Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Μας πήραν... τον εθνικό ύμνο;;;; Τι έγινε;;;;

Μας πήραν... τον εθνικό ύμνο;;;; Τι έγινε;;;;
Τρίζουν τα κόκαλα του Διονύσιου Σολωμού με αυτά που ακούγονται στην βουλή!
Δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συγκεκριμένα οι κύριοι Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης με ερώτηση τους καταγγέλλουν πως όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου!
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη παρέμβει το υπουργείο σε διαδικτυακές πλατφόρμες ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας, και να μην υπάρχει η πολιτική εκμετάλλευσή του.
«Ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για κάθε έλληνα, όχι πολιτική εκμετάλλευση του» απαντά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο. Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους. έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα. Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας. Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν» τόνισε ο υπουργός
star.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου