Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012


Ψευδαίσθηση ή ζωντανή τέχνη; Γυμνά μοντέλα-πίνακες "φοράνε" μόνο χρώμα


Αν κοιτάξουμε προσεκτικά, βλέπουμε πως οι καμπύλες έχουν σάρκα και οστά.


Το γυναικείο σώμα είναι ο καμβάς του Craig Tracy.

Ο ταλαντούχος Αμερικανός καλλιτέχνης Craig Τracy, 44, είναι μαέστρος της ψευδαίσθησης. Ο τρόπος που ζωγραφίζει πάνω στις καμπύλες των γυμνών μοντέλων του είναι τόσο δεξιοτεχνικός, που δεν αρχικά δεν συνειδητοποιούμε την υπέροχη ιδιαιτερότητα των πινάκων του. Αν κοιτάξουμε καλύτερα όμως, καταλαβαίνουμε πως αυτό που ολοκληρώνει τη δουλειά του είναι το σώμα μιας γυναίκας, το οποίο έχει ενσωματώσει στο έργο.   

 
Ο Craig χρησιμοποιεί μπογιά ειδική για το ανθρώπινο δέρμα, και αναφέρει πως ποτέ δεν δυσκολεύεται να βρει μοντέλα για τη δουλειά του. Όλα τα μοντέλα του είναι εθελόντριες και δεν χρησιμοποιεί πρακτορεία για να τις βρει, αλλά τις περισσότερες φορές μάλιστα εκείνες βρίσκουν εκείνον.
 
Οι κατά καιρούς αγαπημένες του Craig ποτέ δεν έχουν δείξει ζήλια, γιατί γνωρίζουν τη φύση της δουλείας του και τον επαγγελματικό τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε και με γυναίκες που συμμετείχαν στο καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ως σήμερα, έχει ζωγραφίσει πάνω σε 400 σώματα.
Αφού το ζωγράφισε με μπογιά ειδική για το ανθρώπινο δέρμα, το μικρότερο μοντέλο του Craig παίρνει έναν υπνάκο.
Ο καλλιτέχνης και τα μοντέλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου