Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Αυλαία για το '' Μακεδονία Παλλάς'...


Τέλος εποχής για ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, που συνέδεσε το όνομα του με στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 

Το Μακεδονία Παλλάς που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν...
35 χρόνια και φιλοξένησε από κάθε επίσημο πρόσωπο που επισκέφθηκε τη συμπρωτεύουσα ,θα κατεβάσει   οριστικά ρολά  τη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου,


Το οίκημα ανήκει στο ΙΚΑ και ενοικιάζεται στην εταιρεία Ελληνική τουριστική ΑΞΤΕ, η οποία ανήκει στο ξενοδοχειακό κολοσσό Δασκαλαντωνάκη . Υπό το βάρος της άσχημης κατάστασης στην οποία η οικονομία και πολύ περισσότερο ο τουριστικός κλάδος, αλλά και λόγω σοβαρών εσωτερικών προβλημάτων, η εταιρεία ζήτησε μείωση ενοικίου.  Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ξενοδοχείο, αλλά και για τους 120 υπαλλήλους του, οι οποίοι παρέμεναν επί 2 μήνες απλήρωτοι.

Έγιναν κάποιες  προσπάθειες  για τη σωτηρία του  ξενοδοχείου. Ο Όμιλο Δασκαλαντωνάκη προσφέρθηκε να λειτουργεί το κτίριο χωρίς αμοιβή μέχρι την εύρεση νέου ενοικιαστή, πρόταση η οποία  απορρίφθηκε από το ΙΚΑ. Το κλείσιμο του ξενοδοχείου-ορόσημο για τη πόλη κινητοποίησε και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη, κ Τζιτζικώστας , ο οποίος σε επιστολή του  προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο επισημαίνει την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη λειτουργία ξενοδοχείου ακόμα και αν χρειαστεί άμεση νομοθετική ρύθμιση. Καμία κίνηση δεν πέτυχε και πλέον  οριστική ημερομηνία κλεισίματος της μονάδας είναι η Τρίτη 27/12/11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου