Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Νύχτα το πήραν.....και όποιον πάρει ο χάρος!


Τεράστιο κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 100 συλλήψεις

Περισσότερα από 100 πολίτες διαφορετικών επαγγελμάτων, εμπλέκονται σε κύκλωμα το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και εφοδίαζε με πλαστές άδειες οδήγησης.
Το κύκλωμα ξεσκέπασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, γιατρών, υπαλλήλων στην υπηρεσία συγκοινωνιών, και άλλων, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί "αγόραζαν" τα διπλώματα πληρώνοντας από 200 έως και 3.300 ευρώ, για το καθένα, ανάλογα με την περίσταση.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλα ξεκίνησαν από έναν φάκελο υποψήφιου οδηγού, στον οποίον έγινε έλεγχος.
Διαπιστώθηκε πως είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών, χωρίς να πάρει μέρος στις εξετάσεις.
Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στα αρχεία της διεύθυνσης συγκοινωνιών οπότε και αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί συνολικά 102 φάκελοι, ενώ άλλα 86 άτομα είχαν εξασφαλίσει παράνομα διπλώματα οδήγησης, χωρίς εξετάσεις, ενώ ορισμένοι είχαν απορριφθεί.
Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά ιδιοκτήτες και δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, δύο γιατροί, τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης, (ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί), καθώς επίσης και ένας εστιάτορας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο μεσάζοντας.
Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες, για πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ οι 101, συνολικά, εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία, απάτη, χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου