Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΞΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Εισηγήσεις να …πατηθεί το κουμπί της χρεωκοπίας!



Με ευθείες απειλές παρεμβαίνουν οι Ευρωπαίοι στην εν εξελίξη συζήτηση στην κυπριακή Βουλή.
Αντιλαμβανόμενοι ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το σχέδιο που οι Ευρωπαίοι επέβαλαν εκβιαστικά στην Κύπρο θα καταψηφιστεί από τα κυπριακά κόμματα, προειδοποιούν ότι στο «όχι» θα έχει τρομακτικές συνέπειες.

- Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ τόνισε ότι αν υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση τότε τα σενάρια θα είναι πολύ πιο τρομακτικά από ό,τι αυτή η εφάπαξ εισφορά στις καταθέσεις, διότι θα υπάρξει τελικά το «κούρεμα» για τους πιστωτές, ή μια χρεοκοπία τραπεζών ή μια κρατική χρεοκοπία.
Κινούμενη στη γραμμή που χάραξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κυρία Φέκτερ ισχυρίστηκε πως η πρόταση προέβλεπε μια κλιμακωτή επιβάρυνση, «η οποία όμως απορρίφθηκε από την Κύπρο» και διερωτήθηκε γιατί η Κύπρος θα έπρεπε να ψηφίσει κατά του πακέτου διάσωσης, τη στιγμή που οι Κύπριοι επέλεξαν οι ίδιοι αυτή τη λύση.

- Νωρίτερα, εξαιρετικά σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε την λύπη του για τον κυπριακό λαό, μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών.
«Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και είπε ότι λυπάται για τον λαό της Κύπρου»
Ας προσέχατε που βάζατε τα λεφτά σας! – Το “μοντέλο” της Κύπρου χρεωκόπησε
«Όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές», δήλωσε το πρωί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.
Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε «οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο … αυτό θα ήταν ανεύθυνο», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι «το κυπριακό οικονομικό μοντέλο, που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, “χρεοκοπεί”».

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ…
Οι πληροφορίες που φτάνουν αυτή την ώρα αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός και κάποιοι εισηγούνται, αν η Κύπρος επιμείνει, η Ε.Ε να πατήσει το κουμπί της χρεοκοπίας εδώ και τώρα κόβοντας τις χρηματοδοτικές γραμμές στις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου