Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΜΑΛΤΑ

 
 
 
26 Μαρτίου 2011

«Μόνο νίκη»


«Μόνο νίκη». Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας για την αναμέτρηση με τη Μάλτα στη Βαλέτα το βράδυ του Σαββάτου (21:30, Mega), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, απέναντι στην ουραγό, επιθυμεί διακαώς την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα το στείλουν στην κορυφή του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης.
Και αυτό είναι που επιθυμεί ο Φερνάντο Σάντος, που γνωρίζει πάντως την επικινδυνότητα που κρύβουν οι «αδύναμοι» αντίπαλοι. Ο έμπειρος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να «καθαρίσουν» το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι αντίπαλοι αναμένεται να παίξουν αμυντικά με αντεπιθέσεις.

«Δεν φτάνει να λέμε ότι είμαστε καλύτεροι, πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει όλοι να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας», τόνισε ο Σάντος στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τους ποδοσφαιριστές του με σύστημα 4-2-3-1. Με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα και Τοροσίδη στα άκρα της άμυνας και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο ως σέντερ μπακ. 

Κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, με τους Σαμαρά, Λυμπερόπουλο και Νίνη, να συνθέτουν την τριπλέτα από τα αριστερά προς τα δεξιά που θα υποστηρίζει τον μοναδικό προωθημένο, Σαλπιγγίδη.

Πάει για ρεκόρ ο Πορτογάλος

Και ο ίδιος ο Σάντος έχει προσωπικό κίνητρο, αφού θα καταγράψει νέο ρεκόρ, σε περίπτωση που η γαλανόλευκη αποδράσει με βαθμολογικό όφελος από την Βαλέτα, καθώς θα φτάσει τους οκτώ αγώνες χωρίς ήττα.

Ο Πορτογάλος μετράει ήδη επτά παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χωρίς ήττα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία. Έτσι ήδη ξεπέρασε τον Άνχελ Ιορντανέσκου ο οποίος μετρούσε έξι αγώνες αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την περίοδο 1998-1999.

Αυτή τη στιγμή έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον Κώστα Πολυχρονίου ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της "γαλανόλευκης" μετά το Μουντιάλ του 1994 και είχε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα.

Η προϊστορία

Η προϊστορία για την Εθνική ομάδα στην Μάλτα δεν είναι η καλύτερη καθώς σε τέσσερα παιχνίδια μετράει μόλις μία νίκη καθώς ακόμη ο απολογισμός της είναι δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η νίκη ήρθε μόλις το 2007 στην τέταρτη απόπειρα με το γκολ πέναλτι του Άγγελου Μπασινά. Προηγήθηκε η ισοπαλία του 1970 με γκολ του Κρητικόπουλου, η ήττα-σοκ με 0-2 το 1975 που άφησε εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Εθνική ομάδα αλλά και η ισοπαλία με 1-1 το 1991 με το γκολ του Μαρινάκη.

Η Βαθμολογία
6ος Όμιλος
1. ΚΡΟΑΤΙΑ 10 4
2. ΕΛΛΑΔΑ 8 4
3. ΓΕΩΡΓΙΑ 6 4
4. ΙΣΡΑΗΛ 4 4
5. ΛΕΤΟΝΙΑ 4 4
6. ΜΑΛΤΑ 0 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου