Σάββατο 30 Απριλίου 2011

NA EINAI KAI KΡΥΑ

Αυτό το καλοκαίρι προτιμάμε μπίρα


Οι ευεργετικές ιδιότητες του δημοφιλούς αλκοολούχου ποτού, δεν αποτελούν έκπληξη, αφού επιστημονικές διαλέξεις για τα οφέλη που προσφέρει, έγιναν και στο παρελθόν. Ωστόσο, νέες έρευνες έρχονται για να εμπλουτίσουν τη λίστα με τα υπέρ της μπίρας και να την ανάγουν στο απόλυτο καλοκαιρινό ποτό. Φυσικά, το όφελος προκύπτει μόνο με την λογική κατανάλωση της.

Ο τίτλος του πιο ασφαλούς αλκοολούχου ποτού, ανήκει πλέον δικαιωματικά στη μπίρα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση, που έγινε υπό την αιγίδα της ακαδημίας μπίρας στη Βρετανία. Πρόκειται για πλούσια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών, ενώ έχει χαμηλή θερμιδική αξία, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

Επιπλέον, διερευνήθηκαν και τα ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση μπίρας. Βάσει λοιπόν τα δεδομένα της έκθεσης, τα μέρη όπου συγκεντρώνεται ο κόσμος για να πιει μπίρα (παμπ, μπαρ), είναι το επίκεντρο κάθε κοινότητας, όπου συσφίγγονται οι κοινωνικοί δεσμοί που δημιουργούν ασφάλεια και πληρότητα.

Τα νέα στοιχεία, σε συνδυασμό με παλαιότερες αναφορές, κάνουν ελκυστική τη μπύρα και στο σύνολο των γυναικών, που προτιμά τα cocktails. Τα πλεονεκτήματα της μπίρας είναι αρκετά. Συμβάλλει στην μείωση της κακής χοληστερόλης, στην ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος των μυών, στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και στη λειτουργία της καρδιάς. Επίσης, προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό, εγγυάται την υγεία στα μαλλιά και στο δέρμα και διατηρεί υψηλή την απόδοση των εγκεφαλικών κυττάρων. Είναι ακόμα ικανή να προλάβει την οστεοπόρωση, αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκίσκου, πηγή διατροφικής σιλικόνης που λειτουργεί συνεκτικά στα οστά.


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1L23bq2Pz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου