Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Με 11 παίκτες από τις ακαδημίες της αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα!

Ολόκληρη η 11άδα της Μπαρτσελόνα στον κυριακάτικο αγώνα με τη Λεβάντε απαρτιζόταν από παίκτες που αναδείχθηκαν από τη «Masia», την περίφημη ακαδημία ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα!
Στο 14ο λεπτό ο Βραζιλιάνος Ντάνιελ Άλβες αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Μάρτιν Μοντόγια, και έτσι, μέχρι το 75ο λεπτό που μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα ο Βραζιλιάνος Αντριάνο, ολόκληρη η 11άδα της Μπαρτσελόνα απαρτιζόταν από παίκτες που αναδείχθηκαν από την ιστορική ακαδημία ποδοσφαίρου της ισπανικής ομάδας, που αναδεικνύει ταλέντα από την περιφέρεια της Καταλονίας.

Για την ιστορία, η 11άδα της Μπαρτσελόνα:
Βαλντές, Αλβες (14` λ.τρ. Μοντόγια), Πικέ, Πουγιόλ, Αλμπα (75` Αντριάνο), Τσάβι (78` Τιάγκο), Μπούσκετς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι.

Λίγα λόγια για τη «Masia»…

Η «Λα Μασία ντε Καν Πλάνες»(όπως είναι η πλήρης ονομασία της) ήταν μια παλιά εξοχική κατοικία, χτισμένη το 1702 και αγοράστηκε από την Μπαρτσελόνα το 1954. Έκτοτε φιλοξενεί και στεγάζει παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας και παράγει συνεχώς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αποτελώντας έναν βασικό παράγοντα των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα όλα αυτά τα χρόνια. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 300 παιδιά. Χρησιμοποιεί μάλιστα και σύστημα σκάουτινγκ στο οποίο 15 «ανιχνευτές ταλέντων» δραστηριοποιούνται στην Καταλονία, 15 γενικά στην Ισπανία και 10 διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτοντας παιδιά με ξεχωριστό ταλέντο, στα οποία προσφέρει πλήρη εκπαίδευση και προπόνηση ποδοσφαίρου. 

Οι παίκτες μαθαίνουν να αγωνίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που παίζει και η επαγγελματική ομάδα της Μπαρτσελόνα, με την προοπτική να είναι έτοιμοι στο μέλλον να την επανδρώσουν. Σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Γκουαρντιόλα, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Πικέ, Πουγιόλ και Μέσι έχουν αναδειχθεί μέσα από τη «Μασία». 

Στις 6 Δεκεμβρίου 2010, η FIFA ανακοίνωσε πως οι τρεις φιναλίστ για τον ολοκαίνουργιο θεσμό της Χρυσής Μπάλας ΦΙΦΑ είναι οι Τσάβι, Λιονέλ Μέσι, και Αντρές Ινιέστα. Αυτή είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του βραβείου του "Καλύτερου Παγκοσμίως" που και οι τρεις παίκτες που βρίσκονται στην τελική τριάδα ανήκουν όλοι τους στην ίδια ομάδα και η πρώτη φορά που και οι τρεις προέρχονται από την ίδια ακαδημία.

Στις 30 Ιουνίου 2011, το κτίριο της Μασία έπαψε να φιλοξενεί τους νεαρούς αθλητές που προπονούνται για να γίνουν μελλοντικά κομμάτι της επαγγελματικής ομάδας του συλλόγου. Σε μια έντονη από συναισθήματα τελετή, οι πύλες έκλεισαν και το νέο «Μασία-Σέντρε ντε Φορμασιό Οριόλ Τορτ», στην «Θιουτάτ Εσπορτίβα Ζοάν Γκαμπέρ», ανέλαβε την στέγαση των νεαρών αθλητών.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου