Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ - ΦΥΓΕΙ

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι άνθρωποι που διεκδικούν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον Αρη



Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από τουλάχιστον 140 χώρες έχουν μέχρι τώρα υποβάλει αίτηση για να πάρουν ένα εισιτήριο… χωρίς επιστροφή για τον Αρη, με την ελπίδα ότι θα συμμετάσχουν στην ίδρυση της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το φιλόδοξο σχέδιο, που προγραμματίζεται για το 2023, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η oλλανδική εταιρεία Mars One, η οποία σχεδιάζει την οργάνωση ενός τηλεοπτικού ριάλιτι σόου από το οποίο θα αναδειχθούν οι «αστροναύτες».
Οι διοργανωτές της αποστολής ανακοίνωσαν ότι συνολικά 202.586 άτομα έχουν στείλει βίντεο, όπως τους είχε ζητηθεί, στα οποία εξηγούν γιατί κατά τη γνώμη τους πρέπει να επιλεγούν για τον εποικισμό του Αρη.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι (47.654) προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μία ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και όσοι επιλεγούν θα περάσουν από τρία στάδια δοκιμασιών.
Στο τέλος της διαδικασίας επιλογής, θα επιλεγούν 24 άτομα τα οποία θα επανδρώσουν την αποστολή Mars One. Οι Τέσσερις από αυτούς θα γίνουν οι πρώτοι έποικοι του Αρη το 2023. Θα παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον επτά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου