Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ 15

 
Γιατί το 2015 θα είναι η αγαπημένη χρονιά του κάθε σινεφίλ;;;
 
Από τον Μπάμπη Δούκα (cdoukas@dousiscom.gr)
Kάθε έτος που περνάει δημιουργεί και νέα πτώση στο παγκόσμιο box office παρότι τα 3D, τα IMAX και τα mega sequels ολοένα και πληθαίνουν. Αλλά όλα αυτά θα σταματήσουν -από ότι φαίνεται- το 2015, όταν και θα υπάρξει πραγματική εκτόξευση! Γιατί το λέω αυτό; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις...

Λοιπόν, βαθιά ανάσα και ξεκινάμε. Καταρχήν -σαν μεγάλος Bond fan- δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω από την 24η ταινία του James Bond. Σαμ Μέντες, παραγωγή, Ντάνιελ Κρεγκ και λοιπές δυνάμεις έδωσαν τα χέρια και τα γυρίσματα βρίσκονται στα σκαριά!
 
Μέντες, Σαμ Μέντες! Ο Βρετανός σκηνοθέτης και στην 24η ταινία του Τζέιμς Μποντ!
 
Την ίδια χρονιά... the force might be with us στο ολοκαίνουριο "Star Wars" του JJ Abrams, που θα προσπαθήσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο είναι η αλήθεια να ξανακάνει cool το franchise!
Μετά, το 2015 είναι η χρονιά που το... παρεάκι των Εκδικητών ξανασμίγει! Η καλύτερη ταινία υπερηρώων που κατά την ταπεινή μου άποψη είδαμε ποτέ αποκτά sequel με πολλά και άκρως ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα.
 
 
Μεγάλη επιστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες όμως ετοιμάζει και ο Κάπταιν Τζακ Σπάροου που θα σαλπάρει για ακόμη μια φορά μαζί με το πλήρωμά του, στους "Πειρατές της Καραϊβικής 5"
 
 
Ένα ακόμη sequel που μας έρχεται όμως από το... διάστημα είναι και αυτό του "Prometheus" του Ρίντλεϊ Σκοτ. Η ταινία που δίχασε τους κριτικούς αλλά και τους φίλους του παλιού καλού franchise του "Alien" επανέρχεται και ελπίζω -όπως και όλοι- να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που αφέθηκαν στο πρώτο φιλμ.

Φυσικά δεν θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να μην αναφερθώ στην... τιτανομαχία του Σούπερμαν εναντίον του Μπάτμαν. Δηλαδή, όχι πέστε μου ποιος δε θέλει να το δει αυτό;;; Άνθρωπος από Ατσάλι εναντίον Σκοτεινού Ιππότη , Ζακ Σνάιντερ εναντίον Κρίστοφερ Νόλαν & βεβαίως η απάντηση στην ερώτηση που όλα τα αγοράκια σαν πιτσιρίκια είχαμε απορία!
Χαράς ευαγγέλια και για τους fans του "Hunger Games" καθώς θα έχουν την τύχη να δουν το επικό φινάλε, το "Mockingjay - Part 2", σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που βασίστηκαν σε μυθιστορήματα στην ιστορία του κινηματογράφου.
Επίσης, αν δε σου λέει κάτι το "Warcraft" σαν video game τότε έχασες, καθώς ο εν λόγω τίτλος θα αφήσει για λίγο τις οθόνες των υπολογιστών των εφήβων και θα πάει μια βόλτα από τη μεγάλη οθόνη! Μάλιστα υπάρχουν... φόβοι πως μπορεί να ξεπεράσει σε εισπράξεις ακόμη και τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" (μεταξύ ας ελπίζουμε για το καλό της ανθρωπότητας να μη συμβεί κάτι τέτοιο)
Κι αν για το "Warcraft" μάλλον δεν μου πολυκαίγεται καρφί, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και την πέμπτη ταινία του "Εξολοθρευτή", που μάλιστα όπως αφήνει να εννοηθεί η Paramount θα είναι το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας! Να δούμε μόνο πόσο θα αντέξει ο Άρνι! Kι αν ο Σβαρτζενέγκερ και ο Τζον Κόνορ είναι αυτοί που θα σώσουν τη Γη από τις Μηχανές να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα μας... βοηθήσει εναντίον των εξωγήινων, καθώς στο "Independence Day 2" έρχονται για τη... ρεβάνς! Και αυτή τη φορά δεν θα έχουμε μαζί μας τον Ουίλ Σμιθ (που ξέρει να πιλοτάρει και διαστημόπλοιο!).
Από το έτος του... κινηματογραφικού οργασμού δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, που θα μας παρουσιάσει το "Crimson Peak", μια ιστορία φαντασμάτων στη Βικτωριανή εποχή με Charlie Hunnam, Benedict Cumberbatch, Jessica Chastain, Mia Wasikowska να αποτελούν το μικρό αλλά καθόλου αμελητέο καστ.
To 2015 κάνει και ο Τεν Τεν του Στίβεν Σπίλμπεργκ την επανεμφάνισή του, με το "Prisoners Of The Sun", με τον σπουδαίο σκηνοθέτη να μην περιορίζεται όμως μόνο σε αυτό και να δημιουργεί επίσης το "American Sniper". Πρόκειται για την βιογραφία του Αμερικανού πεζοναύτη Chris Kyle και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Μπράντλεϊ Κούπερ.
Τέλος, λιγότερες λεπτομέρειες είναι γνωστές για άλλες άκρως ενδιαφέρουσες παραγωγές όπως το "Killer Crow" του Ταραντίνο, που οι... καλές γλώσσες λένε πως θα έχει στοιχεία και από "Django" και από "Inglourious Basterds" (wow)! Ή ακόμη και το "Οutsider", όπου ο Τομ Χάρντι θα γίνει μέλος της Γιακούζα, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Plus πως -ενδεχομένως- θα έχουμε το δεύτερο μέρος του "Αvatar" και των "Fantastic 4"!
Αυτά προς το παρόν νομίζω πως αρκούν...
Περισσότερα προσεχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου