Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

TO ΓΑΛΛΙΚΟ BOYNO <βελονα στον βορρα >

Aiguille du Midi: Το γαλλικό βουνό με το διάσημο τελεφερίκ των... ρεκόρ!!!
Ημερομηνία: 21 Οκτωβρίου 2013
 
Aiguille du Midi:  Το γαλλικο βουνο με το διασημο τελεφερικ των... ρεκορ!!!

Το Aiguille du Midi, βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, είναι βουνό του ορεινού όγκου του Λευκού Όρους κοντά στο πασίγνωστο Chamonix, ένα από τα παλαιότερα ski resort της Ευρώπης και το μέρος που φιλοξένησε τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1924. Το όνομα του σημαίνει βελόνα στον βορρά, εχει ύψος 3.842 μέτρα και είναι ιδιαίτερα γνωστό για το τελεφερίκ του!!!



Το τελεφερίκ του, κατασκευάστηκε το 1955 και κατείχε το ρεκόρ του υψηλότερου τελεφερίκ στον κόσμο για 20 χρόνια, μέχρι σήμερα διατηρεί το ρεκόρ της κάθετης αναρρίχησης, από τα 1.035 στα 3.842 μέτρα. Χωρίζεται σε δύο τμήματα, από Chamonix που είναι στα 1.035 μέτρα στο Plan de l'Aiguille στα 2.317 μέτρα και από εκεί κατευθείαν στην κορυφή χωρίς κανένα άλλο πυλώνα στήριξης στα 3.777 μέτρα. Η αναρρίχηση των 2.800 μέτρων γίνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά.




Η κορυφή του βουνού περιλαμβάνει μια πανοραμική πλατφόρμα με θέα που θα ασας κοψει την ανάσα! Εκεί, θα βρείτε ακόμα, ένα καφέ και ένα κατάστημα δώρων. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καιι ένα άλλο τελεφερίκ, που ονομάζεται Πανοραμική Τηλεκαμπίνα Μον-Μπλαν Βαλέ Μπλανς ( télécabine Panoramic Mont-Blanc Vallée Blanche) και μεταφέρει τους επισκέπτες στο Pointe Helbronner, μια άλλη κορυφή των Ιταλικών Άλπεων!!





TIP: Το εισιτήριο για ενήλικες με επιστροφή είναι 46 Ευρώ και άλλα 3 Ευρώ για την κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου