Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΡΤΩΝ

SOS!!! ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ με τις κάρτες τραπεζών! Πώς κλέβουν χρήματα από το λογαριασμό σας!!!

SOS!!! ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ με τις κάρτες τραπεζών! Πώς κλέβουν χρήματα από το λογαριασμό σας!!!
Κόκκινος συναγερμός στις ευρωπαϊκές και ελληνικές Αρχές έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες καθώς το «φάντασμα» των κλώνων στα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών έκανε πάλι την εμφάνισή του.
Μια νέα συμμορία, που κατασκευάζει και πουλά στο διαδίκτυο κάρτες-κλώνους, χτύπησε αυτή τη φορά από το Βέλγιο, προκαλώντας φόβο σε όσους χρησιμοποιούν κάρτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπήκοος Ρουμανίας που είχε στην κατοχή του τουλάχιστον δέκα κάρτες-κλώνους, τις οποίες πρόλαβε να χρησιμοποιήσει σε ελληνικές τράπεζες βάζοντας «φέσι» σε λογαριασμούς ανυποψίαστων καταθετών!
Ευτυχώς, έπειτα από τη σύλληψή του οι τράπεζες αναγνώρισαν την απάτη και αποζημίωσαν τους πελάτες τους.
Ο ίδιος, στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ένας συμπατριώτης του ήταν αυτός που του έδειξε την ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που πουλά κάρτες-κλώνους. Ήρθε -όπως είπε- σε επαφή με τους διαχειριστές του site και ταξίδεψε μέχρι το Βέλγιο όπου αντί του ποσού των 800 ευρώ αγόρασε τις κάρτες που αντιστοιχούσαν σε Έλληνες καταθέτες! Έτσι, λοιπόν, βρέθηκε στη χώρα μας να κάνει αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ, «ξαλαφρώνοντας» τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πριν από περίπου 8 μήνες, η Σκότλαντ Γιάρντ κατάφερε να εξαρθρώσει σε συνεργασία με τηνΙντερπόλ, κύκλωμα χάκερ, το οποίο είχε σπάσει συστήματα ασφαλείας τραπεζικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και κατασκεύαζε κάρτες-κλώνους.
Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πωλούσαν σε ενδιαφερόμενους τις κάρτες και μάλιστα κατά παραγγελία και ανάλογα με τη χώρα ενδιαφέροντος του υποψηφίου πελάτη. Εκείνη την εποχή η Αστυνομία δεν προλάβαινε να συλλαμβάνει Βούλγαρους και Ρουμάνους που έρχονταν στην Ελλάδα αεροπορικώς, εξοπλισμένοι με κάρτες και έτοιμοι να «τινάξουν» το τραπεζικό σύστημα στον αέρα...
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου