Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Οι καταθέσεις των φοροφυγάδων και όσοι πήραν μίζες θα πάνε στους φτωχούς και τους αδύναμους!!! Πόσο είναι το ποσό και πότε αναμένεται να δοθεί;;;

Οι καταθέσεις των φοροφυγάδων και όσοι πήραν μίζες θα πάνε στους φτωχούς και τους αδύναμους!!! Πόσο είναι το ποσό και πότε αναμένεται να δοθεί;;;
 
Μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει πως
οι δεσμευμένες καταθέσεις όσων έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα θα διατίθενται για την κάλυψη αναγκών αδύναμα κοινωνικά ομάδων.
 


Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη.
“ Μέσα στον Ιούνιο θα κατατεθεί Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αξιοποιούνται οι δεσμευμένες καταθέσεις όσων έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα προκειμένου να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών αδύναμα κοινωνικά ομάδων"
Πόσα μπορεί όμως να είναι τα χρήματα αυτά; Όπως ανέφερε ο υπουργός "το ΣΔΟΕ έχει προβεί μέχρι στιγμής στη δέσμευση καταθέσεων ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, 770.000 δολαρίων, 30.000 τουρκικών λιρών ενώ έχουν γίνει και δεσμεύσεις σε χρυσό, ακίνητα, μετοχές, κοσμήματα κλπ."

Είναι σαφές λοιπόν, ανέφερε ο κ. Αθανασίου, ότι το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο διότι στα παραπάνω ποσά δεν υπολογίζονται καταθέσεις που βρίσκουν έρεισμα στη φορολογική νομοθεσία, καθώς και στη νομοθεσία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που υπάρχουν πάρα πολλές υπό δέσμευση καταθέσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι ενδεχομένως είναι χρήσιμο να συνδυαστεί η διάταξη αυτή και με μια ακόμη ρύθμιση, εκείνη για την επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση όσων έχουν καταχραστεί χρήματα του δημοσίου και αυτοβούλως τα επιστρέφουν πριν ασκηθεί η δίωξη τους ή μετά τη δίωξή τους και πάντως πριν από την καταδίκη.
Η ουσία της διατάξεως είναι έτοιμη, αποκάλυψε ο υπουργός, και θα κατατεθεί τον Ιούνιο. Πάντως ο κ. Αθανασίου είπε ότι η νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες θα τύχουν λεπτομερούς επεξεργασίας, "διότι τα τεχνικά ζητήματα δεν είναι λίγα ενώ εύκολα το ζήτημα μπορεί να γίνει αιτία μικροκομματικής εκμετάλλευσης εάν συνδυαστεί και με την επιεικέστερη αντιμετώπιση των καταχραστών που θα επιστρέφουν οικειοθελώς τα χρήματα".
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου