Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2012

Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ ΚΑΙ Η ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑΣ...

Τι αποκάλυψε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!


Αποκάλυψη- σοκ πριν από λίγο στη Βουλή με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Παπαδάκη να παραδέχεται πως οι τράπεζες χρωστούν στο δημόσιο πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με το νόμο Αλογοσκούφη του 2008 για τις εγγυήσεις στο τραπεζικό σύστημα , οι τράπεζες ήταν υποχρεωμένες να επιστρέφουν κάθε χρόνο στο δημόσιο το 10% των εγγυήσεων.
Η μόνη χρονιά όμως που πλήρωσαν κανονικά ήταν η πρώτη κι από τότε τίποτα. Αποτέλεσμα ήταν να έχει συσσωρευθεί σήμερα ένα ποσό ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ . Την οφειλή επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας ο οποίος ήταν παρών στην Επιτροπή Οικονομικών λέγοντας ότι το δημόσιο αναζητεί λύσεις για τη διευθέτηση του θέματος.

Να βγάλετε τις τράπεζες σε πληστηριασμό, το ίδιο δεν κάνουν και οι τράπεζες με τα σπίτια των δανειοληπτών

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αποθέωσαν τον πιο αποτυχημένο πρωθυπουργό όλων των εποχών!

Το θερμό χειροκρότημα δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την είσοδό του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκονται... 
...στην κοσμάρα τους (ή έτσι θέλουν να δείχνουν) δείχνοντας την στήριξη και την αγάπη σ' ένα πρόσωπο, το οποίο μετά κόπων και βασάνων "κατάφερε" να βάλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ και να κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την καταστροφή της πατρίδας του (όχι της Αμερικής). Καλά, εκεί στο ΠΑΣΟΚ συνεχίστε έτσι και το 10% στις επόμενες εκλογές θα μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

ΜΠΡΑΒΟ


Κάτω από ένα ευρώ η κλήση στον ΕΟΠΥΥ

Κόστος κλήσης χαμηλότερο από ένα ευρώ, εξασφάλισε για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ Η ΝΕΟΛΑΙΟΙ

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ντου συνταξιούχων στο γραφείο του υπ. Υγείας - "Είστε τραμπούκοι" τους είπε ο Λυκουρέντζος

Με τις "πλάτες" του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ εισέβαλλε στον υπουργείο Υγείας, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Οι φύλακες της εισόδου... 
...τους είχαν πει αρχικά ότι απουσίαζε και ομάδα των συνταξιούχων, μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΜΕ, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο κλωτσώντας την πόρτα του υπουργού, μέχρι που δέχθηκε να τους δει και να τους τα "χώσει". 

Οι συνταξιούχοι απαιτούν, η κυβέρνηση να πάρει πίσω κάθε μέτρο που μειώνει το ύψος των αποδοχών της.

Όταν η πόρτα άνοιξε και ο υπουργός δέχθηκε να τους συναντήσει, μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους, οι συνταξιούχοι βγήκαν έξω βάλοντας κατά του Ανδρέα Λυκουρέντζου, που φέρεται να χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους "τραμπούκικη".

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ποιες περιοχές μένουν οι πλουσιότεροι και οι φτωχότεροι Έλληνες

Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, ενώ οι «πληβείοι» διαμένουν σε 44 περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας.
Μάλιστα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ.

Ενώ, η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ!

Οι τεράστιες αυτές αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (5.681.280 φορολογικές δηλώσεις) που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010), και τις οποίες επεξεργάστηκε και ανήρτησε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την 'Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.

Από την επεξεργασία του μέσου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα των διάφορων περιοχών της χώρας, προκύπτει ότι οι πλέον πλούσιοι φορολογούμενοι είναι 15 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, δήλωσαν κατά μέσο όρο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 544.601 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται 2.883 κάτοικοι της Εκάλης με μέσο οικογενειακό εισόδημα 122.879 ευρώ. Συνολικά, σε 35 περιοχές της χώρας, το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κυμάνθηκε από 40.000 ευρώ έως 544.600 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες περιοχές με νοικοκυριά πολύ χαμηλού εισοδήματος βρίσκονται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ γενικότερα το μέσο ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα στις εισοδηματικά αδύναμες περιοχές κυμάνθηκε από 8.600 ευρώ έως 12.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΓΓΠΣ:

* Πλουσιότεροι όλων των Ελλήνων εμφανίζονται να είναι:

-15 φορολογούμενοι στο Παλαιό Ψυχικό με μέσο οικογενειακό εισόδημα 544.601 ευρώ.

-2.883 φορολογούμενοι που ζουν στην Εκάλη και δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 122.879 ευρώ.

-1.454 φορολογούμενοι στο Κολωνάκι που εμφανίζονται στην Εφορία με μέσο οικογενειακό εισόδημα 77.419 ευρώ.

-3.923 φορολογούμενοι που ζουν σε Ψυχικό- Φιλοθέη και δήλωσαν μέσο οικογενειακό εισόδημα 74.798 ευρώ.

-16 φορολογούμενοι στο Νέο Ψυχικό, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 72.406 ευρώ.

-18 φορολογούμενοι που κατοικούν στην Πυλαία-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με μέσο εισόδημα 68.557 ευρώ.

-10 φορολογούμενοι που κατοικούν στην περιοχή του Ρουφ, που δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 67.891 ευρώ.

-6.201 φορολογούμενοι στην Κηφισιά  με μέσο οικογενειακό εισόδημα 66.521 ευρώ.

-1.245 φορολογούμενοι στο κέντρο της Αθήνας με μέσο οικογενειακό εισόδημα 59.932 ευρώ.

-2.786 κάτοικοι του Διονύσου, που δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 56.150 ευρώ.

-2.039 φορολογούμενοι στην Αθήνα, στις οδούς Σίνα, Σκουφά, κ.λπ.  με μέσο οικογενειακό εισόδημα 49.657 ευρώ.

-1.834 φορολογούμενοι στο Κολωνάκι, στις οδούς Κανάρη, Πατριάρχου Ιωακείμ, Πλατεία Δεξαμενής κ.λπ. με μέσο οικογενειακό εισόδημα 48.426 ευρώ.

* Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι πολίτες είναι:

-773 φορολογούμενοι στην Οργάνη Ροδόπης με μέσο οικογενειακό εισόδημα μόλις 8.620 ευρώ.

-87 φορολογούμενοι στην περιοχή Δάφνη Αγίου Όρους, με εισόδημα 8.664 ευρώ.

-553 φορολογούμενοι που κατοικούν στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων (Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκοί και Μάραθος) και δηλώνουν μέσο οικογενειακό εισόδημα 9.573 ευρώ τον χρόνο.

-23 φορολογούμενοι που κατοικούν στο Βασιλικό 'Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 9.959 ευρώ ετησίως.

Πηγή: newsbomb.gr

LIVE ΠΑΥΛΟΣ BEST ΕΛΛΗΝΑΣ ROCK