Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Wednesday, 21 March 2012 13:45
 
Προθεσμία μέχρι την προσεχή Παρασκευή 23 Μαρτίου έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ στην πλατεία Αριστοτέλους να καταθέσουν τις προτάσεις του για το σχέδιο τακτοποιήσης των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν στην πλατεία.
Στην ουσία, σύμφωνα με το σχέδιο, ο χώρος που διατίθεται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων «συμπυκνώνεται».


 Οι στοές εκατέρωθεν της πλατείας μένουν ελεύθερες, ενώ ο χώρος για τραπεζοκαθίσματα οριοθετείται από την οικοδομική γραμμή (μέτωπο) των οικοδομικών τετραγώνων εκατέρωθεν της πλατείας και από τον εσωτερικό διάδρομο που υπάρχει ανάμεσα στα υφιστάμενα παρτέρια. Παράλληλα, οριοθετούνται συμμετρικά τέσσερις εγκάρσιοι διάδρομοι πλάτους τεσσάρων μέτρων για την ακώλυτη διέλευση πεζών από τις στοές προς τον κεντρικό χώρο της πλατείας.
Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση ομοιόμορφων, καλαίσθητων διαχωριστικών που θα οριοθετούν το χώρο που αντιστοιχεί σε κάθε κατάστημα.
Να σημειωθεί οτι το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε από την περασμένο Σεπτέμβριο την ομόφωνη κανονιστική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας του χώρου, την αποτροπή των αυθαίρετων καταλήψεων από τραπεζοκαθίσματα και την ισομερή κατανομή του κοινόχρηστου χώρου στα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί κι ας έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες από την ψήφιση της


Read more: Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου