Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνήθισαν τη γυμνή ποδηλατάδα

 

Εξι χρόνια μετά την επεισοδιακή εισαγωγή της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης... στέριωσε και είναι κάτι σαν εναλλακτικός θεσμός για την πόλη, διχάζοντας πλέον ελάχιστα.
 
Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης... στέριωσε, οι αντιδράσεις έχουν μετριαστεί και αποτελεί πλέον έναν εναλλακτικό θεσμό της πόλης

Δεν παρεμβαίνει πια ο εισαγγελέας, δεν παρεισφρέουν μυστικά ποδηλάτες-αστυνομικοί για να συλλάβουν τους... πολύ γυμνούς, δεν υποβάλλονται μηνύσεις για προσβολή της δημοσίας αιδούς, δεν ακούγονται αφοριστικά κηρύγματα από τον άμβωνα, ενώ συμμετέχουν σε αυτήν όλο και περισσότεροι ποδηλάτες, κάθε ηλικίας. Η 6η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή, 7 Ιουνίου, ως μια πολύχρωμη γιορτή-διαδήλωση για τη διάδοση του ποδηλάτου, τη βιώσιμη κινητικότητα και το περιβάλλον.
«Το 2008 που ξεκινήσαμε είχαμε 80 συμμετοχές. Αυτές αυξάνονται προοδευτικά κάθε χρόνο, φτάνοντας τις 2.000 πέρυσι. Φέτος είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε κατά πολύ αυτό το νούμερο», είπε στο «Εθνος» ο Κώστας Τερζόπουλος, «εισαγωγέας» και διοργανωτής της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, κινήματος στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου