Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Με τα λεφτά του Παντείου αγόραζαν Ferrari και τζακούζι

Δημοσιευμένη  εικόνα




Τα σκάνδαλα πατούσαν τρελά γκάζια στο πανεπιστήμιο


Πανεπιστημιακή έρευνα με τη μέθοδο της... κόκκινης Φεράρι φέρεται πως είχε καταφέρει να αναπτύξει ο άλλοτε διευθυντής λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος και μάλιστα εν αγνοία των καθηγητών του Ιδρύματος.
Το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι δικαστικές Αρχές για τη μαύρη τρύπα στο Πάντειο, ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνει ότι την περίοδο 1992-1998 για την υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων ακολουθήθηκαν και άλλες πρωτότυπες μέθοδοι. Επενδύσεις σε τζακούζι, πολυτελή είδη υγιεινής, τζάκια και καμινάδες αγοράζονταν με χρήματα από τον λογαριασμό Επιτροπής Ερευνών του Παντείου και κατέληγαν οπουδήποτε αλλού εκτός από τους χώρους της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κάποιος ή κάποιοι - πάντοτε κατά το κατηγορητήριο - φέρεται ότι είχαν φτάσει στο σημείο να βάζουν στις τσέπες τους ακόμα και τον μισθό που ελάμβανε με την ιδιότητα του καθηγητή ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος είχε παραχωρήσει τα χρήματα που του αναλογούσαν για την οργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Παντείου.

Το αποκορύφωμα της ιστορίας αυτής που επί 13 χρόνια απασχολεί τη Δικαιοσύνη και χθες εννέα άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή ήταν η αγορά μιας κόκκινης Φεράρι τον Απρίλιο του 1998. Το πολυτελές αυτοκίνητο περιήλθε κατά 50% στην κυριότητα του Αν. Κουτσοδημητρόπουλου και το άλλο μισό στην κυριότητα προσώπου το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το Πανεπιστήμιο. Η επιταγή όμως για την αγορά του - 27 εκατ. δραχμές - είχε εκδοθεί από τον λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Παντείου. Και για να έχει γερά κρατήματα το αυτοκίνητο αγοράστηκαν και τα κατάλληλα ελαστικά, αξίας 290.000 δραχμών, τα οποία μάλιστα είχαν χρεωθεί στο αυτοκίνητο του πρύτανη, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει κάτι.

ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα εμφανίζεται με βάση ψευδή και πλαστά τιμολόγια, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, να αγοράζει μεγάλες ποσότητες ειδών υγιεινής, τζακούζι και αξεσουάρ μπάνιου, τζάκι, καμινάδες μέχρι και μάρμαρα. Είδη τα οποία ουδέποτε κατέληξαν στο Πανεπιστήμιο, ούτε βέβαια εξυπηρέτησαν κάποια ανάγκη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αντίθετα, όλες αυτές οι ασυνήθιστες παραγγελίες μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μέχρι και τον Ωρωπό, όπου δεν υπάρχει κανένα κτίριο που να ανήκει ή να σχετίζεται με τη λειτουργία του Παντείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πλαστά τιμολόγια φαίνεται ότι ανατέθηκαν οικοδομικές εργασίες σε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο ουδέποτε συνεβλήθη με το Πάντειο γιατί το επίμαχο διάστημα ήταν κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αλλά και πριν από τη φυλάκισή του, ο κύκλος των δραστηριοτήτων του ήταν εντελώς διαφορετικός, καθώς ασχολούνταν με γενικό εμπόριο τροφίμων και ποτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου