Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Ποια είναι η «νάρκη» στα θεμέλια της ελληνικής Οικονομίας

Συνημμένη Εικόνα: 8e437b24353f94a521dbdfb32f733bfe_XL.jpg

Από τα πρόστιμα ύψους μισού εκατ. ευρώ εισπράχτηκαν μόλις 14!
Κατά πάσα πιθανότητα, συνιστά νέο …παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο στο μέλλον πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί. Κι εν πολλοίς εξηγεί για ποιο λόγο η ελληνική οικονομία και μαζί της ολόκληρη η χώρα έφτασε στο σημείο που έχει φτάσει.

Περί τίνος πρόκειται; Όπως έγινε γνωστό, με τον πιο επίσημο τρόπο, το 12μηνο που πέρασε, οι αρμόδιες υπηρεσίες των τελωνείων της χώρας επέβαλλαν για διάφορους λόγους, πρόστιμα συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, περίπου. Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τον απολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, απ΄ αυτό το μισό εκατομμύριο, στο «τέλος της ημέρας» εισπράχθηκαν μόλις …14 εκατ ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα εκκρεμούν!

Πρόκειται για να αντιστοιχία που προκαλεί τρόμο και θλίψη, καθώς αποδεικνύει εμπράκτως ότι: α) δεν υπάρχει φοροεισπρακτικός μηχανισμός για να κάνει τη δουλειά του και να εισπράξει τα λεφτά και β) ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι έχει πλέον το ακαταδίωκτο, οπότε μπορεί και να μην πληρώνει τα πρόστιμα που του επιβάλλονται.

Ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο, για κάθε 5 ευρώ φόρων που επιβάλλονται, με νέα μέτρα και ανακοινώσεις, να εισπράττεται μόλις το 1!

Αυτή είναι η γενική αντιστοιχία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην χώρα και συνιστά τη βασική αιτία της κακοδαιμονίας της.

Κατά συνέπεια, όπως γίνεται πλέον αντιληπτό και στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, αν δεν χτιστεί από την αρχή ένας νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, που να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, κάθε προσπάθεια διάσωσης της χώρας θα είναι εξαρχής καταδικασμένη.
Πηγη. Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου