Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΥΛΟΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

 
Σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου
Σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου
Σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου
Σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πάνω από 15.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης  
Thursday, 18 October 2012 14:22
 
 
Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά των νέων μέτρων λιτότητας.
Η πορεία ΕΚΘ ΕΔΟΘ ΑΔΕΔΥ κατέληξε έξω από το ΥΜΑΘ ενώ του ΠΑΜΕ αφού παρέμεινε αρκετή ώρα Τσιμισκή με Βενιζέλου διαλύθηκε ήσυχα.

Στην πολυπληθή πορεία του ΕΚΘ συμμετείχαν ακόμη συμμετέχουν εργατικά σωματεία, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές και μέλη καταλήψεων.





Read more: Seleo.gr News

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΣΕΠΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

Spiegel: Θα δοθεί η δόση ...αλλά όχι ακριβώς στην Αθήνα!

Προκειμένου να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές!

  • Εάν το δημοσίευμα επαληθευθεί -και συνήθως τα δημοσιεύματα του Spiegel επαληθεύονται- μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα: θα πάρουν τα χρήματα απ΄τη μια τους τσέπη θα τα βάλουν στην άλλη και θα στείλουν στην Ελλάδα το λογαριασμό! Ούτε σεντ στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας..

Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. Ανεπισήμως, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί: η επόμενη δόση του δανείου θα καταβληθεί στην Αθήνα, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Μάλιστα... προκειμένου να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω, δεν θα συμβεί, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα». Έκτοτε, το τοπίο έχει ξεκαθαριστεί: η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να αποφύγει μια ελληνική χρεοκοπία, αναφέρει το Spiegel.

Πληροφορίες του Spiegel αναφέρουν πως το Βερολίνο επεξεργάζεται μαζί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης και την τρόικα μια λύση. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει πως η Ελλάδα θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση στο ευρώ αλλά το κίνητρο για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις θα παραμείνει ανέπαφο. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές και να κλείσει από μόνος τους τυχόν δημοσιονομικές «τρύπες».

Σε ειδικό λογαριασμό η επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης

Σύμφωνα με το Spiegel, η επόμενη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο εντός του Νοεμβρίου θα μπει σε ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό, κάτι που προωθείται όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από τη Γαλλία. Η γαλλική κυβέρνηση έχει με τη σειρά της κουραστεί να αντιμετωπίζει κάθε λίγους μήνες το ελληνικό πρόβλημα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει.

Παράλληλα, Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν να βελτιώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα. Ως παράδειγμα αναφέρεται η ενίσχυση του ρόλου του υπουργού Οικονομικών έναντι των υπόλοιπων μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και η αποστολή περισσότερων υπαλλήλων από άλλα κράτη για να προσφέρουν βοήθεια.

"Οχι" σε τρίτο πακέτο στήριξης
Το Spiegel αναφέρει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Εξάλλου, δεν είναι εξαιρετικά αμφίβολο πως ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορούσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την έγκριση ενός νέου πακέτου.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/spiegel_17.html#ixzz29ev5d2FI

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

19χρονη ξύπνησε από κώμα την ώρα που θα της αφαιρούσαν τα όργανα

Η 19χρονη νοσηλευόταν σε κατάσταση κώματος στο νοσοκομείο Aarhus στη Δανία και οι γιατροί θεωρούσαν τόσο απίθανο το έφηβο κορίτσι να συνέλθει με αποτέλεσμα να πείσουν την οικογένειά της να σταματήσει η θεραπέια και να δωρίσουν τα όργανά της..



Την ώρα που γιατροί προετοιμάζονταν για να της αφαιρέσουν τα όργανα... έκπληκτοι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τους ενημλερωσαν πως το κορίτσι άνοιξε τα μάτια του και κούνησε τα πόδια της. Η Καρίνα, ζωντανή απόδειξη ότι συμβαίνουν θαύματα αυτήν την περίοδο αναρώνει σ ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης και μάλιστα μπορεί και περπατάει, μιλάει και ιππεύει και το αγαπημένο της άλογο!

Οι γονείς του κοριτσιού που στάθηκε την τελευταία στιγμή τυχερή και έζησε, αποφάσισαν να μηνύσουν τους γιατρούς του νοσοκομείου και μάλιστα καταγγέλουν πως κάτι ύποπτο βρίσκεται πίσω από την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, το παιδί τους νοσηλευόταν μόλις 3 ημέρες και οι γιατροί βιάστηκαν να τους πείσουν πως δε θα ζήσει. Υποστηρίζουν πως οι γιατροί έιχαν κάποιο λόγο που ήθελαν να "σκοτώσουν" την κόρη τους για να πάρουν τα ζωτικά τςη όργανα.

Από την άλλη οι γιατροί υποστηρίζουν πως δεν έγινε σωστή συνεννόηση με τους γονείς του κοριτσιού και πως η θεραπέια που της χορήγησαν ουσιαστικά την έσωσε. Η υπόθεση θα συνεχιστεί στα δικαστήρια...
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Καρίνα κέρδισε τη ζωή της..


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/19.html#ixzz29etp2T9X