Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ Μ.Κ.Ο.

 
 
Έτσι γινόταν η ΚΟΜΠΙΝΑ με την ΜΚΟ! Διαβάστε στο Athens Magazine το τέχνασμα που χρησιμοποιούσαν και θα ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ με τα λαμόγια!!!
 
Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών.
Ειδικότερα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα αποναρκοθέτησης, όπως για παράδειγμα ναρκαλιευτές, φέρονταν ότι επέστρεφαν στη Μ.Κ.Ο. υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες η Μ.Κ.Ο. δεν καταχωρούσε, ως όφειλε, στα σχετικά βιβλία που τηρούσε, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.
 
Εκτός από την παραπάνω ιδιότυπη μεθοδολογία, ουσιαστικά ανακύκλησης του δημοσίου χρήματος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο.
Συγκεκριμένα:
 

- δε ζητήθηκε, ως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας Ελληνικής Πρεσβείας, σχετικά με τη σκοπιμότητα υλοποίησης.
- οι καταβολές χρηματοδότησης πραγματοποιούνταν ενώ δεν υποβάλλονταν εκθέσεις προόδου.
- γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχει ελληνική μετάφραση.
- δεν πιστοποιούνταν η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές Πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ,
- ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη Μ.Κ.Ο., από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ανύπαρκτος.
newsit.gr
 
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την ΜΚΟ που ζημίωσε το Κράτος 9 εκατομμύρια ευρώ!
 
Ένα πολύ γνωστό όνομα, στο διπλωματικό σώμα, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι ακόμα εν ενεργεία διπλωμάτης του ΥΠΕΞ και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση.
Η υπόθεση αυτή αφορά ποσά που δόθηκαν στην ΜΚΟ της οποίας το πλήρες όνομα είναι: Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης την περίοδο 2000 - 2004 όταν ο διπλωμάτης ήταν προιστάμενος της υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακης Συνεργασίας.
Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του newsit, κατηγορείται για απιστία και ψευδή βεβαίωση γιατί την εποχή που εκταμιεύθηκαν αυτα τα ποσά των 9 εκατομμυρίων περνούσαν όλες οι βεβαιώσεις από τα χερια του και υπέγραφε χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά που να δικαιολογούν τις εκταμιεύσεις.
Εντύπωση προκαλέι η φράση ενός εκ των εμπλεκομένων όταν ρωτήθηκε για το που βρίσκονται αυτα τα ποσά.
Είπε: "Αμα τα βρείτε γράφτε μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου