Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΦΡΑΠΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

 10 October 2012 11:00
 
 

Με τα πρώτα τραπεζάκια να έχουν ήδη τοποθετηθεί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι της που έχει ήδη αναπλαστεί, ξεκινά τη
λειτουργία του το πρώτο από τα τρία αναψυκτήρια του τμήματος της Παραλίας από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τους ναυταθλητικούς ομίλους.

Ο σχετικός διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά η υλοποίησή του καθυστέρησε, καθώς στο μεταξύ προέκυψε η νομοθεσία για τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης που θα πρέπει να διαθέτουν μεταξύ άλλων και τα προς μίσθωση ακίνητα.
Το ακίνητο που ενοικιάστηκε είναι το «Περίπτερο πολιτισμού και αναψυχής - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων», που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού, στο πάρκο με τα νούφαρα. Το εμβαδόν του κλειστού χώρου είναι 225 τ.μ., αλλά το αναψυκτήριο διαθέτει και εξωτερικό χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εμβαδού 210 τ.μ.
Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι της που έχει ήδη αναπλαστεί από το Μέγαρο Μουσικής έως και την οδό Πέτρου Συνδίκα, υπάρχουν τρεις χώροι αναψυκτηρίων. Το δεύτερο, έκτασης 105 τ.μ., βρίσκεται επίσης στον Κήπο του Νερού και σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη θα παραχωρηθεί σε κάποια οργάνωση (όπως για παράδειγμα η «Ιθάκη»), για να το διαχειρίζεται, ώστε να εξοικονομεί πόρους. Στο δεύτερο αναψυκτήριο - περίπτερο, στον Κήπο των Ρόδων, έκτασης 105 τ.μ., εκτίθενται σχέδια του υπό ανάπλαση υπόλοιπου τμήματος της παραλίας.
Το καλοκαίρι του 2013
Το υπόλοιπο κομμάτι της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, από τους ναυταθλητικούς ομίλους μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση. Το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση λίγο πριν από τη συμβατική ημερομηνία περαίωσης, δηλαδή το καλοκαίρι του 2013 αντί για το Νοέμβριο του 2013.
Πρόκειται για επτά ακόμη κήπους που θα πάρουν τη θέση τους κατά μήκος της Παραλίας, δημιουργώντας ενιαία εικόνα στο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.


Read more: Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου