Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ GAME OF THRONES



Μάθε σε ποιον Οίκο του Game of Thrones ταιριάζεις περισσότερο, ανάλογα με το ζώδιό σου!



Είστε κι εσείς σε αναμμένα κάρβουνα εν' όψει του 8ου και τελευταίου επεισοδίου της έβδομης σεζόν του Game of Thrones; Σε λίγες ώρες θα είναι διαθέσιμο για προβολή και θα έρθει η στιγμή να λύσουμε πολλές από τις απορίες μας. Τι θα γίνει με τον Δράκο των White Walkers, πώς θα αντιδράσουν οι Λάννιστερ στην επίθεση του Στρατού της Νταινέρυς, πώς θα εξελιχθεί η οικογενειακή διαμάχη μεταξύ Άρυα και Σάνσα Σταρκ, είναι τελικά νεκρή η Μητέρα των Δράκων;
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν σε λίγες μόνο ώρες. Μέχρι τότε, δεν σποϊλάρουμε όπως και δε διαβάζουμε σποϊλερς. Εμείς αυτήν την ...πουστιά, δε θα την στηρίξουμε ποτέ! Προσπαθούμε ωστόσο, να παραμείνουμε σε εγρήγορση με άλλους τρόπους.

Όπως για παράδειγμα, προσεγγίζοντας τους Οίκους της αγαπημένης μας σειράς από την οπτική των ζωδίων. Πλάκα πλάκα, δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι σχετικό.

 Κριός → Ταργκάρυεν

Εκ των πραγμάτων ένα ζώδιο της φωτιάς θα ταίριαζε απόλυτα στους Ταργκάρυεν, λόγω της σύνδεσης του εν λόγω Οίκου με τους Δράκους, το κατ' εξοχήν πύρινο πλάσμα. Ταυτόχρονα όμως, οι Κριοί είναι φυσικοί ηγέτες, τους οποίους οι άνθρωποι επιθυμούν να ακολουθήσουν εκουσίως, κυρίως λόγω του ενθουσιασμού, της αυτοπεποίθησης και της δυναμικής που αποπνέουν ως προσωπικότητες. Περιγραφή η οποία ταιριάζει απόλυτα και στην Νταινέρυς. Παράλληλα, η «Μητέρα των Δράκων» διαθέτει και τα αρνητικά, ας πούμε, χαρακτηριστικά των Κριών, όπως ο παρορμητισμός και η βιαστική λήψη αποφάσεων.

 Ταύρος → Ταϊρέλ

Οι Ταύροι είναι γενικότερα μαθημένοι στην καλοπέραση και την πολυτέλεια, φροντίζοντας πάντοτε η ποιότητα ζωής τους να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Όντας επίσης ισχυρό ζώδιο με μετρημένες και πάντοτε στρατηγικές αποφάσεις με μακροπρόθεσμους στόχους, ταιριάζουν στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν τόσο η Ολένα όσο κι η εγγονή της, Μάρτζερυ. Δυστυχώς βέβαια, τα σχέδια των δύο γυναικών δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς θα περίμεναν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Ταύροι, ορισμένες φορές δε «βλέπουν» τον κίνδυνο που κρύβουν ορισμένες κινήσεις τους.

 Δίδυμοι → Απρόσωποι

Όχι, οι Απρόσωποι δεν αποτελούν κάποιον από τους Οίκους του Γουέστερος. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν στο Γουέστερος. Ωστόσο, μεταξύ Φρέυ (πιο διπρόσωπος πεθαίνεις) κι Απρόσωπων, νομίζω πως οι δεύτεροι ταιριάζουν περισσότερο στους Διδύμους. Είναι γνωστό άλλωστε, πως το συγκεκριμένο ζώδιο έχει δύο προσωπεία. Ένα εκείνο της χαλαρότητας κι ευχάριστης διάθεσης κι ένα εκείνο του πιο σκεπτικού και μαζεμένου lifestyle. Ο Πολυπρόσωπος Θεός είναι σίγουρο πως θα βοηθούσε τους Διδύμους να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτή τους την «ικανότητα»...

 Καρκίνος → Μπέιλις

Αν είναι γνωστός για κάτι ο Πήτερ Μπέιλις, είναι τα τεχνάσματα που σκαρφίζεται για να πετύχει τους στόχους του. Πολυμήχανος από τους λίγους, ξέρει πάντοτε ποιο είναι το συμφέρον του και τι πρέπει να κάνει για να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Ο Οίκος που θα δημιουργούσε λοιπόν, σίγουρα θα χαρακτηριζόταν από την ικανότητα στη χειραγώγηση των ανθρώπων, χαρακτηριστικό που επίσης αντιπροσωπεύει τους Καρκίνους.
Τέλος, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του εν λόγω ζωδίου, είναι πως πρόκειται για ανθρώπους πιστούς μέχρι τέλους. Και μπορεί σε πρώτη φάση ο «Μικροδάχτυλος» να μοιάζει για τύπος που αλλάζει στρατόπεδα ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος, ωστόσο μην ξεχνάτε την αφοσίωση του στην Κάτλιν Σταρκ...

 Λέων → Λάννιστερ

Είναι «μοιραία» η σύνδεση των μεν με τους δε. Πέρα από το σύμβολο του Λέοντα που έχει ο Οίκος των Λάννιστερ, πρόκειται για ανθρώπους που συγκεντρώνουν σωρεία χαρακτηριστικών του αντίστοιχου ζωδίου. Ποια είναι αυτά; Γεννημένοι ηγέτεςεγωκεντρικοίμέχρι αηδίας και γεμάτοι αυτοπεποίθηση που εγγυάται πως αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στην κορυφή. Μπορεί να μη συμπαθούμε ιδιαίτερα την Σέρσι, ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο.
Ταυτόχρονα, οι Λάννιστερ όπως ακριβώς κι οι Λέοντες, είναι αλαζόνες σε πολλές περιπτώσεις, ενώ στα ερωτικά τους παραμένουν ιδιαίτερα πιστοί και δοτικοί (βλ. Σέρσι - Τζέιμι, αλλά και Τύριον - Σέι). Τέλος, το γεγονός πως τα συναισθήματα πολλές φορές κυριεύουν τους Λέοντες και τους οδηγούν σε λάθη ζωτικής σημασίας, είναι μία αδυναμία που συναντάμε και στον Οίκο των Λάννιστερ.

 Παρθένος → Σταρκ

Ένα ακόμη ζώδιο της Γης, που χαρακτηρίζεται από το αίσθημα δικαιοσύνης και συμπόνιας, έχοντας την ανάγκη να κάνει πάντοτε τη σωστή επιλογή όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για το συλλογικό ενδιαφέρον. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, δε γινόταν να μην αντιστοιχίσουμε τους Παρθένους με τον Οίκο των Σταρκ. Αποφασισμένοι, εργατικοί και δυνατοί λύτες προβλημάτων, οι Παρθένοι πολλές φορές παρεξηγούνται λόγω του ρεαλισμούτους κι αποκαλούνται «κρύοι», χαρακτηριστικό που έχουν πολλοί άνθρωποι του Βορρά.
Ορισμένες φορές πάντως, σαν ζώδιο κρατά κακία για λάθη του παρελθόντος (όπως κι η Άρυα) με αποτέλεσμα να μην προχωρούν εύκολα στη ζωή τους. Όπως και να 'χει όμως, τόσο οι Παρθένοι όσο κι οι Σταρκ είναι άνθρωποι που θα ήθελες δίπλα σου.

 Ζυγός → Άρρυν

Ο άντρας της Λίσα, Τζον Άρρυν υπήρξε Χέρι του Βασιλιά Ρόμπερτ, θέση η οποία ταιριάζει απόλυτα με τη διπλωματική μεριά των Ζυγών. Οι Ζυγοί σε γενικές γραμμές είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν οι κόντρες και δύσκολα φέρνουν αντιρρήσεις. Προτιμούν να ζυγίζουν την εκάστοτε κατάσταση και να καταλήγουν στην επιλογή με το χαμηλότερο ρίσκο και τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο Τζον Άρρυν βέβαια, πλήρωσε με τη ζωή του αυτά τα χαρακτηριστικά των Ζυγών, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τον Βασιλεά Ρόμπερτ για τα λάθη του, ούτε να προστατευτεί από τους πανούργους και πάντοτε έτοιμους για πόλεμο, Λέοντες των Λάννιστερ.

 Σκορπιός → Γκρέιτζοϊ

Λαμβάνοντας υπόψη μας το σλόγκαν των ναυτικών του Οίκου Γκρέιτζοϊ, «Ό,τι είναι νεκρό, δεν μπορεί να πεθάνει», είναι αυτονόητο πως θα τους συνδυάζαμε με την κυνικότητα κι ...αναισθησία των Σκορπιών. Πρόκειται για ένα ζώδιο με ανθρώπους που πολλές φορές αποδεικνύονται ζηλιάρηδεςβίαιοι και συχνά δυσαρεστημένοι με την ίδια τους τη ζωή, ωστόσο είναι η επιτομή των ανεξάρτητων χαρακτήρων κι ατόμων που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε είδους αναποδιά. Αυτήν την αγριάδα, εσωτερική κι εξωτερική δύναμη των Σκορπιών, τη βλέπουμε και στο πρόσωπο της Γιάρα...

 Τοξότης→ Μπαράθηον

Οι Τοξότες είναι συνήθως εξωστρεφείς τύποι και με ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Ξέρουν να διασκεδάζουν και νιώθουν πολύ άνετα όταν έχουν μπόλικο αλκοόλ γύρω τους (βλ. Ρόμπερτ). Είναι ισχυρογνώμονες και δε συμβιβάζονται με τις απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από αυτούς. Ταυτόχρονα όμως, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στη ζωή ενός Τοξότη ένας άνθρωπος που θα τον σαγηνεύσει και στην ουσία θα τον κάνει ό,τι θέλει (βλ. Στάνις και Ιέρεια του Φωτός).
Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό των Τοξοτών το οποίο δε συναντήσαμε στον Οίκο των Μπαράθηον, αυτή είναι η τύχη που τις περισσότερες φορές είναι με το μέρος τους. Βέβαια, όταν ο Ρόμπερτ κατάφερνε να πάρει τον Σιδηρούν Θρόνο, σίγουρα χρειάστηκε την τύχη με το μέρος του. Δυστυχώς, ο Ρένλι κι ο Στάνις, δεν είχαν αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση.

 Αιγόκερως → Μόρμοντ

Από τη μία οι Αιγόκεροι είναι άνθρωποι πιστοί και καλοπροαίρετοι, από την άλλη ωστόσο, είναι επιρρεπείς στα λάθη που ορισμένες φορές προδίδουν την εμπιστοσύνη των κοντινών τους ανθρώπων. Κάπως έτσι κι ο Μόρμοντ, ο οποίος μπορεί να απογοήτευσε τον πατέρα του, αποδείχτηκε ωστόσο ιδιαίτερα πιστός στην Νταινέρυς Ταργκάρυεν. Τουλάχιστον στην πορεία κι εξέλιξη της ζωής του...
Πρακτικοί και υπομονετικοί οι Αιγόκεροι, ξέρουν να δίνουν σωστές λύσεις στα προβλήματα καθώς επίσης και να ηγούνται ορισμένων ανθρώπων. Όχι όλων ωστόσο, χαρακτηριστικό που τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν ως ένα ύψος στη ζωή τους και να μην μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα.

 Υδροχόος→ Μαρτέλ

Απελευθερωμένο ζώδιο οι Υδροχόοι, έξυπνοι και πρωτοπόροι σε οτιδήποτε κι αν ασχοληθούν, θυμίζουν σε πολλά σημεία τον Οίκο των Μαρτέλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως το συγκεκριμένο Βασίλειο είχε εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του από το Κινγκς Λάντινγκ, την στιγμή που τόλμησε να επιτρέψει ακόμη και σε γυναίκες να κυβερνήσουν (χαρακτηριστική πρωτοπορία για την εποχή). Παράλληλα, ο Όμπερυν παρουσίαζε τα χαρακτηριστικά της μιας πλευράς των Υδροχόων, αυτή του αυθορμητισμού και του υπερβολικού πολλές φορές συναισθηματισμού (βλ. ανάγκη για εκδίκηση για το θάνατο της αδερφής του).
Από την άλλη βέβαια, υπάρχει κι ένα δεύτερο είδος Υδροχόων, αυτοί που είναι λιγότερο απρόσεκτοι και περισσότερο λογικοί και προσγειωμένοι. Σε αυτούς, ταιριάζει απόλυτα ο Άρχοντας των Μαρτέλ, ο Ντόραν. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα πανέξυπνο ζώδιο το οποίο χαρακτηρίζεται από σεξουαλική απελευθέρωση, την οποία αν μη τι άλλο παρατηρήσαμε και στα ...βίτσια του Όμπερυν.

 Ιχθύς → Τάλλυ

Δε θα μπορούσαμε να βρούμε ζώδιο που θα ταίριαζε καλύτερα στην Κάτλιν Τάλλυ - Σταρκ. Η βαθιά σοφία που κερδήθηκε από τις πολλές εμπειρίες ζωής χαρακτηρίζει τους Ιχθείς, όπως και η τρομερή αγάπη κι αφοσίωση στην οικογένεια και στα κοντινά τους πρόσωπα. Η ενσυναίσθηση που έχουν οι Ιχθείς είναι ένα ακόμη στοιχείο που συναντάμε στην Κάτλιν, όπως και η συμπόνια για τους ανθρώπους.
Βέβαια, οι Ιχθείς είναι άνθρωποι κλειστοί κι ενίοτε καταθλιπτικοί, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην ξεπερνούν τις αναποδιές της ζωής (βλ. Λίσα, αδερφή της Κάτλιν). Τέλος, οι Ιχθείς είναι ιδιαίτερα αυστηροί με ορισμένους ανθρώπους, ακόμη κι αν αυτοί δεν τους έχουν κάνει κάτι κακό με μια πρώτη ματιά. Τέτοια άλλωστε, ήταν και η συμπεριφορά της γυναίκας του Νεντ, απέναντι στον Τζον Σνόου, μη γνωρίζοντας τότε, πως ο μικρός δεν ήταν τελικά ο μπάσταρδος γιος του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου