Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη: Οι πιο λαχταριστές συνταγές για σήμερα!


Το ήξερες ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σωστή διατροφή;

Τόσο για την υγεία, όσο και για την σιλουέτα σου...
"Η διαδικασία παρασκευής – ψησίματος, ενός τροφίμου είναι ένας καθοριστικός παράγοντας ως προς την προάσπιση της υγείας μας και την ορθή απόδοση των χρήσιμων συστατικών του τροφίμου, όπου εξασφαλίζεται η ορθή θρέψη του οργανισμού μας" επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς

Τι κερδίζεις από τη... σχάρα!
Οι διαιτολόγοι συστήνουν τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής γιατί δεν είναι απλώς πολύ νόστιμα, αλλά και υγιεινά. Ο Νικόλαος Κριαράς εξηγεί για τα ωφέλη του ψησίματος στα κάρβουνα:

- Υπέροχη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ψήνει πιο ελκυστικά τα τρόφιμα, προσφέροντας τους ιδιαίτερη γεύση, που με τη προσθήκη διαφόρων καρυκευμάτων το τρόφιμο αποκτά σημαντικά οφέλη. 

- Το λίπος μειώνεται δραματικά, το ίδιο και οι θερμίδες!
 Με το ψήσιμο στα κάρβουνα, χάνεται το περισσότερο λίπος µε αποτέλεσµα να µειώνονται οι θερµίδες κατά 25%!

- Κάνει φυσικά το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολο και διασκεδαστικό. Με την κατάλληλη δηλαδή προετοιμασία στα κάρβουνα, θα έχεις το φαγητό σου έτοιμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

- Το συστατικό της ισορροπημένης διατροφής.
 Ψητό κρέας και λαχανικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να είσαι σίγουρη πως η διατροφή σου είναι ισορροπημένη και σωστή. 

TΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ

Όπως καταλαβαίνεις η Τσικνοπέμπτη είναι μόνο η αφορμή για να απολαύσεις ψητές λιχουδιές! "Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία του ψησίματος στα κάρβουνα" επισημαίνει ο διαιτολόγος. 

- Διατήρησε τη σωστή απόσταση μεταξύ φωτιάς και κρέατος. Ποτέ δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα... Αν δεν τηρείται η σωστή τιμή απόστασης μεταξύ τροφίμου και φωτιάς, τότε το τρόφιμο καίγεται πιο γρήγορα, αλλοιώνεται πιο γρήγορα και ενδεχομένως αναπτύσσει διάφορες καρκινογόνες ουσίες. 

- Φρόντισε η φωτιά σου να έχει "χωνέψει" καλά πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο. Όταν τα κάρβουνα καούν καλά δεν αναδύουν ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό σου. 

- Ρίξε μπόλικο λεμόνι στα κρέατα αφού ψηθούν. Δεν είναι μόνο η γεύση του, αλλά και οι αντισηπτικές του ιδιότητες που θα καταστρέψουν τυχόν μικροοργανισμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου