα έχουν στα χέρια τους δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα για να πουλήσουν στη διεθνή αγορά.

Η εικόνα είναι απλή. Δεν δανειστήκαμε τίποτα. Έχουμε χαρίσει ρευστό, γη και ανθρώπους στους υποτιθέμενους δανειστές μας. Δεν σώσαμε τίποτα. Απλώς εξυπηρετήσαμε τους υποτιθέμενους δανειστές μας και τους βοηθήσαμε να αυξήσουν τα κέρδη τους χωρίς κανένα δικό τους ρίσκο. Με μηδενικό κόστος!

Μπορεί να υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο όλο θέμα. Λεπτομέρειες που μόνο σκοπό έχουν να μας μπερδέψουν και να μας βάζουν να χανόμαστε σε ερωτήματα τύπου «είναι χειρότερος ο Στουρνάρας ή οι τραπεζίτες;». Δεν έχουν κανένα νόημα τέτοιες ερωτήσεις, διότι δεν υπάρχει απάντηση. Όλοι εξυπηρέτησαν το ίδιο πλιάτσικο. Όλοι συμμετέχουν στην ίδια συμμορία. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει κι οτιδήποτε άλλο διαρρέεται είναι απλώς η στάχτη της καμένης γης στα μάτια μας.

kartesios

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ

Δανεικά, φρεγάτες και πλοία που μπατάρουν!
Η ελληνική ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται


Συνημμένη Εικόνα: 261119Smt8TM7L.jpg




Η ιστορία που θα διαβάσετε ,αν αφαιρέσουμε τις ημερομηνίες θα μπορούσε να είναι και σημερινή. Αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα, "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"! Διαβάστε για ένα από τα πρώτα δάνεια αλλά και τις πρώτες "εξοπλιστικές" παραγγελίες που επιχείρησε το Έθνος,αλλάξτε ονόματα και ημερομηνίες και πιστέψτε μας ,θα εκπλαγείτε από τις ομοιότητες!



Στις 12 Απριλίου 1823 η έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που είχε ορίσει η Β' Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης:

"Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέρχονταν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η φορολογία, οι τελωνειακοί δασμοί, οι λείες, τα λάφυρα, τα λύτρα, ο εσωτερικός δανεισμός, οι εισφορές ντόπιων και φιλελλήνων, δεν ήταν ικανές να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό. Η έκθεση της Επιτροπής κατέληγε με την προτροπή να γίνεται καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τους τοπικούς άρχοντες και την ανάγκη να αναζητηθούν νέοι πόροι. Η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού ήταν πλέον μονόδρομος.

Στις 2 Ιουνίου 1823 το Εκτελεστικό (Κυβέρνηση) εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο 4.000.000 ισπανικών ταλλήρων. Η επιτροπή καθυστέρησε να αναχωρήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα έξοδα του ταξιδιού, τα οποία κάλυψε με δάνειο ο Λόρδος Βύρων.

Στις 26 Ιανουαρίου 1824, ο Ιωάννης Ορλάνδος και ο Ανδρέας Λουριώτης έφθασαν στην αγγλική πρωτεύουσα και ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.

Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες (!!!) αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες.

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, το ποσό θα αποστέλλονταν στις Τράπεζες Λογοθέτη και Βαρφ, που έδρευσαν στην αγγλοκρατούμενη Ζάκυνθο και θα παραδίδονταν τμηματικά στην ελληνική κυβέρνηση, ύστερα από έγκριση της επιτροπής που την αποτελούσαν ο Λόρδος Βύρων, ο συνταγματάρχης Στάνχοπ και ο Λάζαρος Κουντουριώτης.

Παρότι «ληστρικό», το δάνειο χαιρετίστηκε στην Ελλάδα ως πολιτική επιτυχία της Επανάστασης και ως έμμεση αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους. Πάντως, οι ελπίδες που στηρίχτηκαν πάνω του θα διαψευστούν οικτρά, καθώς θα χρησιμοποιηθεί για να κερδίσει η παράταξη Κουντουριώτη την εμφύλια διαμάχη .

Μεγάλη ευθύνη για τους δυσμενείς όρους σύναψης του δανείου είχαν και οι δύο διαπραγματευτές, ο Γιαννιώτης πολιτικός Ανδρέας Λουριώτης και ο Σπετσιώτης πλοιοκτήτης Ιωάννης Ορλάνδος, οι οποίοι σπατάλησαν μεγάλα ποσά στο Λονδίνο, ζώντας πολυτελώς, σε αντίθεση με τους αγωνιστές, που πολεμούσαν με μεγάλες στερήσεις. 



Στις 31 Ιουλίου 1824, το Βουλευτικό αποφασίζει τη σύναψη και νέου δανείου, λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή της Κάσου και των Ψαρών κι ενώ η Επανάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο. Το δεύτερο δάνειο ανέλαβε ο τραπεζιτικός οίκος των αδελφών Ρικάρδο με ονομαστικό κεφάλαιο 2.000.000 λιρών (26 Ιανουαρίου 1825).

Τη διαπραγματευτική ομάδα αποτελούσαν και πάλι οι Λουριώτης και Ορλάνδος. Όπως και στο πρώτο δάνειο, το καθαρό ποσό περιορίστηκε στις 816.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 55% του ονομαστικού (1.100.000) και από αυτό παρακρατήθηκαν 284.000 λίρες για προκαταβολή τόκων δύο ετών, χρεολύσια, προμήθεια και άλλες δαπάνες.

Ενώ, όμως, το ποσό του πρώτου δανείου το διαχειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση, έστω και με σκανδαλώδη τρόπο, τη διαχείριση του δεύτερου δανείου ανέλαβαν οι Aγγλοι τραπεζίτες και τα μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, παραγκωνίζοντας τους έλληνες εκπροσώπους.

Από το δάνειο διατέθηκαν: 212.000 λίρες για την αναχρηματοδότηση του πρώτου δανείου, 77.000 για την αγορά όπλων και πυροβόλων, από τα οποία λίγα έφθασαν στην Ελλάδα, 160.000 για την παραγγελία 6 ατμοκίνητων πλοίων, από τα οποία μόνο τρία έφθασαν στην Ελλάδα («Καρτερία», «Επιχείρηση», «Ερμής») και 155.000 για τη ναυπήγηση δύο φρεγατών σε ναυπηγεία της Νέας Υόρκης, από τις οποίες μόνο η μία («Ελλάς») ήλθε στην Ελλάδα, ενώ η δεύτερη πουλήθηκε για να χρηματοδοτηθεί η πρώτη.