Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

HONDA FCEV Concept

Αυτονομία 480 χλμ για το Honda FCEV Concept

 
Αυτονομία 480 χλμ για το Honda FCEV Concept
 

Δείχνει το δρόμο στην ηλεκτροκίνηση


Η Honda παρουσίασε την τελευταία γενιά του FCEV Concept, ένα ηλεκτρικό όχημα που θα λανσαριστεί το 2015 και θα εφοδιάζεται με σύστημα κυψελών καυσίμου απόδοσης 136 ίππων, ενώ η αυτονομία του θα είναι 480 χλμ.

To FCEV είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα με σύστημα κυψελών καυσίμου, το οποίο αποτελεί την πιο πρόσφατη εκδοχή ενός project που κρατά 20 χρόνια, με προηγούμενες version τα FCX και FCX Clarity.
 
Το εν λόγω concept λοιπόν είναι ο προάγγελος ενός μοντέλου παραγωγής, που θα λανσαριστεί το 2015 αρχικά στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και έπειτα στην Ευρώπη, όπως ανακοινώνει η ιαπωνική φίρμα.
 


Ειδικότερα, το FCEV Concept σχεδιαστικά διαθέτει αρκετά επιθετικό στιλ, με αεροδυναμικές γραμμές. Επίσης, προσφέρει άνετο χώρο στο εσωτερικό και καθίσματα για πέντε επιβάτες, χάρη στις μειωμένες απαιτήσεις χωρητικότητας του συστήματος κίνησης.
 


Σε μηχανικό επίπεδο τώρα, το FCEV της Honda θα περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις στη συστοιχία κυψελών καυσίμου -συγκριτικά με το προηγούμενο FCX Clarity- αποδίδοντας πάνω από 136 ίππους, με πυκνότητα ισχύος τώρα 3kW/ λτ., αύξηση που φτάνει το 60% σε σχέση με τα έως τώρα δεδομένα.
 
 


Σημειωτέον ότι το μοντέλο παραγωγής Honda FCEV προβλέπεται να προσφέρει αυτονομία πάνω από 480 χλμ. με σύντομο χρόνο ανεφοδιασμού περίπου τρία λεπτά στα 70 MPa.
 
 


Σε αυτό το πλαίσιο, ο Thomas Brachmann, υπεύθυνος του project της Honda στην Ευρώπη δήλωσε: «Συνεχίζοντας την παράδοση είκοσι χρόνων στην κορυφή της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με τα FCX και FCX Clarity, το FCEV Concept ανοίγει το δρόμο για την επόμενη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμου και προαναγγέλλει τις μελλοντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Αν και πρωτότυπο, υπόσχεται ένα απόλυτα ρεαλιστικό μέλλον».




Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου