Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Απίθανα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στο σώμα τους

Τρομακτικές «μεταμορφώσεις» από όλο τον κόσμο 


Απίθανα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στο σώμα τους


Οι παρεμβάσεις των ανθρώπων στα σώματά τους δεν είναι κάτι καινούριο, 
αντίθετα τέτοιες πρακτικές «μετρούν» χιλιάδες χρόνια. 
Οι λόγοι, πολλοί. Σε κάποιους πολιτισμούς οι «μεταμορφώσεις» έχουν τις ρίζες τους στις θρησκευτικές ή τις πνευματικές πεποιθήσεις. 
Σε άλλες περιπτώσεις ο στόχος είναι ο άνθρωπος να είναι περισσότερο- ή και λιγότερο- ελκυστικός στο αντίθετο φύλο.
Μερικά τέτοια παραδείγματα- που σχεδόν όλα προκαλούν πόνο και μόνο με την εικόνα τους- παρουσιάζει η Daily Mail.


Οι γυναίκες της αφρικανικής φυλής Mursi στην Κοιλάδα Όμο στην Αιθιοπία κοσμούν τα χείλη τους με αυτούς τους ειδικά φτιαγμένους «δίσκους».
amaeherat1
Αποτελούν έκφραση της γυναικείας ωριμότητας και σημάδι πως μια γυναίκα είναι έτοιμη να κάνει παιδιά. Η αρχή γίνεται με τρύπημα του κάτω χείλους και τοποθέτηση διαδοχικών μεγαλύτερων σε μέγεθος δίσκων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο τελικός δίσκος, τόσο πιο ελκυστική θεωρείται η γυναίκα.
amaeherat5
Η φυλή πυγμαίων Baka, από το Dzanga-Sangha Forest Reserve της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, σμιλεύει μυτερά τα δόντια. Αυτό γίνεται άλλοτε για πνευματικούς ή ταξικούς λόγους ή και ως μίμηση των ζώων.
amaeherat6
Στη Μιανμάρ οι γυναίκες της φυλής Kayan Lahwi αρχίζουν να φορούν στον λαιμό τους μεταλλικούς κρίκους από την ηλικία των 5 ετών. Το βάρος τους σπρώχνει τους ώμους προς τα κάτω και συμπιέζει τη θωρακική κοιλότητα δίνοντας την εικόνα ψηλότερου λαιμού.
amaeherat3
Οι γυναίκες της φυλής Apatani, στην Ινδία, τοποθετούσαν στη μύτη τους αυτά τα «καπάκια» για να είναι λιγότερο ελκυστικές και συνεπώς να κινδυνεύουν λιγότερο να τους επιτεθούν ή να τις αρπάξουν άνδρες από άλλες φυλές. Είναι μια παράδοση που σιγά σιγά χάνεται.
amaeherat4
Σε κάποια μέρη της Αφρικής, παρόμοιες πρακτικές εφαρμόζονται στα αυτιά ενώ συνηθίζεται το piercing στο σαγόνι. Δεξιά μια γυναίκα με τρυπημένη γλώσσα συμμετέχει στο φεστιβάλ Pooram στην Κεράλα της Ινδίας.
amaeherat7
Στο Πουκέ της Ταϊλάνδης, άνδρες και γυναίκες εκδηλώνουν τη θρησκευτική πίστη τους συμμετέχοντας σε τελετουργικά αυτό-ακρωτηριασμού.
amaeherat8
Στο χωριό Dani της Νέας Γουινέας οι γυναίκες κόβουν τα ακροδάχτυλά τους όταν ένας συγγενής τους πεθαίνει.
amaeherat10
Η εικονιζόμενη 95χρονη ανήκει στην τελευταία γενιά Κινέζων που είχαν τα πόδια τους δεμένα από νεαρή ηλικία. Μια βασανιστική πρακτική που συνήθως ήταν «προνόμιο» των υψηλότερων τάξεων και συμβόλιζε, εν μέρει, την υποταγή των γυναικών στους συζύγους τους.
amaeherat9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου