Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζουμε τα νησιά μας με ένα μόνο κλικ! Δείτε την φανταστική ελληνική εφαρμογή για κινητό!!!
Ημερομηνία: 25 Απριλίου 2013
Γνωριζουμε τα νησια μας με ενα μονο κλικ! Δειτε την φανταστικη ελληνικη εφαρμογη για κινητο!!!
Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα αεροπλάνο. Το σκάφος πετά χαμηλά πάνω από την Υδρα και εσείς χαζεύετε το νησί.
Βλέπετε με κάθε λεπτομέρεια τα σπίτια, τις παραλίες, τα καταστήματά του. Οταν εντοπίζετε ένα ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει, το αεροσκάφος κατεβαίνει κι εσείς μπαίνετε μέσα. Περιηγείστε τους χώρους του, μεταφέρεστε σε ένα δωμάτιο, κι αν σας αρέσει κάνετε απευθείας κράτηση.
Παράλληλα, μια διαδραστική εγκυκλοπαίδεια σας παρέχει κάθε είδους χρηστική πληροφορία: Πρόγνωση του καιρού σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου, ανακοινώσεις για τις αθλητικές διοργανώσεις στο νησί, φυσιολατρικές διαδρομές, ενημέρωση για το πού μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, βοήθεια για να νοικιάσετε επιτόπου αυτοκίνητο ή να εκδώσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ακόμη και τρισδιάστατη απεικόνιση του μανάβη ή του φαρμακοποιού που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο σας. Και όλα αυτά ακόμη κι αν βρίσκεστε στην άλλη άκρη του κόσμου...
Όπως γράφει το ethnos.gr, τη μοναδική αυτή δυνατότητα μαζί με πληθώρα άλλων online υπηρεσιών προσφέρει πλέον μια έξυπνη ελληνική εφαρμογή, το Smart- Hydra (www.smart-island.eu) που αναμένεται να ταράξει τα δεδομένα στον χώρο του τουρισμού. Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί πάνω από το νησί σε 3D περιβάλλον και «φορτώνεται» δωρεάν σε tablets.

Η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία διαστημικής και γεωπληροφορικής Epsilon, είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Apple iOS και Google Android Tablets PCs και όποιος το επιθυμεί μπορεί να την κατεβάσει για iPad από το Apple Store. Ενα πρόγραμμα που κάνει τους χάρτες της Google να φαίνονται ξεπερασμένοι...
Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Cities της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα νησιά: τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, την Τζιά, την Ιθάκη, την Κάσο, τη Χάλκη, το Μεγανήσι και την Τήλο, σε τμήμα της Λευκωσίας, τη Μάλτα, την Ιμπιζα, τα νησιά του Αιόλου στη Μεσόγειο.



Υψηλής ακρίβειας

Οπως εξηγεί ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μάρκος Μποναζούντας, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα εκ μέρους της εταιρείας Epsilon, στην εφαρμογή χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες αεροναυπηγικής με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να έχουν μπροστά τους ακριβώς όσα θα έβλεπε ένας πιλότος μέσα από το κόκπιτ. «Πρόκειται για ένα χρήσιμο τουριστικό εργαλείο το οποίο αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να παράσχει στον περιηγητή πολύτιμες πληροφορίες. Το τρισδιάστατο ψηφιακό περιβάλλον της εφαρμογής είναι υψηλής ακρίβειας, με πρωτόφαντες δυνατότητες. Οι έξυπνες εφαρμογές όπως το Smart- Hydra φέρνουν πραγματική επανάσταση στον χώρο του τουρισμού και όχι μόνο», επισημαίνει.

Οι υπηρεσίες του Smart Hydra

Τρισδιάστατο περιβάλλον


Μια υψηλού επιπέδου εμπειρία πλοήγησης σε εντυπωσιακό τρισδιάστατο περιβάλλον παρέχει η εφαρμογή Smart Hydra, η οποία έχει χτιστεί με αεροφωτογραφίες και βίντεο, επίγειες φωτογραφίες και πανοραμικές απεικονίσεις 360 μοιρών. Παράλληλα, παρουσιάζει πληροφορίες για την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό του νησιού.
Βρίσκεις και μονοπάτια
«Με την εφαρμογή μπορείς να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια, ταξί από τα Σπάτα, ακτοπλοϊκά για την Yδρα, δωμάτιο, να δεις όποιο κατάστημα διαλέξεις με τα ράφια και τα προϊόντα του», λέει ο κ. Μποναζούντας. «Εάν είσαι σε σκάφος, μπορείς να μάθεις δορυφορικά πώς πρέπει να βγάλεις πιστοποιητικό για τη μαρίνα, αν κάνεις πεζοπορία το GPS θα σε εντοπίσει και θα δεις ζωντανά την κορυφογραμμή με τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσεις. Ακόμη και κάρτα υγείας μπορείς να βγάλεις μέσω του iPad και θα λάβεις οδηγίες για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης...».

Ηλεκτρονικό Real Εstate

«Μέχρι και γάιδαρο μπορείς να κλείσεις από το Smart Hydra!» λέει χαριτολογώντας ο διαχειριστής του προγράμματος κ. Μποναζούντας. Εκτός των άλλων, η πλατφόρμα παρέχει υπηρεσίες πωλήσεων ακινήτων στο νησί και εξεύρεσης επαγγελματιών. Επίσης έχει τηλεματικές εφαρμογές για λιανικό εμπόριο, τουρισμό, γιότινγκ, πυρασφάλεια, καιρικές συνθήκες και στατιστική...

Παραλίες και αξιοθέατα

Λεπτομερώς απεικονίζονται στην πλατφόρμα τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως οι οργανωμένες παραλίες, τα πολιτιστικά αξιοθέατα, οι φυσιολατρικές διαδρομές, οι αθλητικές διοργανώσεις, όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα καταλύματα, τα καταστήματα και οι χώροι εστίασης/αναψυχής/ψυχαγωγίας οι εγκαταστάσεις των οποίων απεικονίζονται και στο εσωτερικό τους. Επίσης, καταγράφονται τα γραφεία ενοικίασης οχημάτων, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα σημεία πρόσβασης στις δημόσιες συγκοινωνίες. Στη διάθεση του χρήστη βρίσκεται, επίσης, τηλεφωνικός κατάλογος με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του νησιού.
Πηγή: http://www.eirinika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου