Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

JESSICA RABBIT THE STORY

Η αληθινή Jessica Rabbit της δεκαετίας του '50

Δημοσιευμένη  εικόνα



Είναι από τις φιγούρες cartoon που παρ' όλο που έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη μεγάλη οθόνη, έμεινε χαραγμένη στο μυαλό όλων. Ποιος θα ξεχάσει την Jessica Rabbit, την σύζυγο του Roger Rabbit στην ταινία " "Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ". Φορώντας πάντα εκείνο το κατακόκκινο φόρεμα, το τόσο προκλητικά κομμένο στην πλάτη, να τονίζει ανάρμοστα τις πλούσιες καμπύλες της.

Όλοι υπέθεταν ότι η μούσα της Jessica ήταν η ηθοποιός Veronica Lake, αλλά έκαναν λάθος. Ήταν η σχεδόν άγνωστη και σχεδόν ξεχασμένη Vikki Dougan, με τα περιβόητα οπίσθια της, που έβαλαν την Τζέσικα στο χάρτη. Το pin-up girl που έγινε ηθοποιός, η Vikki απέκτησε το παρατσούκλι "The Back" (Η Πλάτη) το 1950 επειδή φορούσε συχνά εξωφρενικά προκλητικά, με χαμηλή πλάτη φορέματα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Όπως ακριβώς και η Jessica Rabbit δήλωνε "I'm not bad, I'm just drawn that way" (Δεν είμαι κακιά, απλά με ζωγράφισαν έτσι), το περιβόητο στυλ της Dougan δεν ήταν δική της ιδέα. Την ανερχόμενη στάρλετ προσπάθησε να προωθήσει ένας δημοσιοσχετίστας του Χόλυγουντ, ο Milton Weiss, παραγγέλνοντας για την Dougan μια σειρά με εξώπλατα φορέματα. Η επόμενη κίνησή του ήταν να την βαφτίσει με το παρατσούκλι "Η πλάτη" και να την πλασάρει σε διάφορες εκδηλώσεις και παρτυ της εποχής με την εξώπλατη αμφίεση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το σχέδιο πέτυχε, μιας και τα φορέματα της Vikki έγιναν αντικείμενο κάλυψης των media και των φωτογράφων, ειδικά αφότου την πέταξαν έξω από ένα πάρτυ επειδή προσέλκυε υπερβολικά μεγάλη προσοχή.

Το 1957 η Vikki εμφανίστηκε στο περιοδικό Playboy και έκτοτε φιγουράριζε συχνά σε περιοδικά της εποχής, ανάμεσα σε αυτά και το LIFE. Οι αμφιέσεις της έγιναν θρυλικές. Όταν ένας δημοσιογράφος την ρώτησε κάποτε, τι θα πλασάρει με το τελευταίο μοντέλο εξώπλατου φορέματος, εκείνη γελώντας του απάντησε "Εμένα".


Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


Παρ' όλα αυτά το 1959 έπεσε στην αφάνεια και θα είχε παραμείνει εκεί αν to 1989 δεν είχε γυριστεί η ταινία "Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ".



Πηγή: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου