Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι



Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και αναμφίβολα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Χιλιάδες πυροτεχνήματα "στόλησαν" τον ουρανό, ενώ για την επιτυχία των Αγώνων του Σότσι, εγγυήθηκε και ο πρόεδρος Πούτιν.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που κηρύσσει  την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
 
«Η Ρωσία στοχεύει να εκπληρώσει την ολυμπιακή της αποστολή στο ακέραιο, κάνοντας τα πάντα, προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι να μείνουν αξέχαστοι».
 
Οι τρεις μασκότ σε πιο κοντινό πλάνο
 
Να σημειωθεί ότι η ρωσική πόλη φιλοξενεί 5.500 αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μετάλλια σε 96 αγωνίσματα 15 χειμερινών αθλημάτων. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι θα διαρκέσουν έως τις 23 Φεβρουαρίου.
 

 
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βωμό του σταδίου
 
 
 Εντυπωσιακή φωτογραφία από το ολυμπιακό στάδιο Fisht
 
 Kατά τη διάρκεια της παρέλασης των εθνικών ομάδων
 
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Σότσι
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι είναι οι πιο σύγχρονες που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στη διοργάνωση, ενώ χαρακτηρίζονται απο μεγαλοπρέπεια αλλά και από σεβασμό προς το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα αγωνίσματα γίνονται σε ανοιχτό χώρο, θα διεξαχθούν στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες στο βουνό, ενώ άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τρία Ολυμπιακά χωριά χτίστηκαν για να φιλοξενηθούν αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

Το Ολυμπιακό Στάδιο Fisht, χωρητικότητας 40.000 θεατών, που θα φιλοξενηθούν οι τελετές έναρξης λήξης καθώς και οι απονομές των μεταλλίων. Ξεκινά και τελειώνει με σύνδεση στη θάλασσα αλλά και στο ομώνυμο βουνό της περιοχής «Φισχτ», από το οποίο πήρε το όνομά του.

Το Iceberg Skating Palace, είναι χωρητικότητας 12000 θεατών. Θα φιλοξενήσει τους αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς και τους αγώνες μικρών αποστάσεων στο πατινάζ ταχύτητας. Για να φτιαχτεί χρησιμοποιήθηκαν 15.000 τόνοι χάλυβα, δηλαδή το διπλάσιο βάρος από όσο έχει ο Πύργος του Άϊφελ.
Το Adler Arena είναι χωρητικότητας 8.000 θεατών και θα φιλοξενήσει τους αγώνες πατινάζ ταχύτητας.
Το Ice Cube Curling Center, είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών και θα φιλοξενήσει τους αγώνες Curling. Αποτελεί μετακινούμενη εγκατάσταση που μετά τους αγώνες θα διαλυθεί και θα μεταφερθεί σε κομμάτια σε άλλη Ρωσική πόλη.

Το προφίλ των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (2014)
  • Τόπος Διεξαγωγής: Σότσι (Ρωσία)
  • Τελετή Έναρξης: 7 Φεβρουαρίου
  • Τελετή Λήξης:7 Φεβρουαρίου
  • Χώρες: 88
  • Αθλητές: 2.800
  • Αγωνίσματα: 98
  • Αθλήματα: 7
  • Ελλαδική Συμμετοχή: 7
  • Κυπριακή Συμμετοχή: 3
Η ελληνική συμμετοχή:
  1. Παναγιώτα Τσακίρη (Δρόμοι αντοχής)
  2. Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι)
  3. Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι)
  4. Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι)
  5. Απόστολος Αγγέλης (Δρόμος αντοχής, Δίαθλο)
  6. Νικόλας Πολυχρονίδης (Άλμα)
  7. Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον)
Η κυπριακή συμμετοχή:
  1. Αλεξάνδρα Τέιλορ (Αλπικό Σκι)
  2. Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ (Αλπικό Σκι)
Πρόκειται για τους Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, Κωνσταντίνο Συκαρά, Σοφία Ράλλη (αλπικό σκι, σημαιοφόρος μας), Απόστολο Αγγέλη, Σοφία Ράλλη (σκι αντοχής), Νικόλα Πολυχρονίδη (άλμα με σκι) και Αλέξανδρο Κεφάλα (σκέλετον).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου