Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Διαμαρτυρία δημοτικών υπαλλήλων στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας



Δημοπρασία στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα με στόχο την παραχώρηση υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες.
«Αυτή η κίνηση είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική που έχει ως στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την μεγαλύτερη κερδοφορία των ιδιωτών» σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09.00 στο δημαρχείο Πανοράματος, ενώ κηρύσσει και στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου ως τις 11.00.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «η ίδια πολιτική ακολουθείται και σε επίπεδο κυβέρνησης, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ως αποτέλεσμα έχει το κλείσιμο οργανισμών, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του λαού σε παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση. Δεν είναι κινήσεις αποσπασματικές η βεβιασμένες, αλλά έχουν κοινό στόχο: την εξαθλίωση του συνόλου του λαού.
Όσο κι αν κόπτονται οι δημοτικές αρχές για την καθαριότητα των Δήμων τους, ποτέ δεν διεκδίκησαν προσλήψεις προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών. Παράλληλα, δεν ενημέρωσαν τους δημότες ότι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σημαίνει τετραπλασιασμό των ανταποδοτικών τελών, που θα επιβαρύνουν τους ήδη εξαντλημένους οικονομικά δημότες.
Έχουμε παραδείγματα που η αγωνιστική στάση των εργαζομένων ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των Διοικήσεων των Δήμων. Η πρόσφατη ακύρωση του διαγωνισμού στο Δήμο Θερμαϊκού, με την κύρια συμβολή του Συλλόγου μας, δείχνει το δρόμο. Δεν έχουμε αυταπάτες καθώς μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα προς όφελος του λαού. Τα διάφορα μείγματα πολιτικής και η αλλαγή διαχειριστών πάνω στην ίδια πολιτική δεν μπορούν να φέρουν προκοπή στους εργαζόμενους».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους, το λαό του Δήμου σε κοινό μέτωπο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
Διεκδικεί:
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
Μείωση ανταποδοτικών τελών για το λαό του Δήμου καθώς δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος
Να μη προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις που καταστρέφουν τις δημόσιες υπηρεσίες και υποβαθμίζουν την ποιότητα για την εξυπηρέτηση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου