Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΛΕΥΚΑΔΑ...ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ


Κατηγοριοποιήσαμε τις καλύτερες παραλίες της Λευκάδας και σας τις προτείνουμε αναεπιφύλακτα! Οργανώστε τις βουτιές σας ανάλογα με τα γούστα σας!

Για τους mainstream
Πόρτο Κατσίκι
Η πιο φημισμένη αλλά και πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού (45χλμ από την πόλη μέσω Αγίου Νικήτα. Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να κατεβείτε 100 σκαλιά.

Για τους αθλητικούς
Βασιλική
Η λατρεμένη των wind surfers, συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες του κόσμου και 3 καλύτερες της Ευρώπης. Απέχει 38χλμ από την Λευκάδα και εδώ διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ των θαλάσσιων αθλημάτων (http://www.vassiliki-watersports-festival.com/).
Κάθισμα
Άνετα προσβάσιμη, μόλις 14χλμ Α της πόλης, με κοσμοπολίτικο αέρα, λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά. Προσοχή τα νερά βαθαίνουν απότομα, ενώ όταν οι άνεμοι δυναμώνουν μην επιχειρήσετε να κολυμπήσετε.

Άη Γιάννης (Μύλοι)
Τα γαλαζοπράσινα νερά, οι ανεμόμυλοι και οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν αυτήν την παραλία σημείο αναφοράς των αθλητών του windsurf και kitesurf. Το γεγονός μάλιστα ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη (3χλμ) είναι λόγος που είναι πολυσύχναστη.

Για τους νιρβάνα
Άγιος Νικήτας
Η γραφική παραλία του παραδοσιακού ομώνυμου οικισμού (12χλμ από πόλη) προτιμάται από οικογένειες, ενώ σε όσους σας αρέσει να κολυμπάτε μπορείτε να φτάσετε μέχρι την Αμμουδούλα  (στην αριστερή πλευρά) και να δείτε και την σπηλιά της Φωκιότρυπας. Σε απόσταση αναπνοής θα βρείτε café και εστιατόρια.
Εγκρεμνοί
Προσβάσιμη από τη θάλασσα αλλά και μέσω πεζοπορίας από ένα μονοπάτι 1χλμ και 350 σκαλοπάτια. Απέχει 4χλμ από το χωριό Αθάνι. Ό,τι χρειαστείτε (νερό, φρούτα, τοστ) προμηθευτείτε το από την καντίνα.

Μύλος
Συνδέεται από Άγ. Νικήτα είτε με καραβάκι (Αλέξης: 6972031645, δρομολόγια από 10:00-19:00, εισιτήριο πηγαινέλα: 6, διάρκεια: 10'), είτε από το μονοπάτι (20' πεζοπορίας) που ξεκινάει ανάμεσα από την ταβέρνα Poseidon και τα κοσμήματα Φεγγαρόπετρα. Απομονωμένη, με ψιλό χαλικάκι και... ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα που αξίζει να βιώσετε.

Για τους εξερευνητές
Αγιοφύλλι
Κρυστάλλινα νερά, άσπρο βότσαλο και φουλ του πράσινου. Πρόσβαση γίνεται είτε με καΐκι από τη Βασιλική (Χρήστος: 6936703944, καΐκια «Δήμητρα»- «Ποσειδών», εισιτήριο πηγαινέλα: 6, 10:00-18:30, διάρκεια: 15'), είτε οδικώς (2χλμ) από χωματόδρομο ο οποίος είναι αρκετά δύστροπος κατά τόπους. Το αυτοκίνητο δεν φτάνει μέχρι την παραλία, 500μ. πριν, υπάρχει ένα πλάτωμα.

Καλαμίτσι
Από το χωριό Καλαμίτσι (25χλμ ΝΔ της πόλης) θα αντικρύσετε την παραλία Καβαλικευτά μετά από 4χλμ στενού ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Όποιοι θέλετε να εξερευνήσετε περαιτέρω, στη μοναδική διασταύρωση ακολουθείστε τον δεξί δρόμο, για να καταλήξετε μετά από 2-3χλμ σε δυο παρθένες παραλίες, το Αβάλι και την Μεγάλη Πέτρα (χωρίς ομπρέλες και καντίνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου