Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΡΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΔΕΘ

Πότε και πού θα γίνουν πορείες λόγω ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη

07/09/2012
Πότε και πού θα γίνουν πορείες λόγω ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη
Αστυνομοκρατούμενη θα είναι για άλλη μία χρονιά η Θεσσαλονίκη
Αστυνομοκρατούμενη θα είναι για άλλη μία χρονιά η Θεσσαλονίκη λόγω της Διεθνής Έκθεσης, αφού πρόκειται να πραγματοποιηθούν πολλές πορείες από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και συνδικάτα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει ως εξής:
Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ μπροστάρηδες θα είναι τα συνδικάτα των -υπό ιδιωτικοποίηση- ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ και της Εγνατίας Οδού. Η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι ακόμα άγνωστη, αλλά μάλλον θα κατευθυνθούν στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Επίσης στο άγαλμα του Βενιζέλου θα υπάρχουν δυνάμεις της άκρας Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οργανωμένοι άνεργοι.
Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Ο τελικός προορισμός θα είναι το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Επίσης την ίδια ώρα, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία θα διαδηλώσουν και θα κατευθυνθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Στην ίδια πλατεία, αναμένεται να φτάσουν και διαδηλωτές από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης που είναι ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Από τις διαδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Ηρακλειδείς. Η συγκέντρωσή τους θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από τα γραφεία της Αυτόνομης Θύρας 10.
Τέλος, αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, το οποίο διοργανώνει η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι ήδη στην Θεσσαλονίκη, φτάνουν τις 3.500, 1.000 αστυνομικοί λιγότεροι από τον περσινό αριθμό. Για να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο των διαδηλώσεων, θα μπεί ο κινητός φράχτης ύψους 2,2 μέτρων στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Όλος ο χώρος της ΔΕΘ θα είναι κλειστός κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ από το Σάββατο το πρωί όπου θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα υπάρχουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Από την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται να απαγορευτεί η στάθμευση και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε κεντρικούς κόμβους γύρω από τη ΔΕΘ, ενώ τα κυκλοφοριακά μέτρα φέτος αναμένεται να επεκταθούν και στους δρόμους της περιοχής του υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου