Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

MCLAREN P1 GTR 1000PS

Αγωνιστική McLaren P1 GTR 1.000 ίππων

 
Αγωνιστική McLaren P1 GTR 1.000 ίππων
 

H τιμή της αναμένεται να σκαρφαλώσει σχεδόν μέχρι τα 2,5 εκ. ευρώ

Η McLaren ανακοίνωσε την P1 GTR πίστας,
η οποία θα γίνει το ισχυρότερο (1.000 PS)
αλλά και το ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας,
καθώς η τιμή της αναμένεται να σκαρφαλώσει σχεδόν μέχρι τα 2,5 εκ. ευρώ.
 


Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε μιλήσει για τα σχέδια, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα της McLaren, η οποία δείχνει να διανύει μια εξαιρετική περίοδο. Εκεί, είχαμε γράψει για την αγωνιστικών προδιαγραφών McLaren P1, ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο που θα αποκτηθεί μόνο από όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους μία «κανονική» Ρ1.

Επανερχόμαστε στο ζήτημα, καθώς η McLaren έβγαλε στη δημοσιότητα ένα teaser σκίτσο, ενώ πλέον υπάρχουν στη διάθεσή μας και τα πρώτα στοιχεία για το εν λόγω όχημα. Η τιμή του θα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, καθώς αναμένεται να κοστίζει 2,48 εκ. ευρώ, τη στιγμή που το «κανονικό» P1 τιμάται «μόλις» 1,015 εκ. ευρώ, λιγότερο από το μισό, δηλαδή. Επιπλέον το Ρ1 δρόμου έχει απόδοση 916 ίππων, ενώ το αγωνιστικό GTR αναμένεται να έχει ισχύ κοντά στους 1.000 ίππους.

Επειδή, όμως, η McLaren P1 GTR, δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει και να …φαίνεται, θα διαθέτει μια περισσότερο άγρια εμφάνιση, ενώ θα φέρει και μία σταθερή πίσω αεροτομή. Πλήθος αλλαγών, ακόμα, θα εξασφαλίζουν ένα ακόμα καλύτερο κράτημα στην πίστα. Η παραγωγή της P1 GTR θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2015, αμέσως μόλις κατασκευαστεί η 375η και τελευταία Ρ1 δρόμου, με το ακριβές νούμερο των αντιτύπων να μην έχει ακόμα διευκρινιστεί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου