Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Σεξ και κλασική μουσική: ο απόλυτος ανδρικός οδηγός

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μπορεί στο αμάξι σας να ακούτε μόνο Τερλέγκα και Μπουγά. Μπορεί η ταινιοθήκη σας να έχει μόνο Μπρουςγουίλιδες και Σταλονάδες. Μπορεί τελικά να τη βρίσκετε μόνο με βρώμικα πιτόγυρα βλέποντας μπάλα με τους φίλους σας.

Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζεται μπροστά σας εκείνη η θεσπέσια οπτασία, για την οποία θα κόβατε μεμιάς το ποτό και το τσιγάρο; Και τι γίνεται όταν εκείνη η οπτασία έχει πιο ...εκλεπτυσμένα γούστα, διαβάζει Καρυωτάκη, ακούει μπαρόκ μουσική και παίζει φλάουτο με ράμφος;

Έχοντας βαθιά κατανόηση για την ανάγκη του άντρα να πει ότι αρλούμπα σκεφτεί για να ρίξει μία γυναίκα, φτιάξαμε μια σύντομη λίστα-σκονάκι των έργων κλασικής μουσικής για τα οποία όποιος γνωρίζει κερδίζει.

Νο. 1 Αντόνιο Βιβάλντι - Οι Τέσσερεις ΕποχέςΣυνθέτης της εποχής μπαρόκ, ο Βιβάλντι έγραψε το αριστούργημά του περίπου στα 1723. Τα έργα αυτά είχαν γραφτεί εξ αρχής ως συνοδευτικά κάποιων σονέτων (πσσσσ! τ' είπες τώρα!!!!)

Πού ακούγεται: Σε μυριάδες soundtrack, και σε ρεστοράν που παίζει ambient κλασική μουσική και καλά.





Νο. 2 Λ. Β. Μπετόβεν - η Ωδή στη ΧαράΤο πιο γνωστό μέρος από την εξίσου πασίγνωστη 9η Συμφωνία. Είναι το τελευταίο αριστούργημα του Μπετόβεν, γραμμένο στα 1824. Όταν συνέθετε την 9η, ο Μπετόβεν ήταν τελείως κουφός. Κουφό;

Πού ακούγεται: σε άπειρες ταινίες όπως "Το Κουρδιστό Πορτοκάλι", "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει" κ.α.




Νο. 3 Ρ. Στράους: Τάδε Έφη ΖαρατούστραΓραμμένο στα 1896, είναι από τα γνωστότερα έργα του μεγάλου γερμανού ρομαντικού συνθέτη. Είναι έργο εμπνευσμένο από την ομώνυμη φιλοσοφική πραγματεία του Φ. Νίτσε (αυτή η πληροφορία είναι εγγυημένης επιτυχίας με τις γυναίκες).

Πού ακούγεται: Φυσικά στην ταινία "2001: η Οδύσσεια του Διαστήματος". Επίσης στη διαφήμιση της Rax-Πετράκης Α.Ε.





Νο. 4 Ρ. Βάγκνερ: Οι ΒαλκυρίεςΤο πασίγνωστο από την ταινία "Αποκάλυψη Τώρα" έργο του Βάγκνερ, είναι το ξεκίνημα της τρίτης πράξης της όπερας "Βαλκυρία". Η ίδια η όπερα είναι η δεύτερη, στην επική τετραλογία "Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν". Οι εννέα Βαλκυρίες είναι κόρες του θεού Όντιν, και σφάζουν ό,τι κινείται.

Πού ακούγεται: Παντού.





Πηγή: tinella.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου